Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

Facebook
Facebook og Instagram lukker naturligvis ikke i Europa (Foto: Gerd Altmann)

Har du hørt om, at Facebook og Instagram måske ville droppe det europæiske marked? Så kan du umiddelbart ånde lettet op. 

Meta, selskabet der ejer Facebook og Instagram, har ingen intentioner om at trække sig ud af det europæiske marked. Det oplyser Meta i en meddelelse. Truslen kom blot for at oplyse aktionærerne om risikoen ved det europæiske marked.

Så alle tidligere rygter er altså afvist.

-“Vi har absolut intet behov for at trække os fra Europa – selvfølgelig har vi ikke det. Den enkle sandhed er, at Meta som så mange andre forretninger, organisationer og services er afhængig af dataoverførsler mellem EU og USA for at drive vores globale services,” skriver Meta i en meddelelse.

Det hele er startet efter, at de i forbindelse med kvartalsregnskabsrapporten skrev, at de var ”ude af stand” til at tilbyde en række services i Europa grundet problemer med datadeling mellem USA og EU.

Meta ønsker, at der kommer klare globale regler for at beskytte data på tværs af Atlanten.

-“Som alle andre børsnoterede selskaber er vi lovmæssigt forpligtet til at oplyse om mulige risici til vores investorer. I sidste uge, som det har været tilfældet de seneste fire kvartaler, har vi oplyst, at fortsat uenighed omkring dataoverførselsmekanismer mellem EU og USA udgør en trussel for vores mulighed for at servicere europæiske kunder og drive vores forretning i Europa,” skriver Meta i meddelelsen.

Mere til historien

Meta ejer også Whatsapp.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram