Advarsel mod farlige USB-opladere

Kun hver fjerde testede USB-oplader blev godkendt. En stor mængde opladere må derfor anses som farlige. Sikkerhedsstyrelsen advarer nu forbrugerne.

En iPad-oplader fylder ikke strøm hurtigere på en iPhone (Foto: MereMobil.dk)
Du skal sørge for, at lade din mobil et sted, hvor underlaget ikke kan brænde. Sengen og sofaen er eksempelvis no-go. (Foto: MereMobil.dk)

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at har dumpet størestedelen af de USB-opladere, som de havde til kontrol i 2020. Kun hver fjerde var var i orden. Det oplyses i en pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen havde 40 opladere til test, hvor kun 10 af disse gik igennem.

Mange af opladerne havde alvorlige fejl, der i værste fald kunne være skyld i stød og brand.

Der er ikke noget nyt, at kopiladere kan være farlige. Vi har tidligere sat fokus på farlige kopiopladere.

Svært at gennemskue

Det kan som forbruger være svært at gennemskue om en mobiloplader er i orden.

Det er dog en god idé, at man tjekker om opladerne er CE-mærkede og gerne har kontaktoplysninger på fabrikanten og eventuelt importøren.

-”Når en fabrikant CE-mærker et produkt, skal der være dokumentation for, at produktet lever op til reglerne på området. Derudover har vores kontrol vist, at hvis mærkningen på en oplader er mangelfuld, er der to en halv gang større sandsynlighed for, at produktet heller ikke er i orden,” siger Christian Thorhauge fra Sikkerhedsstyrelsen.

Flere af de opladere, som Sikkerhedsstyrelsen havde til kontrol, blev tilbagekaldt og salget stoppet. Ved andre kunne en vejledning fra fabrikanten klare problemet. 


6 gode råd om opladere - læs før du tilslutter strømmen

  1. Brug en oplader, der passer til produktet. Både stik og teknik skal passe sammen.
  2. Hold øje med opladeren, Oplad ikke mens du f.eks. sover.
  3. Ledning og stik må ikke have synlige skader.
  4. Oplad ikke på et brandbart materiale som en sofa eller en seng.
  5. Opladeren må gerne blive lun men ikke meget varm.
  6. Dæk ikke opladeren til, så den ikke kan komme af med varmen.

Kilde. Sikkerhedsstyrelsen


Sikkerhedsstyrelsen vil også gerne have, at forbrugere som oplever en oplader der overopheder eller svigter anmelder disse, som et farligt produkt.

Da Sikkerhedsstyrelsen ikke kan kontrollere alle produkter på markedet, så vil sådanne anmeldelser gøre dem klogere på om produkter lever op til kravene. Du kan anmelde din oplader til Sikkerhedsstyrelsen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvert år undersøger Sikkerhedsstyrelsen et udvalg af USB-opladere, som findes på det danske marked. I 2019 kontrollerede de 37 opladere, og blandt dem var der seks produkter, der blev krævet tilbagekaldt fra forbrugerne og to produkter, hvor forhandlerne frivilligt valgte tilbagekaldelse. Der var kun otte produkter helt uden fejl og mangler.

Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Smartphone-batterierne bliver større og større

En ny undersøgelse viser, at flere og flere telefoner har større batterier end for få år siden. Selv billige mobiler har store batterier.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram