Ekspert: MobilePay har ikke en fremtid med QR-koder

Ingen adgang til NFC på iPhone og Apple Watch tvinger MobilePay til at bruge QR-koder, men det er ikke en gangbar fremtid for tjenesten, mener en ekspert.

Billede, der viser en betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)
Kontaktløs betaling i Meny. Fremtiden bliver med QR-koder for MobilePay, men det er ikke en farbar vej, mener en ekspert (Foto: MobilePay)

Mobilbetaling i butikker med MobilePay ændres til sommer. Den trådløse betaling via Bluetooth udfases og de små hvide plastikplader forsvinder. I stedet vil MobilePay bruge QR-stregkoder.

Stor ændring på vej til MobilePay

Ifølge en ekspert vil den nye strategi ikke gavne MobilePay i konkurrencen mod blandt andet Apple Pay.

- ”Man skal hive sin telefon frem, køre den hen over stregkorden og vente tålmodigt på, om den har aflæst koden rigtig, før der sker noget. Det gider vi ikke vente på. Så QR-koden har ikke rigtig nogen fremtid,” fortæller fremtidsforsker og direktør i videnscentret Radr, Preben Mejer, til Berlingske.

Udfordringen for MobilePay er, at Danmark er ”iPhone-land”. Apple bruger NFC i iPhone og Apple Watch til mobilbetaling, ligesom Dankort, hvilket gør, at iPhone-brugerne meget enkelt kan betale i butikkerne med telefonen. Med NFC tapper Apple ind i den eksisterede infrastruktur i butikkerne.

MobilePay kan ikke gøre det samme, da Apple har låst NFC-chippen i deres produkter til eget brug. Apps som MobilePay har derfor ikke adgang til chippen. Denne praksis er konkurrencekommissær Margrethe Vestager i EU-regi ved at undersøge, skriver Berlingske.

- ”Apple har sat sig på betaling med NFC og dermed fået et monopol. Man kan håbe, at de taber og tvinges til at lukke op for andre. Så kan MobilePay måske finde en rolle. Lige nu betaler Mastercard, Visa m.fl. til Apple for at få lov til at være flinke. Dette er kampen mod de store, hvor MobilePay bliver trængt, fordi det er en dansk aktivitet,” lyder det fra Preben Mejer i Berlingskes artikel.

Fremtiden vil vise, om MobilePay kan stå imod presset fra de udenlandske spillere eller de må nøjes med at være et person-til-person-betalingssystem.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Coronakrisen har påvirket betalingerne i butikkerne. Nu betaler ni ud af 10 kontaktløst. Før krisen var det tre ud af fire betalinger, der skete kontaktløst.

MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
47 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram