Coronakrisen gav markant færre MobilePay-betalinger

Da Danmark lukkede ned, kunne man med det samme se, at antallet af MobilePay-betalinger faldt markant.

Billede, der viser en betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)
Billede, der viser en betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)

Midt i marts måned, da Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede det meste af Danmark ned, så fik det omkostninger for antallet af MobilePay-transaktioner. Det skriver Børsen.

Apple Pay slår MobilePay med længder

Ifølge Børsen faldt transaktionerne med mellem 11 og 18 procent. Samlet set var nedgangen i marts på 13 procent sammenlignet med den samme måned sidste år.

Også i april var der et fald. Dog ”kun” på 10 procent, mens det i maj kunne ses samfundet så småt, åbnede op og kun havde et fald på 6 procent. Dermed kunne det tyde på, at antallet af både butiksbetalinger og person til person overførsler så småt er ved at blive normaliseret. Det er uvist om det er helt tilbage på normalt niveau i juni eller der går lidt længere tid.

Det er dog helt forventeligt, at antallet af transaktioner i takt med, at mange blev hjemme og indkøb, brugtsalg m.m. formentlig blev minimeret markant.

Pandemien har også betydet, at kontaktløse betalinger mobilbetalinger nu har vundet flere markedsandele. Der er også mange butikker, som har valgt kun at tage imod betalinger på enten MobilePay og Dankort. Dermed er kontanter også blevet sorteret fra mest muligt af butikkerne.

MobilePay på vej med billigere alternativ til Betalingsservice

-“Jeg tror, at der er en del, der under krisen har overvundet en barriere. Det kan være ældre grupper, der hidtil har valgt at betale med kort ved kassen,” udtaler Claus Bunkenborg, administrerende direktør for MobilePay, til Børsen.

Børsen skriver også, at antallet af overførsler er på vej til at blive normaliseret igen.

Mere til historien

MobilePay lancerer jævnligt nye funktioner og features. En af disse er funktionen "pengegaver", som gør det muligt at give penge i gave på en "sjovere" måde end blot ved en almindelig overførsel.

Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram