Bekymrende spil er tilgængelige på Roblox

Sex og andet “voksen-indhold” ses på den populære spilplatform Roblox. Forældre bør vise mere interesse for børns digitale færden, lyder det.

Roblox (Foto: Roblox)
Roblox er et super populært spil for børn i alderen 6-12 år (Foto: Roblox)

Roblox er et hit blandt børn og det er de færreste børn, som ikke spiller det – bare en gang imellem. Roblox er ikke ét spil, men en platform med forskellige spil, der også gør det muligt at lave egne spil, som andre kan spille. 

Spilplatformen er særligt populær blandt de 6-12-årige. I 2020 blev Roblox udnævnt, som det mest populære spil, i rapporten ”Børns spillevaner 2020”, blandt de 6 til 11-årige danske børn. 

Desværre er der nu nogen, som ikke burde have adgang, der har udviklet spil med strippere, kvinder iført bondage-udstyr og sexorgier. Det skriver BBC.

Roblox har store planer for virtuelle musik events

-”Egentlig er det en smuk ide, hvor alle kan lave og udgive deres egne spil. Men problemet kommer, når det ikke kun er tiårige, der laver spil. Når voksne begynder at lave spil med seksuelt indhold, så er det selvfølgelig bekymrende som forælder,” har Rune Kristian Lundedal Nielsen, lektor og ph.d. ved IT Universitetet i København, udtalt til DR.dk.

Til BBC har Roblox fortalt, at de gør alt for at seksuelt indhold m.m. fjernes. 

Der er dog ingen tvivl om, at det for Roblox også er vigtigt at have så mange spil som muligt på platformen.

Der udgives omkring 20 millioner forskellige spil om året. Spil der er gratis for brugerne. Roblox og spiludgiverne tjener penge, når brugerne køber Robux, der kan købes udstyr til figurerne for. 

Vis interesse for dine børns digitale færden

Da udvalget af spil er vildt stort på Roblox, er det også vigtigt, at mange forældre viser interesse for, hvad børnene spiller. 

Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Red Barnet har kendskab til problemerne i Roblox. Rambøll har udarbejdet en rapport for Red Barnet, hvor det kom frem, at 16 procent af de adspurgte børn har oplevet digitale krænkelser på Roblox. Dette var ”kun” overgået af Snapchat, Instagram, TikTok og Discord. Derfor har Red Barnet haft holdt øje med Roblox og oplever problemet større end forventet. 

Roblox: Nu kan du besøge Nikeland

BBC oplyser, at sexspillene navngives med et særligt kendeord, men dette forsøger udviklerne bag spillene at ”skjule”. De går ofte under navnet condos. 

Sex i spil er ikke nyt 

Der er reelt set ikke noget nyt i, at der opstår seksuelle ting i spil. Det er et tilbagevendende problem, som har eksisteret siden computerspillenes spæde start i 1980’erne. 

Det er forskelligt, hvilke steder og platforme der er mest ramt. Lige nu tyder det på, at Roblox er et af de steder, hvor det foregår. 

Til DR har Jon Kristian Lange, seniorrådgiver inden for børns digitale liv i Red Barnet, fortalt at Roblox gør meget for at undgå det. Og at spil oftest kun er online nogle timer, inden de bliver lukket. 

Men ét råd er klart fra Red Barnet og det er, at forældrene aktivt deltager eller på anden vis interesserer sig for deres børns liv online.

At lade dem spille alene svarer lidt til, at man efterlader dem alene på legepladsen. Det gør man trods alt heller ikke, før de når en vis alder. 

Roblox har i øvrigt en side, der henvender sig til forældrene, som du kan finde her.

Mere til historien

Børns Vilkår har tidligere lavet en undersøgelse, som viste, at fire ud af ti småbørnsforældre ofte kiggede på en skærm, når de var sammen med deres børn.

Nintendo Switch 2 udskydes

Først forlød det, at Nintendo ville lancere en ny generation af den populære Switch-konsol i år, men måske er den udskudt

(mere…)
Nintendo Switch sælger fortsat godt

Det er verdens tredje mest solgte konsol, men salgstallene stiger fortsat. Måske den vil gå helt til tops inden længe?

(mere…)
Nintendo Switch 2 ventes lanceret i 2024

Rygterne har længe svirret om den kommende Nintendo Switch 2, der ventes lanceret senere på året. Læs de seneste rygter her.

(mere…)
PlayStation 5 har kronede dage – runder milepæl

Salgstallene for PlayStation 5 går godt og salget i november var det bedste nogensinde. Det samlede salg har rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
E3 spilmessen er nu lukket og slukket

Efter coronapandemien lykkedes det aldrig spilmessen E3 at komme tilbage. Nu er det helt slut.

(mere…)
Google taber Fortnite retssag

Google tabte med et brag til Epic Games, men Fortnite er ikke på vej tilbage i Google Play.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram