Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en ‘hoax’ – altså svindel.

Facebook
Facebook nye algoritme vælger de samme personer, omkring 25, som ser dine opslag, påstår et svindel-opslag. Det er bare ikke rigtigt! Undlad at reagere på opslaget (Foto: Anton/Pexels)

Du har måske bemærket, at nogle af dine venner deler et opslag, hvor de skriver, at de kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook?

I hvert fald er et opslag med nogenlunde denne ordlyd gået viralt – igen igen.

Påstanden i opslaget har dog INTET på sig. Facebook har ikke lavet en begrænsning i, hvad du ser eller hvem du ser. I hvert fald ikke på den måde, som opslaget beskriver. Og du kan heller ikke “narre” Facebooks algoritmer med fremgangsmåden, som opslaget påstår.

Facebook ændrer en gang imellem i algoritmerne og da dette opslag begyndte at gå viralt, havde Facebook faktisk ændret noget, men det var for at få flere af dine venners opslag vist og færre virksomhedsopslag.

Det er ikke kun i Danmark, at opslaget har floreret, også ude i verden er det spottet på flere forskellige sprog.

Facebook-svindel, venner
Dette opslag er svindel. Det er set i forskellige varianter siden 2017 (Foto: MereMobil.dk)

Et gammelt svindelopslag

Faktisk er dette opslag et, som dukker op i ny og næ. Det amerikanske medie Snopes.com har spottet det første gang tilbage i december 2017.

Siden er det dukket op med jævne mellemrum. Ordlyden i opslaget kan ændre sig lidt fra gang til gang, men meningen er den samme og har altså ikke noget på sig.

Ifølge en udmelding fra Facebook tidligere på året, skulle brugerne blive mødt af ”relevant indhold” og her prioriteres indhold der skaber ”samtaler og meningsfulde interaktioner mellem mennesker”.

Du kan derfor godt blive præsenteret for opslag fra dine venner, der er ældre, da dette kan have fået reaktioner, kommentarer eller være delt af dine venner.

Facebook: Det er et falsk opslag

Generelt set har Facebook i hvert fald erklæret påstanden for falsk flere gange. Det skriver USA Today.

-“Vi rangerer nyhedsfeeded på baggrund af hvor relevant hver enkelt opslag måske er for dig, og vi har lavet nogle opdateringer som burde øge antallet af opslag, som du ser fra dine venner, dit newsfeed er ikke begrænset til kun 25 af dem,” har en talsmand for det sociale medie tidligere udtalt.

Ønsker du at se de seneste opslag, kan du både på computer- og mobilversion vælge ”seneste”. Dermed ændres rækkefølgen i dit nyhedsfeed, men dette skal du gøre hver gang du åbner Facebook.

Mere til historien

Husk du kan følge MereMobil.dk på Facebook – du finder os her.

Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram