Netflix ændrer opgørelse for toplister

Netflix ændrer endnu engang i måde, hvorpå de opgør, hvilke film og TV-serier, der hitter mest.

Netflix er klar med en ny hjemmeside, hvor du kan se hvilke film og serier, som hitter (Kilde: Netflix)
Netflix er klar med en ny hjemmeside, hvor du kan se hvilke film og serier, som hitter (Kilde: Netflix)

Man fristes til at sige ”endnu engang”. Netflix har nemlig atter ændret den måde, som de udregner seertal på.

Reelt set betyder den nye ændring, at de helt stopper med seertal. Netflix vil fremadrettet offentliggøre det samlede antal timer, som en serie eller film er blevet streamet. 

Netflix afslører top 10-lister og seertal

Den nye ændring har også indflydelse på de daglige top 10-lister for Danmark, der ses i Netflix-appen. Ligesom ændringen også påvirker datagrundlaget, som danner grundlag for de ugentlige lister – både herhjemme og generelt i verden.

I forhold til de lokale lister, så vil timetallet ikke offentliggøres, men det vil være muligt at følge det samlede antal streamede timer på listerne, der offentliggøres på globalt plan i fire nye top 10-lister.

Dropper to minutters-regel

Inden den nye ændring har der været en udregningsmetode, hvor Netflix målte seertallene baseret på, om brugeren havde set blot to minutter af en film eller serie. Tallet var misvisende. Havde du set bare to minutter af en film, så talte det for, at du havde set det hele. 

To minutters reglen blev indført for to år siden og dengang var der også meget kritik af reglen.

Inden to minutters reglen trådte i kraft, skulle der streames 70 procent af en film eller et afsnit af en serie før det talte med.

Netflix måles nu i sete minutter 

Den nye metode er måske mere retfærdig, da den i hvert fald giver et mere realistisk billede af, hvor meget brugerne har forskellige film eller serier kørende.

-”Efter at have kigget på forskellige muligheder, mener vi, at engagement målt i antal sete timer er en stærk indikator for en titels popularitet såvel som den samlede brugertilfredshed, hvilket er vigtigt for fastholdelsen af abonnenter,” skriver Pablo Perez De Rosso, vicepræsident for indholdsstrategi, i et blogindlæg.

Netflix forsøger at stoppe kontodeling

I forbindelse med, at den nye metode er offentliggjort er en ny hjemmeside også en realitet, hvor du kan finde de mest sete film og serier.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Netflix i har for nyligt åbnet muligheden for, at danskerne også kan spille spil på mobilen via Netflix.

Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Disney+: Stop med at dele dit login

Netflix har haft succes med det. Nu går Disney+ også i gang med at opfordrer brugerne til at stoppe deling af loginoplysninger.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Netflix varsler atter prisstigninger

2024 kan byde på prisstigninger hos Netflix.

(mere…)
Netflix fjerner det billigste abonnement

Det billigste annoncefrie abonnement er i en række lande nu blevet dyrere, da basisabonnementet ikke længere er en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram