Dit julegavebudget skal sættes op med 20 procent

Globale forsyningsproblemer er allerede slået igennem på elektronikpriserne, viser en analyse fra Salesforce.

Julen 2021 bliver dyrere. Elektronik og mange andre varer stiger i pris

Du kan lige så se det i øjnene; det bliver en dyrere jul end normalt. Denne gang er det de globale forsyningsproblemer, som vil kunne mærkes på din juleøkonomi.

Det er blevet sagt højt flere gange på det seneste, at julegaverne bliver dyrere, og nu viser en analyse foretaget af amerikanske Salesforce, at øgede omkostninger hos virksomhederne i snit vil betyder, at priserne rask væk kun gå op med 20 procent.

Så enten skal du som forbruger sætte 20 procent mere af for, at indfri de håbefulde ønskelister eller også skal der skæres i julegavebudgettet.

Salesforce har baseret analysen på indkøbsdata fra mere end en milliard forbrugere, der har besøgt tusindvis af webshops og digitale løsninger, som Salesforce er med til at drive for sine kunder i over 40 lande, heriblandt Danmark.

Elektronik stiger

Således kan Salesforce på baggrund af tal fra årets tredje kvartal se, at priserne allerede er steget for visse varetyper.

Blandt andet er elektronik steget med 21 procent ifølge Salesforces tal for perioden juli-september.

Legetøj er ligeledes steget med en femtedel, mens møbler har oplevet prisstigninger på næsten en tredjedel. Her er akutte udfordringer i forsyningskæden årsagen.

På trods af prisstigningerne forudser Salesforce, at det samlede onlinesalg i juleperioden igen i år vil stige.

Denne gang med syv procent. Det skal dog ses i sammenligning med samme periode sidste år, hvor onlinesalget ifølge Salesforce steg massivt fra 2019 til 2020 med voldsomme 50 procent.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Salesforce driver digitale salgsløsninger for blandt andre de internationalt stærke danske brands Pandora, By Malene Birger og Georg Jensen.

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram