Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

Facebook dislike

Meta, virksomheden bag Facebook og Instagram, truer nu med at lukke Facebook og Instagram for de europæiske brugere. 

Grunden til, at Mark Zuckerberg og resten af ledelsen truer med det i den seneste kvartalsrapport er, at de ikke længere må lagre og bearbejde europæiske brugerdata på servere i USA. 

Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

Truslen er fremsat overfor det amerikanske føderale agentur Securities and Exchange Commission (SEC).

OPDATERING Facebook og Instagram lukker naturligvis ikke

Meta skriver i rapporten:

-”Hvis ikke der nås til enighed om en ny ramme for transatlantisk dataoverførsel, og vi ikke længere kan opretholde alternative måder til at overføre data fra Europa til USA, vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde vores produkter og services, herunder Facebook og Instagram, i Europa.

Der har været stridigheder i forhold til rammerne for udvekslingen af personoplysninger til kommercielle formål mellem EU og USA. I juli 2020 erklærede EU-domstolen klar Privacy Shield-ordningen for ugyldig og siden har myndighederne i USA og EU arbejdet på en ny lovgivningsramme. Men intet er altså endeligt endnu.

En stramning af disse regler kan betyde, at Facebook og Instagram ikke længere kan levere den målrettede annoncering, hvilket er en del af deres forretningsmodel.

GALLERI: Besøg hos Facebook i Odense

Ikke første gang

Men inden man frygter at miste Facebook eller Instagram for meget, så er det ikke første gang, at Meta lufter tanken om et farvel til Europa. Det skriver Jyllands-Posten.

Det betyder ikke, at de ikke kan ende med at gøre alvor af det, men de vil også miste en masse ved, at ekskludere alle de europæiske brugere. Mon ikke økonomien vil vinde over truslerne?

Det ventes, at der senest i juni i år vil blive besluttet om reglerne for dataudveksling mellem EU og USA skal strammes.

Mere til historien

Det er langt fra kun Meta, som vil blive ramt af eventuelle nye regler omkring delingen af persondata mellem USA og EU. Det vil tusindevis af amerikanske selskaber, som Google, Apple, Microsoft, Amazon m.m.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram