MobilePay fusionerer

Danske Bank oplyser, at der er indgået en aftale med om en fusion mellem MobilePay og den norske betalingsapp Vipps og finske Pivo.

MobilePay (Foto: Danske Bank)
MobilePay (Foto: Danske Bank)

Danske MobilePay har indgået en aftale om en kæmpefusion med den norske betalingsapp Vipps og den finske betalingsapp Pivo. Det oplyser Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Vipps og Pivo fungerer som mobilbetalingsløsninger i de pågældende lande.

Ekspert: MobilePay har ikke en fremtid med QR-koder

Ifølge Danske Bank er baggrunden for fusionen en ambition om at skabe ”Europas bedste og mest komplette digitale pengepung”.

I dag kan du ikke overføre penge via MobilePay til en fra Finland eksempelvis. Det bliver muligt fremadrettet.

Ved fusionen vil den nye fælles virksomhed have 11 millioner brugere og 330.000 butikker og webshops samlet set. Dermed vil de blive en af de største bankejede mobilbetalingsaktører i Europa, lyder det fra Danske Bank.

Den nye konstruktion skal også være med til at styrke produktudviklingen, samt give brugerne (både privat og erhverv) de bedste af hinandens nuværende løsninger, lyder det fra Danske Bank.

-””MobilePay har været en fantastisk succes. I Danske Bank er vi stolte over at have udviklet MobilePay. Det er imidlertid omkostningskrævende at konkurrere med globale konkurrenter på dette område. MobilePay må blive en del af noget større for at få større skala og kunne samle investeringer til yderligere innovation af attraktive løsninger til vores kunder,” siger Glenn Söderholm, Head of Personal & Business Customers i Danske Bank, i fondsbørsmeddelelsen. 

Danske Bank ejer kun 25 procent

Det nye selskab får navnet Vipps A/S. Og bankerne bag det nuværende Vipps vil eje 65 procent af den nye virksomhed, mens Danske Bank har 25 procent af det nye selskab. OP har 10 procent. Dominansen af Vipps skyldes de nuværende Vipps-ejere dækker stort set hele den norske banksektor.

Pivo har hidtil været ejet af finlands største bank OP.

Fusionen betyder dog ikke, at MobilePay skifter navn på det danske marked. I hvert fald i første omgang. Derfor vil man som bruger ikke opleve nogle ændringer. 

Rekordår for MobilePay - trods hårdt forår

Fusionen skal også godkendes af blandt andet EU-Kommissionen før den kan blive til en realitet. Godkendelsen forventer Danske Bank sker i slutningen af 2021 eller starten af 2022.  

Den nye virksomhed Vipps A/S vil få hovedsæde i Oslo og være underlagt det norske finanstilsyn. Den nuværende direktør for Vipps, Rune Garborg, fortsætter som administrerende direktør i den nye Vipps, mens MobilePays CEO, Claus Bunkenborg, bliver en del af direktionen.

Mere til historien

Danske Bank får en engangsindtægt på mellem 400 og 500 millioner kroner, når og hvis fusionen godkendes. 

MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram