Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

Huawei og Leica annoncerer strategisk samarbejde
Huawei og Leica annoncerede i februar 2016, at de havde indgået et strategisk samarbejde (Foto: GSMArena.com)

I februar 2016 blev det meldt ud, at Huawei og Leica havde indgået et samarbejde om mobilkameraet. Et samarbejde som viste sig at give bonus. Huawei formåede virkelig at lancere telefoner med rigtigt gode kameraer.

Huawei og Leica vil samarbejde om mobilkameraet

Nu oplyser Huawei, at samarbejdet er slut. Dette kommer ikke som den store overraskelse, da Xiaomi i går annoncerede de har indgået samarbejde med Leica.

LÆS OGSÅ: Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Allerede sidste år florerede der rygter om, at Leica ville springe fra partnerskabet med Huawei, da deres markedsandele faldt grundet handelssanktionerne. Dengang blev Xiaomi og Honor nævnt, som mulige nye partnere – og det blev altså Xiaomi, der løb med ”sejren”.

Huawei har i forbindelse med Xiaomi og Leicas partnerskab også bekræftet, at Huaweis samarbejdsaftale udløb 31. marts 2022.

- "Vi kan bekræfte, at samarbejdet mellem vores to virksomheder sluttede den 31. marts 2022," lyder det fra Huawei til Android Authority.

Dermed blev Huawei P50 og Huawei P50 Pro, som lancerede tidligere i år, den sidste serie med Leica-brandet på en Huawei-telefon. Det betyder også, at Mate 50-serien, der forventes lanceret senere i år, bliver uden Leica.

Den første Xiaomi-telefon, som kommer med et Leica-brandet kamera, bliver formegentlig Xiaomi 12 Ultra.

Guf for Huawei-fans der vil have en billig mobil

Mere til historien

Huawei P50 Pocket kom også uden Leica branding, selvom den blev lanceret i december, hvilket jo var nogle måneder før samarbejdsaftalen officielt ophørte.

Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Dette er de bedste kameramobiler netop nu

Den bedste allround-kameratelefon er Pixel 7 Pro, konkluderer en ny test. iPhone 14 Pro er næsten lige så god.

(mere…)
Nyt Vlog-kamera fra Sony

Sony sender et forholdsvis billigt vlog-kamera på markedet med bokeh-knap og 4K-optagelse.

(mere…)
Den bedste digitale fotoramme er Frameo

TEST: Del billeder fra telefonen på en digitale fotoramme. Frameo er den bedste digitale fotoramme, du kan købe.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram