Motorola Moto G71 test | du får ikke mere end du betaler for

Motorola er stærke i mellemklassesegmentet med Android-telefoner til en god pris. Med Motorola Moto G71 får du, hvad du betaler for og ikke mere.

Motorola Moto G71 test
Motorola G71 er konstrueret i plastik, men føles stadig holdbar (Foto: MereMobil)

Motorola er tilbage med en ny mellemklassetelefon. Til at starte det nye år op med sendte de Motorola Moto G71 på gaden. En telefon der har en del, som taler til dens fordel som for eksempel den nye Snapdragon 695 processor og et lækkert design til en pris på kun 2.299 kroner.

Herunder kan du læse min Motorola Moto G71 test, hvor du også kan se specifikationerne på den testede model.

Specifikationer: Motorola Moto G71

 • Styresystem: Android 11
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 695 5G
 • Skærm: 6,4 tommer, AMOLED, 1080 x 2400 pixels, opdateringshastighed 60 Hz.
 • RAM: 6 GB RAM
 • Lagerplads: 128 GB intern hukommelse.
 • 5G: Ja
 • Kamera 1: 50 megapixels, f/1.8, standardlinse
 • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2, 119 gr, ultra vidvinkel
 • Kamera 3: 2 megpixels, f/2.4, makrokamera
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.2
 • Sensorer: Fingeraftrykslæser på bagsiden, accelerometer, gyro, proximity, kompas
 • Batteri: 5.000 mAh, 33 watt kablet opladning (medfølger)
 • Trådløs opladning: Nej
 • IP-certificering: IP52
 • Fysiske mål: 161.2 x 73.9 x 8.5 mm.
 • Vægt: 179 gram
 • Andet: Bluetooth 5.0, USB-C (2.0), NFC og Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac

Velkendt og lækkert design

Har man før set en telefon fra G serien, kan man nikke genkendende til G71s design. Blandt andet det elliptiske kameramodul går igen og hjælper til at gøre den lidt unik og skille sig ud med sit ellers ret konventionelle design.

Telefonen kommer i tre, efter min mening, rigtigt flotte farver: Farverne er Iron Black, Arctic Blue og Neptune Green.

Jeg har haft den grønne til låns og fået flere positive kommentarer til dens udseende, fra folk jeg har mødt. Den er både flot og holder de fleste fedtfingre væk.

Moto G71 er konstrueret i plastik, men føles stadig robust og på ingen måde billig. Når den ligger i hånden virker den på trods af sin 6,4 tommer store skærm, stadig kompakt og kan nemt bruges med en hånd.

På mobilens højre side finder vi en powerknap, volumeknap og øverst en knap dedikeret til at hidkalde Google Assistant. Knapperne har et godt klik og powerknappen har en grov tekstur, der gør den let at finde.

I bunden sidder en enkelt monohøjtaler, der desværre er lidt for let at komme til at dække med en finger, hvis man sidder og spiller. Det sagt, fungerer lyden fint til et par YouTube videoer.

Kan man ikke affinde sig med monolyden, kan der i stedet benyttes det 3,5 mm jackstik, der også befinder sig i bunden.

På bagsiden finder vi udover kameraerne, en fingeraftrykssensor. En helt perfekt placering, hvis du spørger mig. Let at ramme når du trækker telefonen op af lommen.

Skærmen er ikke perfekt

Motorola G71 5G forside
Skærmen på har flotte farver, men du må nøjes med 60 Hz opdateringshastighed (Foto: MereMobil.dk)

Desværre er skærmen ikke noget at skrive hjem om. Det er en 6,4 tommer stor Full HD AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 60Hz. Den har gode betragtningsvinkler, flotte farver, reagerer fint på berøringer og giver med sine 700 nits rigeligt lys til, at du kan se den i solskin.

Den lave opdateringshastighed og det at der ikke er mulighed for at afspille video i HDR gør, at jeg står tilbage med ønsket om mere. Det vil du også gøre, hvis du kan lide at se film på telefonen.

Stabilt men ikke overvældende chipset

Nu vi er ved ting, der er lidt undervældende, så kommer vi til chipsettet.

Motorola Moto G71 kommer med den nye mellemklasseprocessor Qualcomm Snapdragon 695. Der er 6 GB RAM og 128 GB lagerplad. Dette sæt specifikationer fungerer fint i hverdagen. Navigeren rundt på telefonen, skrivning af mails, YouTube og så videre kører flydende og stabilt.

Problemet er chipsettets Adreno 619 GPU, der ikke præsterer godt. Så er du til Fortnite eller Call of Duty på telefonen, må du altså nøjes med lidt sløj grafik og lav FPS.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den lidt blodfattige processor bidrager til gengæld til et lavt strømforbrug. Jeg har i testperioden ikke haft nogen problemer med at holde telefonen kørende i to dage uden opladning.

Og når du endelig får kørt det 5.000 mAh store batteri i bund, er det lynhurtigt at lade op igen. Det er bare at tilslutte den 33 watt oplader, der følger med telefonen. Jeg præsterede at oplade telefonen fra 6 til 100 procent i løbet af cirka 45 minutter.

Benchmarkmålingern af Moto G71

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Motorola Moto G71378.7921.211671/1.9071.361
Motorola Moto G30180.3291.172302/1.216377
OnePlus Nord 2 CE431.9992.006723/2.1122.524

Tæt på ren Android

Motorolas udgave af Android ligger tæt op af den rene Android-oplevelse, med meget lidt bloatware og de største ændringer er i baggrunde og widgets.

Det er generelt en god oplevelse, men vi ligger altså stadig og roder nede i Android 11. Der er lovet en opdatering til Android 12 og på et senere tidspunkt kommer Android 13, hvorefter det er slut. Jeg synes det Motorola skal følge trenden som særligt Samsung har sat med længere opdateringsperioder – også på billige telefoner.

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA MOTO G71: Motorola lover minimum én stor Android-opdatering – til Android 12. Der udsendes sikkerhedsopdateringer hver anden måned i tre år.

Kameraet er en tynd kom the

Motorola G71 5G kameramodul
Kameraet på G71 tager fornuftige billeder uden at være prangende (Foto: MereMobil.dk)

Går vi videre til kameraerne, finder vi på bagsiden tre linser. Et 50 megapixels vidvinkelkamera, 8 megapixels ultravidvinkelkamera og en 2 megapixels makrolinse.

Oftest er billederne fra det primære kamera i dagslys fornuftige uden at være prangende. Når mørket falder på falder det hele dog hurtigt fra hinanden og det bliver en grynet affære.

Hopper vi videre til ultravidvinklen behøver vi ikke vente til mørket falder på før billederne begynder at skuffe. Billederne ser uklare ud og mangler definition. Zoomer du ind på billedet bliver det tydelig at detaljerne virker udvaskede.

Lad os ikke glemme makrokameraet. Det virker mest som en eftertanke, der skal pynte på listen over specifikationer. Selv i godt lys kom jeg ud for, at billederne kunne blive uskarpe.

Så mangler vi bare frontkameraet, der faktisk gør det ganske godt. Træerne gror naturligvis ikke ind i himlen og farverne er noget blegere end virkeligheden. Igen gælder det at, hvis man zoomer lidt ryger skarpheden.

Billeder taget med Motorola Moto G71

Konklusion: Du får hvad du betaler for

Motorola Moto G71 er en svær størrelse at bedømme, for jeg har virkelig nydt min tid med den. Den ser flot ud, er let at bruge med én hånd og den kører flydende samt i lang tid på en opladning. Og når den endelig skal lades op, går det hurtigt.

I samme åndedrag må jeg så indrømme, at jeg savner muligheden for at spille mere krævende spil, som for eksempel Call of Duty. Og selvom det primære kamera tager passable billeder, står man med følelsen af at ville have lidt mere.

Android 11 er en fornøjelse at bruge i Motorolas udgave, indtil man kommer i tanke om, at andre nye telefoner kommer med Android 12 fra salgspakken. Denne er selvfølgelig lovet i en kommende opdatering, men det er uvist hvornår den dukker op – og løftet gælder kun én opdatering.

Der er altså både for og imod. Men mine oplevelser med telefonen har været overvejende gode og var jeg på udkig efter en billig Android telefon, der lige nu koster omkring 2.300 kroner, ville jeg uden at tøve tage en Motorola Moto G71.

4 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Motorola Moto G71

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G71.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flydende og stabil i daglig brug
 • Lang batteritid
 • 33 watt oplader i pakken
 • Lækkert og robust design
 • Tæt på ren Android
 • 3,5 mm jackstik

Lidt at tænke over

 • Ingen trådløs opladning
 • Dårlig præstation i spil
 • Monohøjtaler i bunden
 • Kameraet kunne være bedre
 • Android 11
 • Kun én lovet Android-opdatering

Mere til historien

Synes du Motorola lyder spændende og ikke har noget imod at smide flere penge efter en telefon, kunne du tage et kig på Motorola Edge 30 Pro. Her får du flagskibsspecifikationer med bedre kameraer, skærm med 144 Hz opdatering og fortsat den rene Android oplevelse.

Motorola Moto G71
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram