Xiaomi 12 Pro test | den svedigste topmodel

TEST: Xiaomi slår Samsung, OnePlus og Motorola på målfoto. Læs min Xiaomi 12 Pro test så ved du, hvorfor dette er en vindermobil.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi 12 Pro har en skærm som buer lidt ned over siderne. Dette er ikke altid en fordel, da det kan give “fejltryk”. Overordnet set er det dog ikke et problem (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi 12 Pro skal overbevise danske mobilkøbere om, at Xiaomi som varemærke er et godt køb inden for topmodel-kategorien. Indtil nu i år har vi set Motorola Edge 30 Pro og OnePlus 10 Pro, der begge anvender samme processor og chipset som Xiaomi 12 Pro – så konkurrencen er stor.

Begge konkurrenter er gode, men Xiaomi er et målfoto foran de andre. Her er det særligt opladningsteknologien, der gør en forskel, men telefonen kommer også med en ekstra bonus, som konkurrenterne ikke har. Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Velkommen til min Xiaomi 12 Pro test.

Som du kan se i specifikationerne herunder, så kommer Xiaomi 12 Pro i Danmark kun i én konfiguration; 256 GB lagerplads og 12 GB RAM. Prisen er 7.999 kroner, vejledende.

Specifikationer: Xiaomi 12 Pro

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen1
  • Skærm: 6,7 tommer, AMOLED, 120 Hz, Gorilla Glass Victus
  • Opløsning: 1440 x 3200 pixels, 20:9 format, HDR10+
  • Frontkamera: 32 megapixels, f/2.5, 26mm.
  • Kamera 1: Hovedsensor – 50 megapixels, f/1.9, 24 mm
  • Kamera 2: Ultravidvinkel – 50 megapixels, f/2.2, 115 grader
  • Kamera 3: Telefoto – 50 megapixels, f/1.9, 2x optisk zoom
  • RAM: 12 GB
  • Lagerplads: 256 GB
  • Tilslutninger og sensorer: Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/6e, dual-band, NFC, VoLTE, VoWiFi, GPS, A-GPS, Glonass, BDS, Galileo, USB-C, fingeraftrykssensor under skærmen
  • Batteri: 4.600 mAh
  • Mål: 163,6 x 74.6 x 8.2 mm
  • Vægt: 204 gram
  • Opladning: 120 watt kabel – op til 50 watt trådløs opladning via Xiaomi egen standard
  • Styresystem: Android 12, MIUI13

Start med at rydde op

Brugerfladen minder om, hvad vi har set fra Huawei. Eller også er det omvendt. Anyway! De to typer af brugerflader ligner hinanden en del, hvilket gør det let for en Huawei-fan at komme i gang på Xiaomi.

Desværre har kineserne snasket softwaren ind i egne apps og tvivlsomme opfindelser. Derfor skal du starte med at rydde op; slette de apps du ikke vil bruge.

I appen ”Sikkerhed” ligger heldigvis en mulighed for at vælge alle de apps du ikke ønsker, på én gang, hvorefter du med ét tryk kan fjerne dem.

Når du har slettet, lagt i mapper – ja ryddet op, så er du klar.

,Jeg har lynhurtigt vænnet mig til, hvordan Xiaomi har skruet tingene sammen og selvom jeg helst vil have en ”ren Android”, hvor Android-systemet ser ud, som udviklerne hos Google, har designet det, så er MIUI-brugerfladen faktisk ret god. Selv lyddesignet er ret fornuftigt og hverken kinesisk eller irriterede.

Ydelsen er ret vild

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi 12 Pro yder bedre end Samsung og OnePlus, når jeg måler den rå processorkraft (Foto: MereMobil.dk)

Som nævnt har Motorola og OnePlus telefoner baseret på den samme ”motor” kaldet Qualcomm Snapdragon 8 (Gen 1). I princippet burde de yde ens, men det gør det ikke helt. Motorola og Xiaomi ligger stort set side om side, mens OnePlus 10 Pro halter lidt bagefter.

I dagligdagen har det ingen betydning, hvilken telefon du vælger, når det handler om ydelsen. Der er mere end rigeligt overskud hos alle – også hvis vi skruer tiden et par år frem. Det er med til at sikre en langtidsholdbar smartphone.

Herunder kan du se målingerne.

 Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Motorola Edge 30 Pro946.8378.3871.189/3.6196.237
Xiaomi 12 Pro940.6639.5881.133/3.4516.045
Samsung Galaxy S22 Ultra858.6827.885842/3.6219.143
OnePlus 10 Pro764.4219.468977/3.0666.008

Se testen af Xiaomi 12 Pro

Fed kameraoplevelse

Mens OnePlus skaber en fortælling om, at deres kamera er udviklet i samarbejde med kameraproducenten Hasselblad, så er Xiaomi mere tilbageholdende. De satser på at skabe en overraskelse for brugeren fremfor at “oversælge” varen.

Ultravidvinkel, portrætlinse, 2x optisk zoom. Det er nogle af egenskaberne på kamerahardwaren. Dertil kommer en AI-funktion til optimering af billedet, hvilket nogle gange fungerer ”så-som-så”.

Der er 12 forskellige filtre, du kan bruge i fotosituationen. Når du redigerer billeder, er der over 70 filtre at gå amok i. Jeg kan ikke huske, at jeg nogen sinde har set noget tilsvarende.

Xiaomi 12 Pro er god til point-and-shoot, hvor du i de fleste tilfælde får et rigtig fint billede med hjem Det er et kamera, som jeg sagtens tør sætte min tillid til under en ferierejse, hvor der helst skal gode billeder i kassen.

I pro-tilstand findes en meget cool fokusassistent, hvor det som er i fokus markeres med rødt. Det gør det let at lave fede billeder, når manuel fokus er aktiveret.

Videooptageren understøtter op til 8K-optagelse med 24 fps, men der er et stort shine ved 4K-optagelser i 60 fps. Sammen med en god stabilisering af billedet, får du vanvittigt flydende video i kassen.

I nørdtesten af kameraet hos Dxomark scorer Xiaomi 12 Pro 131 point, hvilket bringer den på niveau med Samsung Galaxy S22 Ultra og lige over iPhone 13 / 13 Mini. Xiaomi slår ikke iPhone 13 Pro / Pro Max, der scorede 137 point.

Du kan se nogle af mine billeder herunder.

Billeder taget med Xiaomi 12 Pro

Taget med Xiaomi 12 Pro
Et af de mange filtre som fotoredigeringen kommer med (Foto: MereMobil.dk)

God skærm – også i sollys

Blå himmel og solskin er intet problem, når du har Xiaomi 12 Pro i hånden. iPhone 13 Pro Max har fået meget ros for netop skærmen og lysstyrken – og i en 1:1 sammenligning, er Xiaomi fuldt ud med i opløbet.

På Xiaomi har du en række muligheder for at justere skærmen. Blandt andet får du, som på iPhone, deres version af True Tone, hvor skærmen tones efter lys og farver i omgivelserne. Det giver en behagelig læseoplevelse.

Som standard er opdateringshastigheden ”dynamisk”. Det betyder, at 120 Hz kun aktiveres, når der er behov for det. Skærmopløsningen er Full HD+ som standard, men du kan vælge at aktivere WQHD+ med 3.200 x 1.440 pixels, hvilket dog bruger mere batteri – 120 Hz er også en mulighed, når den fulde opløsning er aktiveret.

TIP: Xiaomi har en ret intens strømstyring, hvor nogle apps forhindres i at give notifikationer i realtid. Det er irriterede særligt på apps som Messenger eller WhatsApp. Hvis du sætter fingeren et øjeblik på appgenvejen og vælger “App-oplysninger” får du adgang til at ændre dette. Vælg “Batterisparer” og sæt den til “Ingen restriktioner”.

Batteritiden er fin… Men!

Xiaomi 12 Pro roder i bunden sammen med Samsung i forhold til batterikapacitet. Når du virkelig giver den gas, er 4.600 mAh ikke ret meget til en hel dag.

  • 4.500 mAh: Samsung Galaxy S22+
  • 4.600 mAh: Xiaomi 12 Pro
  • 4.800 mAh: Motorola Edge 30 Pro
  • 5.000 mAh: OnePlus 10 Pro

Ved normalt brug uden den store belastning, kommer du uden problemer gennem en hel dag, men kører du med navigation, musik, ser YouTube eller deler internetforbindelsen med ungerne i bilen, forsvinder strømmen forholdsvist hurtigt.

Så er det jo godt, at der medfølger en hysterisk stor oplader med 120 watts kapacitet.

Sæt dig med en kop kaffe og smid benene op, så skal du bare se, hvad der sker. 5-75 procent på et kvarter. Fuld opladning på under 30 minutter, er mine målinger. Jeg har set nogle skrive, at du kan oplade til 100 procents kapacitet på omkring 18 minutter, men så skal forholdene virkelig være optimale. Det er næppe realistisk hver gang.

Den gængse opfattelse er, at lynopladning nedbryder batteriet hurtigere end langsommere opladning. Om det skriver Xiaomi følgende: “The battery retains 80% capacity after 800 charge cycles. 800 charge cycles data based on 25℃ testing in Xiaomi Internal Labs“.

Uanset hvad så er det bare en fed brugeroplevelse, at det går hurtigt.

Trådløs opladning er også understøttet.

Xiaomi 12 Pro første indtryk

Samtaler og forbindelser spiller bare

Jeg har ingen problemer haft med at holde forbindelserne i testperioden. Bluetooth er stabilt. Samtalekvaliteten er god og Wi-Fi understøtter op til Wi-Fi 6E, den nyeste standard. Dette kan du f.eks. anvende med routeren Netgear Nighthawk RAXE500.

Indimellem har jeg savnet 3,5 mm. jackstik.

Højttalerne er “indstillet” med Harman Kardon-teknologi. Firmaet ejes i øvrigt af Samsung.

Desværre lader det ikke til, at Xiaomi 12 Pro understøtter Qualcomm-lydteknologien aptX, der giver bedre lyd i understøttede headsets, når du streamer.

SÅDAN BLIVER XIAOMI 12 PRO OPDATERET: Xiaomi oplyser, at Xiaomi 12 Pro vil blive opdateret i tre år på systemsoftwaren, der fra salgspakken er Android 12. Sikkerhedslaget opdateres i fire år.

Konklusion: Xiaomi 12 Pro er bedst

Xiaomi 10 Pro testvinder
Xiaomi 12 Pro får topkarakter

Den bedste telefon blandt topmodellerne under 8.000 kroner er Xiaomi 12 Pro. Det er her, hvor du får den mest komplette pakke. Konkurrenterne er ikke dårlige. Xiaomi er blot et målfoto bedre.

Nærlæser du specifikationerne på Xiaomi 12 Pro, OnePlus 10 Pro, Samsung Galaxy S22+ og Motorola Edge 30 Pro, er der stort set tale om de samme telefoner, mere eller mindre.

Xiaomi vinder på detaljerne. Det vil sige hurtigste opladning, fed brugeroplevelse blandt andet med en perfekt fingeraftrykssensor og de mange fede muligheder kameraet giver. I forhold til OnePlus har Xiaomi smidt et halvt års brudgaranti på skærmen med i pakken – det er noget man kan forstå.

Som i min test af OnePlus 10 Pro, må jeg også her nævne, at du kan spare 2.000 kroner ved at vælge Motorola Edge 30 Pro. Der er nogle kompromisser, men disse er ikke nødvendigvis en afgørende faktor for alle. Læs anmeldelsen af Motorola Edge 30 Pro her.

Karakteren ender på 6 ud af 6 stjerner.

Hvis du synes, at 7.999 kroner (vejledende) for Xiaomi 12 Pro er for meget, så tjek vores anmeldelse af Xiaomi 12. Denne koster fra 5.999 kroner (vejledende).

Aktuelle priser på Xiaomi 12 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi 12 Pro.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kraftig 120 watt oplader medfølger = hurtigopladning
  • Trådløs opladning
  • Fornuftig batteritid ved ”normalt” brug
  • Topmodel-chipset og ydelse
  • God skærm med flydende grafik – tydelig i solskin
  • Kameraet tager gode billeder i næsten alle situationer
  • Fingeraftrykssensoren er hurtig og præcis
  • God lyd og stabile forbindelser
  • Tydelig udmelding om opdateringsplaner
  • Brugerfladen er godt opbygget

Lidt at tænke over

  • Er du mere til OnePlus? Skal du spare og købe Motorola?
  • En stor telefon
  • Batterikapacitet mindre end hos OnePlus
  • Jeg savnede 3,5 mm. jackstik
  • Stor mængde bloatware som du selv skal fjerne
  • Intens strømstyring der kan forhindre apps i at giver notifikationer i realtid – du kan ændre dette

Mere til historien

Samsung Galaxy S22+ er en direkte konkurrent til Xiaomi 12 Pro. Lige nu starter priserne fra 6.400 kroner for 128 GB-modellen. Læs Galaxy S22-anmeldelsen her.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi sætter tempo på global udrulning af elbilerne

Det går godt for Xiaomi SU7. der har solgt rigtigt godt. Nu vil Xiaomi udvide forretningen.

(mere…)
Skal jeg ønske mig en Air Fryer?

KØBSGUIDE: Smart Air Fryer med en app. Måske er det julegaven, som jeg ikke vidste, at jeg ønskede mig?

(mere…)
Flere specifikationer på Xiaomi 15 Ultra

RYGTER: Flere specifikationer på den kommende Xiaomi 15 Ultra er ude.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Spar over 1.000 kr. på en rigtig god robotstøvsuger med gulvvask

PRISOVERBLIK: Xiaomi holder stort Black Friday-sale. En fed rengøringsrobot er nede i 2.699 kr., men også mobiler og løbehjul er nedsat markant.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram