Xiaomi Redmi Note 11 Pro test | burde være billigere

TEST: Du får meget for pengene med Xiaomi Redmi Note 11 Pro, men ikke nok til prisen. Xiaomi slår ikke konkurrenterne, men er side-om-side med dem.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
Xiaomi Redmi Note 11 Pro vejer 202 gram (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi forsøger endnu engang at gøre sig interessante overfor danske mobilkøbere, men det er svært at komme med et varemærkenavn, som kun få kan udtale. Det lykkedes for Huawei. Der er en reel mulighed for, at Xiaomi kan nå den samme status i Danmark, hvis kineserne spiller deres kort rigtigt.

De to seneste telefoner er Xiaomi Redmi Note 11 Pro og Redmi Note 11. Bagved de lange komplicerede navne gemmer sig fornuftig teknologi, som mange vil finde interessant. Jeg synes dog, at prissætningen stritter lidt.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro koster 2.890 kroner uden abonnement, mens Xiaomi Redmi Note 11 er en del billigere: 1.790 kroner uden abonnement.

Placeringerne i butikkerne med de prisskilte er allerede besat af gode telefoner, men det kommer jeg tilbage til. Læs først resten af min Xiaomi Redmi Note 11 Pro test.

Specifikationer: Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

 • Styresystem: Android 11
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 695 5G
 • Skærm: 6,67 tommer, AMOLED, Full HD+, opdateringshastighed 120 Hz.
 • RAM: 6 GB RAM (LPDDR4X)
 • Lagerplads: 128 GB intern hukommelse.
 • 5G: Ja
 • Kamera 1: 108 megapixels, standardlinse
 • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2, 118 gr, ultra vidvinkel
 • Kamera 3: 2 megpixels, f/2.4, makrokamera
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4
 • Sensorer: Fingeraftrykslæser på siden
 • Batteri: 5.000 mAh, 67 watt kablet opladning (medfølger)
 • Trådløs opladning: Nej
 • IP-certificering: IP53
 • Fysiske mål: 164,19 x 76.1 x 8.12 mm.
 • Vægt: 202 gram

Det bedste minder om Huawei

I Xiaomi-telefoner er der intet tilbage af det originale Android-system. Alt er overskrevet med Xiaomis egne apps, tilpasninger, opfindelser, grafik, lyd og baggrunde.

Det er præcis som hos Huawei, hvilket mange lærte at elske.

Det bedste for Huawei-fans er, at hvis de elskede Huaweis opbygning og betjening, så skal der stå Xiaomi på deres næste mobilkøb.

Selvom jeg personligt foretrækker den mere uspolerede Android-oplevelse, så må jeg medgive, at Xiaomis brugerflade fungerer rigtigt godt – når man ellers lige kommer igennem af-installationen af en masse ligegyldige apps.

Skærmbilleder fra Xiaomi Redmi Note 11

Slap i elastikken?

Som nævnt er betjeningen nogenlunde smertefri, men det mærkes ofte, at Xiaomi Redmi Note 11 Pro mangler overskud. Den er ikke vanvittig langsom, men buen er spændt til det maksimale.

Xiaomi lider af det samme som OnePlus Nord CE 2 og Moto G71; for lidt ydelse i forhold til prisniveauet.

Ydelsen er på niveau med Motorola Moto G71, som er cirka 700 kroner billigere end Xiaomi Redmi Note 11 Pro. Hos Motorola er der grundlæggende mere telefon for pengene.

Det skal dog siges, at alle tre telefoner fint trækker avancerede spil uden det hakker, men når der skiftes mellem apps, åbnes store hjemmesider osv., at processoren bliver presset.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G388.0401.196689/2.0642.064
Motorola Moto G71378.9721.211671/1.9071.361
OnePlus Nord CE 2431.9992.006723/2.1122.524
GB = Geekbench 5

Kamera: Dette skal du huske

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
Der er AI-funktioner i kameraet på Xiaomi Redmi Note 11 Pro. Den funktion skal du slå fra, hvis du vil have gode billeder (Foto: MereMobil.dk)

Selvom en telefon ikke er ret dyr, må den jo gerne tage gode billeder i en rimelig kvalitet. Her udfordrede Xiaomi mig i begyndelsen.

Den har en voldsom 108 megapixels sensor, men megapixels siger ikke noget om kvaliteten af det færdige billede.

I gråvejr ser billederne triste ud. Når solen skinner er de overbelyste. I et par tilfælde er det gået helt galt med eksponeringen. Sådan var min oplevelse i første omgang.

Efter et stykke tid lærte jeg, at det er den såkaldte AI-funktion i kameraet, der smadrer billederne. Så snart den blev deaktiveret, endte jeg med ret fornuftige resultater, der indimellem overrasker temmelig vildt.

Kamerasoftwaren har rigtigt mange funktioner, men jeg vil anbefale, at du holder dig til det basale – og altså UDEN funktionen AI slået til.

Du kan se et par af mine billeder herunder samt eksempler på, hvor AI ødelægger resultatet.

Billeder taget med Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Taget med Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Her bruges AI-funktionen på Redmi Note 11 Pro. Læg mærke til, hvordan motivet ødelægges, lyset overstyres og det hele ser unaturligt ud (Foto: MereMobil.dk)
Taget med Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Samme billede som ovenstående blot uden AI-funktion (Foto: MereMobil.dk)
Taget med Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Ultra-vidvinkel anvendt med AI-funktion aktiveret (Foto: MereMobil.dk)

Fungerer glimrende som telefon

Xiaomi Redmi Note 11 Pro er temmelig effektiv, når det kommer til at bruge den som telefon. Lyden er god og Googles tastatur Gboard, gør det let at skrive beskeder.

Det er ret sejt, at Xiaomi har inkluderet 120 Hz opdateringshastighed i skærmen, hvilket forbedrer den samlede oplevelse af telefonen. Det er bare lækkert, når grafikken flyder blødt.

Se anmeldelsen her

Brugerfladen lærer du at elske

Som nævnt er det meget begrænset, hvor meget af det originale Android 11-softwaredesign, der er tilbage. Det positive er, at Xiaomi stort set har ændret samtlige elementer, så det nærmest fremstår som et andet styresystem – ja man glemmer næsten det er Android.

I starten vil det måske føles lidt rodet, men du skal give det en chance, rydde op og slette alle de apps du ikke har brug for. Herefter er du godt kørende.

Som med Huaweis telefoner er dette en software, at man skal lære at elske.

Xiaomi har fuld adgang til Google Play og Googles tjenester og apps.

Stort batteri og kraftig oplader

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
Jeg har afinstalleret rigtigt mange apps, da jeg startede min Xiaomi Redmi Note 11 Pro test. Resten som jeg ikke bruger så tit, er placeret i en mappe for sig selv (Foto: MereMobil.dk)

Batteriet er stort. 5.000 mAh er kapaciteten, hvilket rækker langt ud over et helt døgn brug. Dertil kommer, at der ligger en 67 watt turbooplader i salgspakken.

Ifølge Xiaomi kan batteriet oplades til halv kapacitet på et kvarter, hvis du bruger opladeren salgspakken.

Jeg er hold op med at oplade om natten, da opladning om morgenen mens ungerne bliver klar, giver rigelig juice til resten af dagen.

Desværre kan Redmi Note 11 Pro ikke oplades trådløst.

XIAOMI REDMI NOTE 11: Der findes en mindre version af denne telefon; Redmi Note 11. Prisen er 1.790 kroner. Du får mindre ydelse, mindre kamera og lavere vægt men stadig et stort batteri. Du må ikke forvente ret meget af Redmi Note 11. Det er primært en telefon for dem som mest taler i telefon og lejlighedsvis har brug for at tjekke lidt nyheder. En ”tale”-telefon – ikke en ”smart”-telefon – er nok den bedste måde at beskrive den på.

Opdateringer af Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Overordnet set kan du roligt købe denne telefon. Hardwaren er fin til prisen og når du lærer softwaren at kende, er denne del også cool nok og så er Xiaomi tydelige omkring planerne for opdateringer.

Her kan du se, hvilken softwareversion min testmodel kører:

 • Android 11
 • Xiaomi-brugerfladen MIUI Global 13.0.5
 • Sikkerhedsopdatering til Android: 1. februar 2022

I et officiel svar til MereMobil.dk oplyser Xiaomi, at der kommer sikkerhedsopdateringer i tre år til denne telefon og to store Android-opdateringer i produktets levetid. Til sammenligning kan jeg fortælle, at Motorola Moto G71 kun vil modtage én Android-opdatering.

SÅDAN OPDATERES XIAOMI REDMI NOTE 11 PRO: Xiaomi lover to store Android-opdateringer så telefonen er opdateret indtil og med Android 13. Der udsendes sikkerhedsopdateringer i tre år.

Konklusion: Værd at købe, men…

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
Xiaomi Redmi Note 11 Pro har 3,5 mm. jackstik (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G er faktisk en fin telefon. Designet og vægten gør den lidt klodset, men den kører stabilt og lyder godt ved samtaler.

Brugerfladen lærer du at elske og kameraet er okay, når du slår AI-funktionen fra. Ikke mindst skal batteritid og opladning nævnes som et positivt element. Ydelen er fin, når du ikke stresser hardwaren.

Det er et positivt, at Xiaomi forholder sig konkret til softwareopdateringer. Prissætningen er lidt skæv. Lige nu er prisen 2.890 kroner, men Motorola Moto G71, der stort set er den samme telefon, koster kun 2.300 kroner.

Vi skal have med, at Moto G71 kun har 60 Hz opdateringshastighed i skærmen. Opladeren er 33 watt mod 67 watt hos Xiaomi.

I nogle sammenhænge har Motorola en lidt højere value-for-money-faktor. Læs mere i testen af Motorola Moto G71 her.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro lander på 4,5 ud af 6 stjerner. Karakteren havde været anderledes, hvis prisen var lidt lavere.

En anden af Xiaomis konkurrenter i prissegmentet er OnePlus Nord CE 2, som du kan læse anmeldelsen af her.

Aktuelle priser på Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi Note 11 Pro 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flydende skærmoplevelse med 120 Hz
 • Stort batteri og lang batteritid
 • Medfølgende 67 watt oplader; hurtig opladning
 • Fornuftig billedkvalitet til prisen
 • God samtalelyd og perfekt forbindelse til Wi-Fi og Bluetooth
 • Har 3,5 mm. jackstik
 • FM radiomodtager hvis du bruger kablet headset
 • Tydelig udmelding omkring softwareopdateringer

Lidt at tænke over

 • Mangler overskud i processor-delen
 • En stor og tung telefon
 • Vær klar på at rydde op i apps, når du sætter mobilen op
 • Undersøg konkurrenterne i prissegmentet

Mere til historien

Inden du køber Redmi Note 11 Pro, så læs også Rasmus Elms anmeldelse på Alt Om Data. Her får Xiaomis budget-telefon 5 ud af 6 stjerner.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Xiaomi er klar med sin første elbil – den ligner en drengedrøm

Xiaomi vil være verdens største producent af elbiler. SU7 er den første model. Og sikke en af slagsen.

(mere…)
Vilde telefoner! Xiaomi klar med 2 nye

Virkelig spændende kameraer og fuld power på hardwaren. Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra, der begge kommer til Danmark.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra er lanceret i Kina

Xiaomi har netop lanceret et kamera-monster i Xiaomi 14-serien. Kommer Xiaomi 14 Ultra til Europa?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram