Stor ændring på vej til MobilePay

7

Bruger du MobilePay, vil du inden længe se en stor ændring i betalingsystemet omkring den populære betalingsapp.

MobilePay
MobilePay ændrer betalingsmetode ved kasserne i butikkerne (Foto: MereMobil.dk)

MobilePay er en uhyre populær betalingsmetode, når det handler om betalinger mellem private ved eksempelvis private handler, men også køb ved i vejboder og på loppemarkeder, er MobilePay succesfuld.

Når det kommer til betaling i butikker, er det en anden sag. For et år siden kom det frem, at Apple Pay dengang blev anvendt som betalingsmiddel oftere end MobilePay. Hver gang der betales én gang med MobilePay, var der to betalinger med Apple Pay. Siden har jeg ikke set opdaterede tal.

Apple Pay slår MobilePay med længder i butikkerne

Det tyder dog på, at MobilePay fortsat har svært ved at få fat i butikkerne og kunderne. Årsagen kan være, at der er en fundamental forskel på infrastrukturen omkring betalingssystemerne, der besværliggør betalingen for kunderne.

Apple Pay fungerer på alle betalingsterminaler, der har kontaktløs betaling. MobilePay virker derimod kun på terminaler, der er klar til tjenesten, hvilket langt fra alle er. Dermed er butikker og kunder nødt til at anvende den forholdsvis ustabile hvide Bluetooth-baserede plade eller en QR-kode.

Dernæst ligger Apple Pay så dybt integreret i Apple Watch og iPhone, at det blot kræver dobbeltklik på sideknappen, før telefonen er klar til betaling. Det er væsentligt hurtigere end at bruge MobilePay.

ANNONCE: Hvad med et nyt abonnement med landets bedste mobildækning og Netflix / TV 2 Play med i pakken? Tjek prisen hos Telmore her.

Ny taktik: Bluetooth skal væk

MobilePay med QR-kode
Fra 1. juli 2021 kan der ikke længere bruges Bluetooth-teknik til betaling i butikkerne med MobilePay (Foto: MobilePay)

Ifølge MobilePay bruger over halvdelen af kunderne i dag QR-koden ved butikskasserne selvom Bluetooth er tilgængelig. MobilePay skriver ikke, hvad årsagen er, men man skal ikke have prøvet at bruge MobilePay i en butik ret mange gange for at vide, at Bluetooth-teknologien fungerer som vinden blæser.

– ”Kunderne har vænnet sig til, hvad de skal gøre, når de møder en QR-kode,” lyder det fra Claus Bunkenborg, adm. direktør hos MobilePay, som argument for ændringen.

Sammenholdt med, at QR-koder, ifølge MobilePay, vinder frem over hele verden som betalingsmetode, har MobilePay altså valgt at skifte taktik og udfase Bluetooth-boksene.

De hvide bokse og Bluetooth-betaling er helt væk den 1. juli 2021. Eneste undtagelse er på nyere Verifone-terminaler, hvor der fortsat kan betales på terminalen, såfremt butikken har en aftale med MobilePay.

Om tiltaget kan bringe MobilePay mere ind i bevidstheden hos danskerne og dermed presse Apple Pay som betalingsmetode, bliver spændende at følge med i.

Du kan følge med her på siten eller via min nyhedsmail. Tilmeld dig her.

Mere til historien

Det er indtil videre kun i Danmark at MobilePay fjerner Bluetooth-boksene. I Finland køres videre med de hvide æsker.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer