De billige mobilselskaber slår de dyre

Når det kommer til kundeservice og dækning, så klarer de små mobilselskaber sig langt bedre end de store. Det viser en ny undersøgelse.

CBB Mobil
En af de populære maskotter, som CBB Mobil har (Foto: CBB Mobil)

Brancheindex 2021 fra Loyalty Group er klar.

I undersøgelsen er 4.580 danskere blevet bedt om, at vurdere deres eget teleselskab på ni forskellige parametre. Disse er blandt andet produktkvalitet, servicekvalitet, værdi for pengene og image.

Undersøgelsen viser, at selvom de store selskaber ofte har dobbelt så mange kunder, har egen infrastruktur og generelt markedsfører sig med bedre service og dækning – ja, så er det de små ”søsterselskaber”, som klarer sig bedst i mobilkundernes bedømmelser. Det skriver BT.

På de øverste pladser findes CBB (Telenor), Call Me (Telia) og Oister (3).

De tre dårligst placerede selskaber er YouSee, Telia og Telenor.

Resultaterne for undersøgelsen, Brancheindex, der blev gennemført i 2020 (Brancheindex)
Resultaterne for undersøgelsen, Brancheindex, der blev gennemført i 2020 (Brancheindex)

Telekunder får sjældent medhold i klager over teleselskaber

De tre øverste mobilselskaber har alle abonnementer med mindst 5 GB data til omkring 79 kroner om måneden. Mens de tre selskaber, der er placeret i bunden, har lignende abonnementer, men med priser på 119-149 kroner om måneden.

-”Man tænker jo lidt: 'Hvordan i alverden kan det lade sig gøre?' Det bør vel være sådan, at en højere pris også giver en langt bedre kundeoplevelse og tilfredshed,” siger Torben Rune, teleanalytiker og indehaver af virksomheden Teleanalyse til BT.

Logisk set burde de store selskaber i hvert fald have alle muligheder for at give kunderne de bedste oplevelser til de højere priser.

Priserne hos CBB netop nu

 

Prisen betyder alt

Undersøgelsen viser også, at prisen er altafgørende for mobilkunder. 

De store selskaber markedsfører sig langt mere med dækning og kundeservice, men er ikke længere ”nok”. 

-”Før i tiden betød det en del, fordi dækningen hos de dyrere selskaber ofte reelt var bedre end de billige. Så man fik faktisk noget for de ekstra penge, man betalte,” siger Torben Rune.

Forskellen er så lille i dag, at du reelt set ikke bemærker om du har CBB eller Telenor i det daglige. Derfor er det vigtigst prisen er lav, lyder det fra analytikeren.

Noget af det du nogle gange får først ved de store er nye teknologier som 5G, men i det daglige betyder det så lidt for størstedelen af danskerne, at den lave pris alligevel vinder.

CBB Mobil scorer topplaceringen ved at score flest point ved produktkvalitet, servicekvalitet og indtage andenpladsen i værdi for pengene og image. 

Mere til historien

Hvad er vigtigt for dig, når du vælger teleselskab? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram