Sony lancerer svimlede dyr smartphone til professionelle

Sony Xperia Pro er en mega dyr smartphone til over 18.000 kroner, men målgruppen er ikke hvem som helst

Sony Xperia Pro
Sony Xperia Pro er verdens første smartphone med HDMI-indgang (Foto: Sony)

Går du efter en telefon, som er MEGET anderledes, skal du se nærmere på Sony Xperia Pro, der kommer til Danmark i midten af maj. Prisen er svimlende 18.990 kroner. Det er vel nok rekord for hvad en smartphone kan koste. Det skal siges, at Xperia Pro er målrettet profesionelle fotografer og indholdsskabere.

Xperia Pro kan tilsluttes et Sony Alpha-kamera, eller andet kamera med HDMI-indgang. På den måde kan der aktives et 5G-datalink, så der kan livestreames direkte fra kameraet til en RTMP-server eller direkte ud på sociale medier Dermed er Xperia Pro verdens første smartphone med HDMI-indgang, oplyser Sony.

Indgangen kan også anvendes, så Xperia Pro bliver en 4K OLED-monitor på 6,5 tommer for kameraet. Via en kablet ethernet- eller USB-forbindelse kan der desuden overføres indhold mellem telefonen og kameraet.

Naturligvis kan Xperia Pro også selv optage videoer og tage billeder. Du er således ikke afhængig af at have et eksternt kamera.

Xperia Pro er modstandsdygtig overfor vand og støv, da den er IP65/IP68-certificeret. Desuden er der anvendt Gorilla Glass 6 på fronten.

Telefonen drives af Qualcomm Snapdragon 865 5G processor med et Snapdragon X55 5G-modem. Den har desuden et batteri på 4.000 mAh. 5G delen understøtter op til 5G mmWave.

Se Sonys video om Xperia Pro herunder. Du kan læse mere om Xperia Pro her.

LÆS OGSÅ: Her er Sony Xperia 1 III og Sony Xperia 5 III

Mere til historien

Xperia Pro er tidligere lanceret i Japan og USA, men nu kommer også Danmark, England, Tyskland og de nordiske lande med.

Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

(mere…)
Her er Xiaomis første Leica-telefoner

Leica-logoet kommer nu på en serie af Xiaomi-telefoner. Desværre er Xiaomi 12S-serien ikke planlagt til en dansk lancering.

(mere…)
Ny prisvenlig Sony-telefon kan nu købes i Danmark

Sony Xperia 10 IV er sommerens bud på en mellemklassetelefon. Den er klar i butikkerne nu.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram