HBO Max vækster - mens Netflix mister kunder

Netflix mister kunder mens konkurrenten HBO Max oplever kundetilgang.

HBO Max er klar til dansk lancering tirsdag den 26. oktober 2021 (Foto: HBO)
HBO Max blev lanceret i Danmark tirsdag den 26. oktober 2021 indtil da havde vi HBO Nordic (Foto: HBO)

Tidligere på ugen kunne vi skrive, at Netflix netop nu oplever en tilbagegang for første gang i mere end 10 år. Hvor de i første kvartal mistede mange kunder. Forventningen er, at frafaldet vil fortsætte i andet kvartal.

Det er uvist om HBO Max har fået nogle af de gamle Netflix-kunder, men sikkert er det, at der er fremgang at spore ved HBO Max. Det viser tallene for det første kvartal i år.

Ved kvartalets slutning kunne HBO noterer 76,8 millioner betalende abonnenter på både kabelkanalen HBO og streamingtjenesten HBO Max. Sidste år var der en tilgang på 12,8 millioner abonnenter, mens dette års første kvartal gav 3 millioner nye abonnenter. Det skriver The Verge.

Den flotte vækst kan være hjulpet på vej af Warner Bros’ strategi under coronapandemien, hvor de har lagt film ud på HBO Max samtidig med biografpremieren. Strategien var dog midlertidig, men det har måske skabt lidt opmærksomhed.

I Danmark blev HBO Max lanceret med et godt tilbud, hvor der var halv pris resten af tjenestens levetid. Det kan dog snart ende, da WarnerMedia ventes at lægge HBO Max og Discovery+ sammen til en tjeneste i nær fremtid.

HBO Max og Discovery+ lægges sammen

I Danmark koster et abonnement til HBO Max 79 kroner om måneden, mens der kan tegnes et årsabonnement for kun 599 kroner. Da tjenesten er ny herhjemme kan nogle Netflix-brugere også teste HBO Max ud i stedet, da det trods alt er dyrt at have begge tjenester.

Netflix har fornylig gjort det endnu dyrere, da de har sat prisen op - først for nye kunder og senest også for de eksisterende.

Netflix sætter prisen op

Mere til historien

I sommeren 2021 skrev vi, at Bo Thierry-Poulsen, ekspert fra mediebureauet Dentsu Danmark, mente, at Netflix kunne blive taberen i 2021 og kunderne formentlig ville skifte mere ud af de forskellige streamingtjenester. Det kunne tyde på han fik ret i hans forudsigelser.

Sådan stopper Netflix deling af login

Netflix har meldt ud, hvordan de vil stoppe deling af logins. Deler du risikerer din konto at blive spærret.

(mere…)
CBB Mobil lader dig mixe mobil og streaming

CBB Mix er navnet på et nyt koncept, der lader mobilkunderne, kombinere mobiltelefoni og streamingtjenester.

(mere…)
Deling af din Netflix-konto kommer snart til at koste ekstra

Det skal snart være HELT slut med at dele din Netflix konto - uden at betale for det. 

(mere…)
Hver uge streamer 90 procent af danskerne

Danskerne har for alvor taget streaming til sig. DR-rapporten "Medieudviklingen 2022" viser, at 90 procent af danskerne streamer hver uge.

(mere…)
Netflix klar med redesignet app til iPhone

Netflix-appen til iOS har fået en overhaling. En ny opdatering er klar, som inkluderer en ny redesignet brugerflade.

(mere…)
Apple vil have rettigheder til Premier League

RYGTE: Apple har købt rettigheder til bl.a. baseball og den amerikanske fodboldliga. Nu forlyder det, at Apple vil have rettigheder til Premier League.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram