Billigere Netflix-abonnement med reklamer på vej

Du kan snart få et billigere Netflix-abonnement end de eksisterende, hvis du kan leve med, at der kommer reklamer.

Netflix-streaming
Netflix er angiveligt på vej med et billigere abonnement, hvor brugerne vil få vist reklamer. (Foto: John-Mark)

Du kan inden årets udgang få et billigere Netflix-abonnement, som er reklamefinansieret. Sådan skriver New York Times, der har set et notat, som Netflix har sendt til deres medarbejdere.

I dette notat oplyser Netflix, at de forventer at de i fjerde kvartal i år forventer, at lancere et nyt reklamefinansieret abonnement.

Netflix har ellers i mange år været modsatter af ”reklameblokke”, som kan forstyrre brugernes oplevelse, når de ser en film eller serie.

Netflix vil gøre op med konto-deling

Modstander af reklamer – men mister kuner

Nyheden om det kommende reklamebaserede abonnement har floreret på rygtebørsen, samt efter fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab, hvor Netflix selv fortalte om det.

– ”Folk som har fulgt Netflix ved, at jeg har været modstander af kompleksitet og reklamer, men en stor fan af den enkelthed, som abonnementsmodellen er udtryk for,” sagde selskabets stifter og topchef, Reed Hastings, til amerikanske CNBC.

Der er ingen forlydender om, hvorvidt reklamerne vil være undervejs i en TV-serie eller film – og eventuelt hvor mange og hvor ofte.

Netflix har for første gang i 10 år oplevet en nedgang i abonnenter. Forventningen til første kvartal 2022 var egentlig 2,5 millioner nye abonnenter, men i stedet er det gået tilbage med 200.000 abonnenter. I forhold til, at forventningen var en større fremgang, så må det siges at være slemt.

Netflix mister abonnenter for første gang i over 10 år

Betaling for deling af abonnementer

Som vi også tidligere har skrevet, så arbejder Netflix også på at lave en opstramning af, at nogle brugere deler adgangskoder med andre udenfor husstanden.

I notatet til medarbejderne står der også, at de nye regler for deling af adgangskoder vil blive lanceret senere, hvor brugerbetaling i forbindelse med deling indgår. Netflix vil nemlig ikke helt fjerne muligheden for, at familie og venner kan dele Netflix-abonnement med hinanden.

– ”Så hvis du har en søster, der bor i en anden by og vil dele Netflix-abonnement med hinanden, så er det glimrende. Vi forsøger ikke at lukke ned for at I kan dele et abonnement, men vil gerne, at du skal betale lidt mere, hvis du ønsker at dele med hende,” sagde Netflix driftsdirektør Greg Peters, da Netflix fremlagde kvartalsregnskabet.

Det ville også være dumt, at lukke muligheden helt ned for deling af abonnementer, da det tidligere har været fremme at det var omkring hvert tredje abonnement, som blev brugt af flere.

En tredjedel af alle Netflix-konti bruges af flere

Mere til historien

Mens Netflix har mistet abonnenter, så har konkurrenten HBO Max fået flere nye abonnenter til deres tjeneste.

GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Nu er det slut

Næste år kan du ikke se C More, der startede som FilmNet og blev til Canal+.

(mere…)
Så er Disney+ klar med reklame-abonnement i Danmark

I dag har Disney+ fået et ekstra abonnement på ”hylden”. Det er nemlig i dag, at du kan købe Disney+ med reklamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram