Kæmpe vækst i download af mobilspil

Interessen for mobilspil er vækstet helt vildt under den globale pandemi, Andre spilplatforme har også oplevet fremgang. Her er tallene.

Fortnite på OnePlus 8-serien
Fortnite på OnePlus 8-serien med 90 fps (Foto: Epic Games / OnePlus)

Covid-19 pandemien har helt sikkert ændret mange menneskers interesser og hvad de bruger tid på. Ifølge en ny opgørelse fra App Annie og IDC, så viser det sig, at mobilspil har slået tidligere rekorder under pandemien.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Grunden er klar. Mennesker rundt i verden sidder eller har siddet derhjemme og ikke haft samme sociale liv som tidligere. Det har givet mere tid til mobilspil og lignende ting.

Downloads af spil er steget med omkring 35 procent per uge, hvilket svarer til 1,2 milliarder downloads i marts måned.

-”Den mobileplatform er også der, hvor den største vækst på spilmarkedet sker netop nu og den bliver i stigende grad den foretrukne spilplatform,” står der i den årlige rapport.

I 2020 forudsiger rapporten, at mobilplatformen vil være 2,8 gange foran PC-spil, når det kommer til at være den største spilplatform.

Det er formentlig også derfor, at en mobilproducent som OnePlus har indgået et samarbejde med det finske esport hold Helsinki Reds. OnePlus satser generelt på mobilspil og er medsponsor på eSportsligaen. OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er også de første smartphones, hvor man kan spille Fortnite med 90 fps.

Spil Fortnite med 90 fps på OnePlus 8 og 8 Pro

Noget af det, som virkelig hitter, er Trivia-spil og simulationsspil som Ludo King og havebyggespillet Gardenscapres, hvor man skal løse nogle opgaver og kan blive "venner" med nogle af de andre karakterer i spillet.

Unge spiller mobilspil når de kører bil

I de seneste par måneder, hvor pandemien har floreret rundt i verden er der brugt 9 procent mere på spil.

Mere til historien

Det er ikke kun på mobilplatformen, at der er en stigning. Også spiltjenesten Steam har oplevet en markant fremgang. I perioden fra september til december 2019 var der 16,7 millioner brugere i gennemsnit, mens det i marts og april 2020 har været på 22,5 millioner. Nintendo Switch har også oplevet mere end en fordobling i marts 2020 sammenlignet med marts 2019.

Læs også:
Mario Kart Tour: Det mest downloadede iPhone-spil i 2019

Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram