iPad Air har fået M1-chip og mange flere kræfter

Designet er ikke ændret, men der er en kraftigere processor og nogle ekstra funktioner i iPad Air (2022), der netop er præsenteret.

Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)
Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)

Tabletudvalget hos Apple er blevet opdateret med en frisk iPad Air, der erstatter modellen fra efteråret 2020.

Den nye femte generation iPad Air har, ikke overraskende, fået flere kræfter at arbejde med. Det var ventet, at den kom med Apples A15 Bionic-chip, men der er fuld skrue på iPad Air. Den kommer nemlig med processorchippen er M1.

Jeg er utrolig spændt på at se, hvordan det virker i rigtige brugsscenarier. Reelt set havde jeg tænkt, at opgraderingen til A15-chippen måske ikke var så mærkbar. Men med M1-chippen er det yderst spændende.

Samme design og ingen Face ID

Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)
Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)

Da den seneste iPad Air kom, arvede den designstregen fra iPad Pro. Denne linje fastholdes med den nyeste iPad Air (2022-model)

Det betyder også, at fingeraftrykslæseren stadig er indbygget i powerknappen. Desværre betyder det også, at iPad Air fortsat ikke får ansigtsgenkendelsen Face ID. Dette er forbeholdt iPad Pro.

En nyhed er dog, at iPad Air i lighed med iPad Mini også får funktionen Center Stage, der fastholder dig i midten af billedet ved onlinemøder. Så selvom du flytter dig lidt, så justerer kameraet automatisk positionen.

ANMELDELSE: iPad Mini er større men stadig for lille

Apple fortsætter med USB-C porten på iPad Air, hvilket gør, at den almindelige 10,2-tommer iPad er den eneste iPad, der fortsat bruger Lightning-stik.

ANMELDELSE: Her får du iPad på budget til hele familien

En lille laptop

Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)
Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)

Som jeg skrev i anmeldelsen af iPad Air i efteråret 2020, så kan denne iPad bruges som en lille bærbar computer, hvis du køber et Magic Keyboard eller Smart Folio Keyboard til.

Skærmstørrelsen er 10,9 tommer, hvilken kun er en anelse mindre end de 11 tommer, der findes på den mindste iPad Pro. Sammen med tastaturet, er det faktisk en fin lille laptop.

Tasterne på Magic Keyboard er en anelse mindre end på iPad Pro-tastaturet, men når først du har fået tasterne ”i fingrene”, bliver det en vane og det føles på ingen måde ”forkrampet” for at skrive på.

Desværre er Magic Keyboard og andre keyboards ekstraudstyr.

iPad Air: Det koster den i Danmark

Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)
Apple iPad Air (5. generation) (Foto: Apple)

Du kan købe iPad Air (2022) fra 18 marts. 2022. Men allerede fredag den 11. marts 2022 fra klokken 14.00 vil det være muligt, at forudbestille den.

Du skal betale fra 5.299 kroner for Wi-Fi modellen med 64 GB intern hukommelse. Skal der være plads til SIM-kort, må du betale en del mere. Her koster WiFi + Cellular modellen nemlig 6.699 kroner med 64 GB intern hukommelse.

Skal du have konfigurationen med 256 GB intern hukommelse, så skal du til lommerne. Her koster Wi-Fi-modellen 6.699 kroner og WiFi + Cellular 8.099 kroner.

Farvemulighederne bliver Space Grey, lyserød, blå, stjerneskær og lilla.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Du kan bruge iPad Air – både 2020 og 2022-modellerne – sammen med en Apple Pencil (anden generation), som kan købes for 1.099 kroner.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram