Kæmpe vækst i download af mobilspil

Interessen for mobilspil er vækstet helt vildt under den globale pandemi, Andre spilplatforme har også oplevet fremgang. Her er tallene.

Fortnite på OnePlus 8-serien
Fortnite på OnePlus 8-serien med 90 fps (Foto: Epic Games / OnePlus)

Covid-19 pandemien har helt sikkert ændret mange menneskers interesser og hvad de bruger tid på. Ifølge en ny opgørelse fra App Annie og IDC, så viser det sig, at mobilspil har slået tidligere rekorder under pandemien.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Grunden er klar. Mennesker rundt i verden sidder eller har siddet derhjemme og ikke haft samme sociale liv som tidligere. Det har givet mere tid til mobilspil og lignende ting.

Downloads af spil er steget med omkring 35 procent per uge, hvilket svarer til 1,2 milliarder downloads i marts måned.

-”Den mobileplatform er også der, hvor den største vækst på spilmarkedet sker netop nu og den bliver i stigende grad den foretrukne spilplatform,” står der i den årlige rapport.

I 2020 forudsiger rapporten, at mobilplatformen vil være 2,8 gange foran PC-spil, når det kommer til at være den største spilplatform.

Det er formentlig også derfor, at en mobilproducent som OnePlus har indgået et samarbejde med det finske esport hold Helsinki Reds. OnePlus satser generelt på mobilspil og er medsponsor på eSportsligaen. OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er også de første smartphones, hvor man kan spille Fortnite med 90 fps.

Spil Fortnite med 90 fps på OnePlus 8 og 8 Pro

Noget af det, som virkelig hitter, er Trivia-spil og simulationsspil som Ludo King og havebyggespillet Gardenscapres, hvor man skal løse nogle opgaver og kan blive "venner" med nogle af de andre karakterer i spillet.

Unge spiller mobilspil når de kører bil

I de seneste par måneder, hvor pandemien har floreret rundt i verden er der brugt 9 procent mere på spil.

Mere til historien

Det er ikke kun på mobilplatformen, at der er en stigning. Også spiltjenesten Steam har oplevet en markant fremgang. I perioden fra september til december 2019 var der 16,7 millioner brugere i gennemsnit, mens det i marts og april 2020 har været på 22,5 millioner. Nintendo Switch har også oplevet mere end en fordobling i marts 2020 sammenlignet med marts 2019.

Læs også:
Mario Kart Tour: Det mest downloadede iPhone-spil i 2019

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Smartphone-salget falder over hele verden

Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram