Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

Facebook dislike

Meta, virksomheden bag Facebook og Instagram, truer nu med at lukke Facebook og Instagram for de europæiske brugere. 

Grunden til, at Mark Zuckerberg og resten af ledelsen truer med det i den seneste kvartalsrapport er, at de ikke længere må lagre og bearbejde europæiske brugerdata på servere i USA. 

Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

Truslen er fremsat overfor det amerikanske føderale agentur Securities and Exchange Commission (SEC).

OPDATERING Facebook og Instagram lukker naturligvis ikke

Meta skriver i rapporten:

-”Hvis ikke der nås til enighed om en ny ramme for transatlantisk dataoverførsel, og vi ikke længere kan opretholde alternative måder til at overføre data fra Europa til USA, vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde vores produkter og services, herunder Facebook og Instagram, i Europa.

Der har været stridigheder i forhold til rammerne for udvekslingen af personoplysninger til kommercielle formål mellem EU og USA. I juli 2020 erklærede EU-domstolen klar Privacy Shield-ordningen for ugyldig og siden har myndighederne i USA og EU arbejdet på en ny lovgivningsramme. Men intet er altså endeligt endnu.

En stramning af disse regler kan betyde, at Facebook og Instagram ikke længere kan levere den målrettede annoncering, hvilket er en del af deres forretningsmodel.

GALLERI: Besøg hos Facebook i Odense

Ikke første gang

Men inden man frygter at miste Facebook eller Instagram for meget, så er det ikke første gang, at Meta lufter tanken om et farvel til Europa. Det skriver Jyllands-Posten.

Det betyder ikke, at de ikke kan ende med at gøre alvor af det, men de vil også miste en masse ved, at ekskludere alle de europæiske brugere. Mon ikke økonomien vil vinde over truslerne?

Det ventes, at der senest i juni i år vil blive besluttet om reglerne for dataudveksling mellem EU og USA skal strammes.

Mere til historien

Det er langt fra kun Meta, som vil blive ramt af eventuelle nye regler omkring delingen af persondata mellem USA og EU. Det vil tusindevis af amerikanske selskaber, som Google, Apple, Microsoft, Amazon m.m.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram