Ekspert: MobilePay har ikke en fremtid med QR-koder

46

Ingen adgang til NFC på iPhone og Apple Watch tvinger MobilePay til at bruge QR-koder, men det er ikke en gangbar fremtid for tjenesten, mener en ekspert.

Billede, der viser en betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)
Kontaktløs betaling i Meny. Fremtiden bliver med QR-koder for MobilePay, men det er ikke en farbar vej, mener en ekspert (Foto: MobilePay)

Mobilbetaling i butikker med MobilePay ændres til sommer. Den trådløse betaling via Bluetooth udfases og de små hvide plastikplader forsvinder. I stedet vil MobilePay bruge QR-stregkoder.

Stor ændring på vej til MobilePay

Ifølge en ekspert vil den nye strategi ikke gavne MobilePay i konkurrencen mod blandt andet Apple Pay.

– ”Man skal hive sin telefon frem, køre den hen over stregkorden og vente tålmodigt på, om den har aflæst koden rigtig, før der sker noget. Det gider vi ikke vente på. Så QR-koden har ikke rigtig nogen fremtid,” fortæller fremtidsforsker og direktør i videnscentret Radr, Preben Mejer, til Berlingske.

Udfordringen for MobilePay er, at Danmark er ”iPhone-land”. Apple bruger NFC i iPhone og Apple Watch til mobilbetaling, ligesom Dankort, hvilket gør, at iPhone-brugerne meget enkelt kan betale i butikkerne med telefonen. Med NFC tapper Apple ind i den eksisterede infrastruktur i butikkerne.

MobilePay kan ikke gøre det samme, da Apple har låst NFC-chippen i deres produkter til eget brug. Apps som MobilePay har derfor ikke adgang til chippen. Denne praksis er konkurrencekommissær Margrethe Vestager i EU-regi ved at undersøge, skriver Berlingske.

– ”Apple har sat sig på betaling med NFC og dermed fået et monopol. Man kan håbe, at de taber og tvinges til at lukke op for andre. Så kan MobilePay måske finde en rolle. Lige nu betaler Mastercard, Visa m.fl. til Apple for at få lov til at være flinke. Dette er kampen mod de store, hvor MobilePay bliver trængt, fordi det er en dansk aktivitet,” lyder det fra Preben Mejer i Berlingskes artikel.

Fremtiden vil vise, om MobilePay kan stå imod presset fra de udenlandske spillere eller de må nøjes med at være et person-til-person-betalingssystem.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Coronakrisen har påvirket betalingerne i butikkerne. Nu betaler ni ud af 10 kontaktløst. Før krisen var det tre ud af fire betalinger, der skete kontaktløst.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer