Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

Leica kamera
Leica vil fremadrettet samarbejde med Xiaomi om udviklingen af kamerateknologi til telefoner (Foto: Hai Vo Minh)

Xiaomi har indgået et langsigtet strategisk partnerskab med kameravirksomheden Leica, der fra 2016 til 2021 var med til at sætte en kameradagsorden på en lang række Huawei-telefoner.

Nu forlyder det, at den første topmodel fra Xiaomi med Leica-kamerateknologi vil komme på markedet i juli. Måske er der tale om Xiaomi 12 Ultra, lyder det fra rygtebørsen.

Angiveligt vil Xiaomi 12 Ultra have en 50 megapixels hovedsensor og en periscope zoom-linse.

I forbindelse med Huawei-samarbejdet kom der blandt andet Leica-brandede telefoner med monokrome billeder, gjort mulig af både hard- og software. Der var også Leica filtre i kameraet, men Leica var også med i udviklingen af hovedsensorer i farver på Huaweis telefoner.

OM LEICA: Tyske Leica er ikke kun specialister i kameraer og fotografering. De producerer også optiske linser, kikkerter, mikroskoper og kikkertsigter til rifler. Virksomheden er grundlagt i 1869. Leica var de første som producerede et 35 mm. kamera, der i praksis kunne bruges.

- ”Vi vil give kunderne, der er i markedet for mobilfotografering, en enestående billedkvalitet med klassisk Leica æstetik og åbne en ny æra inden for billeder fra mobilen,” lyder det fra Matthias Harsch, direktør i Leica Camera AG i en pressemeddelelse.

Jeg mener: Interessant samarbejde

Der er ingen tvivl om, at samarbejder med kameravaremærker er en fordel for mobilproducenterne. Når en forbruger skal vælge en telefon, vil det for mange give tryghed i maven at tage en telefon, som en kendt specialist har lagt navn til. Sælgeren har tilmed mulighed for at fremhæve det.

I dag tager de fleste telefoner ret gode billeder, men der er ingen garanti for, at en telefon med Zeiss, Leica eller Hasselblad tager bedre fotografier, end en uden udmærkelsen.

Xiaomi scorer allerede højt i kameratests, men Leica kan måske være endnu et element, der skubber på Xiaomis positive udvikling – og nu hvor Leica ikke længere har en aftale med Huawei, er det oplagt for Xiaomi at snuppe denne.

Gode Xiaomi-telefoner netop nu

De to seneste Xiaomi-telefoner jeg har testet, er Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro, der begge er virkelig gode telefoner.

Kommer du fra en Huawei-telefon, vil du hurtigt føle dig godt hjemme.

Xiaomi er bedst på Android lige nu

Mere til historien

Den første Huawei-telefon med et Leica-varemærke påsat var Huawei P9, der kom i foråret 2016.

Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Måske den bedste robotstøvsuger

VIDEO: En god og billig robotstøvsuger der samtidigt er smart og støvsuger godt… Kom tæt på Xiaomi Mi Robot Vacuum.

(mere…)
Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram