Roblox har store planer for virtuelle musik events

Spilplatformen Roblox ønsker at gøre musik til en større del af oplevelsen og derfor vil de i fermtiden have forskellige virtuelle musik events.

Roblox (Foto: Roblox)
Roblox åbner op for virtuelle musik events (Foto: Roblox)

Mere end en million personer ”mødte op” til en albumlancering. Det lyder af meget. Særligt pt. med alle corona-restriktionerne. Men det var ikke ude i virkeligheden, men derimod inde i den virtuelle verden i Roblox. En verden mange børn og unge kender. Her mødte den amerikanske popstjerne Ava Max op og holdt en virtuel ”fan meetup” i spillet. Dette gjorde hun for at fejre lanceringen af hendes nye album ”Heaven & Hell”. Det skriver The Verge.

Hvor meget fylder et spil på PS5?

Og det var et ret simpelt setup. Ava Max kom frem på en kæmpe skærm foran et farverigt dansegulv, som flød rundt i ”himlen”. Her fortalte hun om hendes inspiration i forbindelse med det nye album. Lidt senere optrådte hun med et par sange, mens brugernes avatarer løb rundt mellem blinkende lys og fyrværkeri. Kulissen ændrede sig til sidst til en tegneserie-agtig version af helvede.

Selvom det ”bare var det”, så dukkede der altså 1.156 millioner unikke brugere op til eventen. Det var selvfølgelig langt fra alle, som var der til hele eventen. Her peakede antallet på 166,620.

Dette event var også bare starten på Roblox’ plan om, at integrerer musik på platformen.

Kæmpe vækst i download af mobilspil

-“The stretch goal is to go to the non-obvious places, where we can make the virtual experience even better than the real-world experience,” udtaler Jon Vlassopulos, Roblox’s head of music.

Coronakrisen har åbnet op for virtuelle events

Mange virtuelle ting har været forsøgt gennem tiden, men under coronapandemien har flere for alvor haft succes med det. Kunstnere har måtte finde nye måder at nå ud til deres fans på. Og fans har måtte accepterer, at verden altså er blevet et anderledes sted, så koncerter og andet må nydes på en ny måde.

Så dyre bliver spillene til PlayStation 5

Roblox har også været broadcast-partner for One World: Together at Home støttekoncerten. Og Roblox’ team har også mange ambitiøse planer, som formentlig allerede vil blive til noget næste år.

Roblox er dog langt fra alene om at satse på virtuelle koncerter. Også i Fortnite har der været koncert, samt premiere på en musikvideo. Ligesom også TikTok og Minecraft har forsøgt sig med koncerter.

Mere til historien

Roblox startede i 2006 og i 2018 var der mere end 635 millioner spillere. Roblox blev designet til målgruppen 8 til 12-årige børn, men er åbent for alle aldre. Man vælger fra start en avatar og giver den en identitet.

Læs også:
Her kan du gratis streame koncerter og livemusik

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram