Advarsel mod farlige USB-opladere

8

Kun hver fjerde testede USB-oplader blev godkendt. En stor mængde opladere må derfor anses som farlige. Sikkerhedsstyrelsen advarer nu forbrugerne.

En iPad-oplader fylder ikke strøm hurtigere på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)
Du skal sørge for, at lade din mobil et sted, hvor underlaget ikke kan brænde. Sengen og sofaen er eksempelvis no-go. (Foto: MereMobil.dk)

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at har dumpet størestedelen af de USB-opladere, som de havde til kontrol i 2020. Kun hver fjerde var var i orden. Det oplyses i en pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen havde 40 opladere til test, hvor kun 10 af disse gik igennem.

Mange af opladerne havde alvorlige fejl, der i værste fald kunne være skyld i stød og brand.

Der er ikke noget nyt, at kopiladere kan være farlige. Vi har tidligere sat fokus på farlige kopiopladere.

Svært at gennemskue

Det kan som forbruger være svært at gennemskue om en mobiloplader er i orden.

Det er dog en god idé, at man tjekker om opladerne er CE-mærkede og gerne har kontaktoplysninger på fabrikanten og eventuelt importøren.

-”Når en fabrikant CE-mærker et produkt, skal der være dokumentation for, at produktet lever op til reglerne på området. Derudover har vores kontrol vist, at hvis mærkningen på en oplader er mangelfuld, er der to en halv gang større sandsynlighed for, at produktet heller ikke er i orden,” siger Christian Thorhauge fra Sikkerhedsstyrelsen.

Flere af de opladere, som Sikkerhedsstyrelsen havde til kontrol, blev tilbagekaldt og salget stoppet. Ved andre kunne en vejledning fra fabrikanten klare problemet. 


6 gode råd om opladere – læs før du tilslutter strømmen

  1. Brug en oplader, der passer til produktet. Både stik og teknik skal passe sammen.
  2. Hold øje med opladeren, Oplad ikke mens du f.eks. sover.
  3. Ledning og stik må ikke have synlige skader.
  4. Oplad ikke på et brandbart materiale som en sofa eller en seng.
  5. Opladeren må gerne blive lun men ikke meget varm.
  6. Dæk ikke opladeren til, så den ikke kan komme af med varmen.

Kilde. Sikkerhedsstyrelsen


Sikkerhedsstyrelsen vil også gerne have, at forbrugere som oplever en oplader der overopheder eller svigter anmelder disse, som et farligt produkt.

Da Sikkerhedsstyrelsen ikke kan kontrollere alle produkter på markedet, så vil sådanne anmeldelser gøre dem klogere på om produkter lever op til kravene. Du kan anmelde din oplader til Sikkerhedsstyrelsen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvert år undersøger Sikkerhedsstyrelsen et udvalg af USB-opladere, som findes på det danske marked. I 2019 kontrollerede de 37 opladere, og blandt dem var der seks produkter, der blev krævet tilbagekaldt fra forbrugerne og to produkter, hvor forhandlerne frivilligt valgte tilbagekaldelse. Der var kun otte produkter helt uden fejl og mangler.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer