Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

Huawei og Leica annoncerer strategisk samarbejde
Huawei og Leica annoncerede i februar 2016, at de havde indgået et strategisk samarbejde (Foto: GSMArena.com)

I februar 2016 blev det meldt ud, at Huawei og Leica havde indgået et samarbejde om mobilkameraet. Et samarbejde som viste sig at give bonus. Huawei formåede virkelig at lancere telefoner med rigtigt gode kameraer.

Huawei og Leica vil samarbejde om mobilkameraet

Nu oplyser Huawei, at samarbejdet er slut. Dette kommer ikke som den store overraskelse, da Xiaomi i går annoncerede de har indgået samarbejde med Leica.

LÆS OGSÅ: Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Allerede sidste år florerede der rygter om, at Leica ville springe fra partnerskabet med Huawei, da deres markedsandele faldt grundet handelssanktionerne. Dengang blev Xiaomi og Honor nævnt, som mulige nye partnere – og det blev altså Xiaomi, der løb med ”sejren”.

Huawei har i forbindelse med Xiaomi og Leicas partnerskab også bekræftet, at Huaweis samarbejdsaftale udløb 31. marts 2022.

- "Vi kan bekræfte, at samarbejdet mellem vores to virksomheder sluttede den 31. marts 2022," lyder det fra Huawei til Android Authority.

Dermed blev Huawei P50 og Huawei P50 Pro, som lancerede tidligere i år, den sidste serie med Leica-brandet på en Huawei-telefon. Det betyder også, at Mate 50-serien, der forventes lanceret senere i år, bliver uden Leica.

Den første Xiaomi-telefon, som kommer med et Leica-brandet kamera, bliver formegentlig Xiaomi 12 Ultra.

Guf for Huawei-fans der vil have en billig mobil

Mere til historien

Huawei P50 Pocket kom også uden Leica branding, selvom den blev lanceret i december, hvilket jo var nogle måneder før samarbejdsaftalen officielt ophørte.

Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Xiaomi 12 Ultra får det ikoniske røde Leica-logo

Rygterne svirrer om, at Xiaomi 12 Ultra vil få det røde ikoniske Leica-logo, når den kommer på markedet.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Sony Xperia Pro-I test | Kameratelefonen udover det sædvanlige

TEST: Sony følger sjældent den slagne vej, når det kommer til telefoner og det giver både plusser og minusser på den nye Xperia Pro-I, som vi har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram