Stor ændring på vej til MobilePay

Bruger du MobilePay, vil du inden længe se en stor ændring i betalingsystemet omkring den populære betalingsapp.

MobilePay
MobilePay ændrer betalingsmetode ved kasserne i butikkerne (Foto: MereMobil.dk)

MobilePay er en uhyre populær betalingsmetode, når det handler om betalinger mellem private ved eksempelvis private handler, men også køb ved i vejboder og på loppemarkeder, er MobilePay succesfuld.

Når det kommer til betaling i butikker, er det en anden sag. For et år siden kom det frem, at Apple Pay dengang blev anvendt som betalingsmiddel oftere end MobilePay. Hver gang der betales én gang med MobilePay, var der to betalinger med Apple Pay. Siden har jeg ikke set opdaterede tal.

Apple Pay slår MobilePay med længder i butikkerne

Det tyder dog på, at MobilePay fortsat har svært ved at få fat i butikkerne og kunderne. Årsagen kan være, at der er en fundamental forskel på infrastrukturen omkring betalingssystemerne, der besværliggør betalingen for kunderne.

Apple Pay fungerer på alle betalingsterminaler, der har kontaktløs betaling. MobilePay virker derimod kun på terminaler, der er klar til tjenesten, hvilket langt fra alle er. Dermed er butikker og kunder nødt til at anvende den forholdsvis ustabile hvide Bluetooth-baserede plade eller en QR-kode.

Dernæst ligger Apple Pay så dybt integreret i Apple Watch og iPhone, at det blot kræver dobbeltklik på sideknappen, før telefonen er klar til betaling. Det er væsentligt hurtigere end at bruge MobilePay.

Ny taktik: Bluetooth skal væk

MobilePay med QR-kode
Fra 1. juli 2021 kan der ikke længere bruges Bluetooth-teknik til betaling i butikkerne med MobilePay (Foto: MobilePay)

Ifølge MobilePay bruger over halvdelen af kunderne i dag QR-koden ved butikskasserne selvom Bluetooth er tilgængelig. MobilePay skriver ikke, hvad årsagen er, men man skal ikke have prøvet at bruge MobilePay i en butik ret mange gange for at vide, at Bluetooth-teknologien fungerer som vinden blæser.

- ”Kunderne har vænnet sig til, hvad de skal gøre, når de møder en QR-kode,” lyder det fra Claus Bunkenborg, adm. direktør hos MobilePay, som argument for ændringen.

Sammenholdt med, at QR-koder, ifølge MobilePay, vinder frem over hele verden som betalingsmetode, har MobilePay altså valgt at skifte taktik og udfase Bluetooth-boksene.

De hvide bokse og Bluetooth-betaling er helt væk den 1. juli 2021. Eneste undtagelse er på nyere Verifone-terminaler, hvor der fortsat kan betales på terminalen, såfremt butikken har en aftale med MobilePay.

Om tiltaget kan bringe MobilePay mere ind i bevidstheden hos danskerne og dermed presse Apple Pay som betalingsmetode, bliver spændende at følge med i.

Du kan følge med her på siten eller via min nyhedsmail. Tilmeld dig her.

Mere til historien

Det er indtil videre kun i Danmark at MobilePay fjerner Bluetooth-boksene. I Finland køres videre med de hvide æsker.

Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram