Rekordår for MobilePay – trods hårdt forår

MobilePay har haft det hårdt i 2020, hvor coronakrisen har betydet et anderledes år. Foråret var hårdt ramt på transaktioner, mens MobilePay Online har succes.

MobilePay Gaver giver mulighed for at give gavekort via MobilePay-appen (Foto: MobilePay)
MobilePay har i december også lanceret MobilePay Gaver, der i samarbejde med GoGift giver mulighed for at give gavekort via MobilePay-appen (Foto: MobilePay)

MobilePay har også i 2020 fortsat en høj vækst, men coronapandemien har betydet, at transaktionerne blev hårdt ramt i foråret.

Derimod har den tiltagende onlinehandel haft en positiv betydning for brugen af MobilePay på nettet, der nærmest har haft en fordobling i antallet af danskere, som gør brug af dette.

Trods det hårde forår, der pressede antallet af transaktioner, så slutter 2020 alligevel med at have sat nye rekorder for den populære betalingsapp.

Når kalenderen går fra 2020 og til 2021, er der overført omkring 123 milliarder kroner via MobilePay. Dette er en stigning på omkring 20 procent. Og antallet af overførsler er også vokset meget. Der har været omkring 351 millioner transaktioner i år mod 330 sidste år. Det svarer dermed til, at der næsten har været en million transaktioner om dagen.

-”MobilePay har vist sig at være et universelt betalingsmiddel for det danske samfund i en krisetid. Selvom de fysiske butikker ufrivilligt lukkede dørene, opstod der lokalt nye brugssituationer med f.eks. take away og forudbetalte støttekøb. Samtidig kastede danskerne deres forbrug over på nethandlen. Her voksede MobilePay eksplosivt med over 80% gennem året. Knap 2,7 millioner. unikke brugere benyttede MobilePay til at e-handle for 24 milliarder kroner,” siger MobilePays direktør, Claus Bunkenborg i en pressemeddelelse.

November satte ny månedsrekord

November måned med Black Friday/Black Week og Cyber Monday satte også ny månedsrekord. Her passerede antallet af transaktioner tæt på 33 millioner. Målt i kroner blev der overført 11,7 milliarder kroner.

Black Week 2020 blev den hidtil største uge på e-handel

Der er også flere butikker, som har valgt at kunderne kan betale via MobilePay. Dette kan også skyldes det ændrede indkøbsmønster, der altså har tegnet sig i 2020. Erhvervsbetalingerne voksede med ca. 55 procent til godt 43 milliarder kroner og oversteg i de sidste måneder 40 procent af det samlede antal MobilePay-betalinger. En væsentlig årsag var knapt 20.000 ny-aktiverede butikker, som bragte det samlede antal butikker og webshops med MobilePay op over 165.000.

-”Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere, også til faste betalinger og regninger,” siger Claus Bunkenborg.

Mere til historien

MobilePay har også stor succes i Finland, hvor væksten af MobilePay svarer til dengang, at det blev etableret i Danmark. 11.000 nye finske butikker og webshops koblede sig på MobilePay i 2020, så antallet nu nærmer sig 30.000. Andelen af betalte transaktioner steg til 36 procent ved udgangen af året. Antallet af registrerede brugere voksede til over 1,6 millioner. Og det samlede antal transaktioner fordobledes til omkring 40 millioner svarende til knap 10 milliarder kroner.

Læs også:
Corona har ændret danskernes mobilvaner

Flere supermarkeder dropper MobilePay – næsten ingen bruger det

Yderligere 530 butikker i Danmark udfaser MobilePay som betalingsmiddel.

(mere…)
Dropper MobilePay – følger flere med?

Circle K har droppet MobilePay-betalinger. Nu følger en stor supermarkedskæde efter. Er det starten på en lavine?

(mere…)
Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

(mere…)
Apple Pay sætter Dankort under pres

Brugen af Dankort er faldet med 27 procent siden sidste år. Kun én dansk bank har tilknyttet Dankort til Apple Pay.

(mere…)
Apple åbner iPhone for MobilePay

NFC-chippen i iPhone åbnes nu for MobilePay og andre wallets.

(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram