Det sker med MobilePay

Den store betalingsapps-fusion ændrer platformen under MobilePay. Læs her hvad det betyder for dig.

Vipps
Betaling på en restaurant med Vipps. I Danmark vil appen dog fortsætte som hidtil med MobilePay som navn (Pr-foto)

MobilePay-platformen som den ser ud i dag droppes som følge af fusionen med Vipps og Pivo fra henholdsvis Norge og Finland. Det bliver norske Vipps, der skal være den nye fælles platform for betalingsløsningerne i de tre lande.

Det er på den underilggende IT-platform for MobilePay, at det store skifte sker – i backend-delen. Det er denne, som fremover skal drives af teknologien fra Vipps. I enduser-delen hos slutbrugerne vil appen og varemærket MobilePay fortsætte.

– “MobilePay forbliver som brugerne kender det i dag. Der kommer ikke en ny app og vi fortsætter med at hedde ‘MobilePay’. Den store ændring ligger i selve platformen, der driver systemet,” fortæller pressechef i MobilePay, Peter Kjærgaard, til MereMobil.dk.

Brugerne kommer således ikke til at sige “Vipps”, når vennerne skal have penge overført. Det bliver det velkendte “MobilePay”-navn – eller “Mobil Pay” som nogle også kalder det.

Peter Kjærgard fortæller videre, at der fremover kommer nye funktioner i MobilePay, sådan som det hidtil jævnilgt er sket. Nogle funktionaliteter kommer til Danmark fra Vipps og Pivo mens andre eksportes til de andre lande fra Danmark.

Kæmpesucces på kort tid

Over de seneste otte år er MobilePay blevet en gigasucces i Danmark, når det handler om betalinger mellem privatpersoner, mens MobilePay har haft betydeligt sværere ved at få fodfæste i butikkerne, hvor Apple Pay ligger i overhalingsbanen.

LÆS OGSÅ: Apple Pay slår MobilePay

MobilePay påbegynder nu fusionen med norske tjeneste Vipps og finske Pivo. Her bliver MobilePay dog lillebror da Danske Bank kun ejer 25 procent af det fælles selskab. En godkendelse fra myndighederne dog er påkrævet, før fusionen kan gennemføres. Ifølge Danske Bank forventes godkendelsen ved udgangen af i år eller i starten af næste år.

I Danmark vandt MobilePay hurtigt markedet for private mobilbetalinger, hvilket undervejs har lagt Paii og Swipp i graven.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Fordelingen i det nye ejerskab er 10 procent til Pivo, 25 procent ejer Danske Bank, mens Vipps sidder på 65 procent.

MobilePay får konkurrence af global spiller

En global spiller på det finansielle marked dumper prisen, og bliver billigere end MobilePay for erhvervslivet.

(mere…)
MobilePay satte atter rekorder i Black Week

Endnu engang blev Black Week rekordernes tid for MobilePay. Her blev sat rekord for hele ugen og Black Friday.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram