Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro har verdens bedste mobilkamera (Foto: Huawei)

Selv om Huawei er sat i skammekrogen i store dele af den vestlige verden på grund af mistanke om samarbejde med den kinesiske regering om at tappe data med mere, så forhindrer det ikke den kinesiske techgigant i endnu en gang at tage teten, når det kommer til kameraet i smartphones.

Således er det uafhængige kamera-site DxOMark i en anmeldelse af kameraet i den netop lancerede Huawei P50 Pro kommet frem til, at man kan forvente “præcise farver, bredt dynamisk område og en fremragende detaljegrad”.

Huawei-flagskibet opnår en samlet score på på 144-point. Det giver Huawei P50 Pro poleposition blandt Formel 1-mobilerne.

Eller sagt på en anden måde: Der er i øjeblikket ingen andre mobiler, der kan hamle op med kamerapræstationerbe fra P50 Pro. DxOMark skiver kort og godt: “Outstanding in all areas”. Ergo: Huawei har igen verdens bedste mobilkamera. Intet mindre.

DxOMark roser især den 50 megapixels store hovedsensor og 40 megapixels-monokrommodulet. De laver altså klassens bedste oplevelse med præcise farver, bredt dynamisk område og fremragende detaljer. 

Zoom- og natbilleder bliver også gode

Selv zoomede billeder fra 64 megapixels-kameraet imponerer folkene hos DxOMark, som også her er begejstret og igen mener, at det er klassens bedste med meget lidt støj og et bredt dynamisk område. 

Også natbilleder roses for blandt andet hurtig autofokus. Dog mener DxOMark, at Mate 40 Pro+ er bedre på netop dette felt.

Det er usikkert om Huawei P50-modellerne når det danske marked. Her er der ganske få der har mobilerne på hylden, og salget er derfor stort set lig nul.

Til gengæld stryger salget fortsat derudaf på hjemmemarkedet i Kina. Her har Huawei blandt andet succes med det nye styresystem HarmonyOS 2. For ganske få uger siden rundede HarmonyOS 2 ti millioner enheder, som har downloadet og installeret det.

HarmonyOS 2 er ikke kun et styresystem til smartphones, men også et styresystem til enheder som hovedtelefoner, smartwatches og tv.

Selvom ti millioner aktive enheder lyder af meget, så er målet faktisk astronomisk højt for 2021. Huawei sigter nemlig efter 360 millioner aktive enheder inden udgangen af året.


KAMERAHITLISTEN, GLOBALT

 1. Huawei P50 Pro (144)
 2. Xiaomi Mi 11 Ultra (143)
 3. Huawei Mate 40 Pro+ (139)
 4. Huawei Mate 40 Pro (136)
 5. Xiaomi Mi 10 Ultra (133)
 6. Huawei P40 Pro (132)
 7. Oppo Find X3 Pro (131)
 8. Vivo X50 Pro+ (131)
 9. Apple iPhone 12 Pro Max (130)
 10. Apple iPhone 12 Pro (128)

Top 10-listen viser her alle modeller fra alle markeder, som DxOMark har testet.


Hvad med Samsung og Apple?

Som det fremgår af hitlisten herover, er de kinesiske mobilmærker fremragende på kamerateknologi. De står både Samsung og Apple.

Da ikke ret mange af telefonerne er interessante i et dansk perspektiv, har DxOMark også en hitliste, der udelukkende fokuserer på smartphones, som kan købes på det amerikanske marked. Du kan se hitlisten herunder.

I forhold til det danske marked, er nedenstående hitliste nok mere interessant at se nærmere på, hvis din næste smartphone, skal have et godt kamera.

LÆS OGSÅ: Sony har lanceret prof-telefon til over 18.000 kroner


KAMERAHITLISTEN, USA

 1. Apple iPHone 12 Pro Max (130)
 2. Apple iPhone 12 (128)
 3. Apple iPhone 11 Pro Max (124)
 4. OnePlus 9 Pro (124)
 5. Samsung Galaxy S21 Ultra (123)
 6. Apple iPhone 12 Mini (122)
 7. Apple iPhone 12 (122)
 8. Google Pixel 5 (120)
 9. Apple iPhone 11 (119)
 10. Samsung Galaxy S21 / S21+ (119)

Top 10-listen viser de modeller, som DxOMark har testet, som er tilgængelig hos de største operatører på det amerikanske marked.


VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

I DxOMarks test af kameraet i Huawei P50 Pro måles der op imod Xiaomi Mi 11 Ultra, som vores egen John G. har testet – hør testen her 

Politiet på vej med ansigtsgenkendelse i realtid

NSK har allerede nu adgang til system, som skanner ansigter og sammenholder dem med stillbilleder.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram