HBO Max vækster – mens Netflix mister kunder

Netflix mister kunder mens konkurrenten HBO Max oplever kundetilgang.

HBO Max er klar til dansk lancering tirsdag den 26. oktober 2021 (Foto: HBO)
HBO Max blev lanceret i Danmark tirsdag den 26. oktober 2021 indtil da havde vi HBO Nordic (Foto: HBO)

Tidligere på ugen kunne vi skrive, at Netflix netop nu oplever en tilbagegang for første gang i mere end 10 år. Hvor de i første kvartal mistede mange kunder. Forventningen er, at frafaldet vil fortsætte i andet kvartal.

Det er uvist om HBO Max har fået nogle af de gamle Netflix-kunder, men sikkert er det, at der er fremgang at spore ved HBO Max. Det viser tallene for det første kvartal i år.

Ved kvartalets slutning kunne HBO noterer 76,8 millioner betalende abonnenter på både kabelkanalen HBO og streamingtjenesten HBO Max. Sidste år var der en tilgang på 12,8 millioner abonnenter, mens dette års første kvartal gav 3 millioner nye abonnenter. Det skriver The Verge.

Den flotte vækst kan være hjulpet på vej af Warner Bros’ strategi under coronapandemien, hvor de har lagt film ud på HBO Max samtidig med biografpremieren. Strategien var dog midlertidig, men det har måske skabt lidt opmærksomhed.

I Danmark blev HBO Max lanceret med et godt tilbud, hvor der var halv pris resten af tjenestens levetid. Det kan dog snart ende, da WarnerMedia ventes at lægge HBO Max og Discovery+ sammen til en tjeneste i nær fremtid.

HBO Max og Discovery+ lægges sammen

I Danmark koster et abonnement til HBO Max 79 kroner om måneden, mens der kan tegnes et årsabonnement for kun 599 kroner. Da tjenesten er ny herhjemme kan nogle Netflix-brugere også teste HBO Max ud i stedet, da det trods alt er dyrt at have begge tjenester.

Netflix har fornylig gjort det endnu dyrere, da de har sat prisen op – først for nye kunder og senest også for de eksisterende.

Netflix sætter prisen op

Mere til historien

I sommeren 2021 skrev vi, at Bo Thierry-Poulsen, ekspert fra mediebureauet Dentsu Danmark, mente, at Netflix kunne blive taberen i 2021 og kunderne formentlig ville skifte mere ud af de forskellige streamingtjenester. Det kunne tyde på han fik ret i hans forudsigelser.

Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram