Netflix ændrer opgørelse for toplister

0

Netflix ændrer endnu engang i måde, hvorpå de opgør, hvilke film og TV-serier, der hitter mest.

Netflix er klar med en ny hjemmeside, hvor du kan se hvilke film og serier, som hitter (Kilde: Netflix)
Netflix er klar med en ny hjemmeside, hvor du kan se hvilke film og serier, som hitter (Kilde: Netflix)

Man fristes til at sige ”endnu engang”. Netflix har nemlig atter ændret den måde, som de udregner seertal på.

Reelt set betyder den nye ændring, at de helt stopper med seertal. Netflix vil fremadrettet offentliggøre det samlede antal timer, som en serie eller film er blevet streamet. 

Netflix afslører top 10-lister og seertal

Den nye ændring har også indflydelse på de daglige top 10-lister for Danmark, der ses i Netflix-appen. Ligesom ændringen også påvirker datagrundlaget, som danner grundlag for de ugentlige lister – både herhjemme og generelt i verden.

I forhold til de lokale lister, så vil timetallet ikke offentliggøres, men det vil være muligt at følge det samlede antal streamede timer på listerne, der offentliggøres på globalt plan i fire nye top 10-lister.

Dropper to minutters-regel

Inden den nye ændring har der været en udregningsmetode, hvor Netflix målte seertallene baseret på, om brugeren havde set blot to minutter af en film eller serie. Tallet var misvisende. Havde du set bare to minutter af en film, så talte det for, at du havde set det hele. 

To minutters reglen blev indført for to år siden og dengang var der også meget kritik af reglen.

Inden to minutters reglen trådte i kraft, skulle der streames 70 procent af en film eller et afsnit af en serie før det talte med.

Netflix måles nu i sete minutter 

Den nye metode er måske mere retfærdig, da den i hvert fald giver et mere realistisk billede af, hvor meget brugerne har forskellige film eller serier kørende.

-”Efter at have kigget på forskellige muligheder, mener vi, at engagement målt i antal sete timer er en stærk indikator for en titels popularitet såvel som den samlede brugertilfredshed, hvilket er vigtigt for fastholdelsen af abonnenter,” skriver Pablo Perez De Rosso, vicepræsident for indholdsstrategi, i et blogindlæg.

Netflix forsøger at stoppe kontodeling

I forbindelse med, at den nye metode er offentliggjort er en ny hjemmeside også en realitet, hvor du kan finde de mest sete film og serier.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Netflix i har for nyligt åbnet muligheden for, at danskerne også kan spille spil på mobilen via Netflix.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer