MobilePay er klar med 'pengegaver' - men det koster

Danskerne kan nu give hyggelige elektroniske pengegaver via MobilePay, som et alternativ for kontanter - men du skal betale for det.

MobilePay
MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

De fleste kan nok nikke genkendende til at skulle til fødselsdag, konfirmation eller andet, hvor gaven er ”penge”. Men man har aldrig kontanter længere og modtageren bruger formentlig heller ikke kontanter.

Traditionen tro ender man dog oftest med at skynde sig ned til en hæveautomat for, at få hævet kontanter.

MobilePay runder 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

MobilePay er nu klar med en funktion, som skal løse dette problem. MobilePay Pengegaver giver dig mulighed for at give en virtuel selvvalgt indpakning, samt en personlig hilsen.

Du vælger selv, hvornår modtageren skal have ”gaven” i MobilePay. Giveren kan også vælge, at modtageren skal indløse pengegaven via en kode, som giveren eksempelvis har skrevet ind i et fysisk kort.

Med funktionen undgår man også, at der skal passes på en masse pengesedler og mønter i løbet af en fest. Vælger man at bruge den fysiske gavekode, så udløber denne efter 30 dage, hvorefter pengene sendes retur til afsenderen.

-”Vi har ønsket at skabe en personligt indpakket elektronisk pengegave, som man kan kombinere med et fysisk kort. Løsningen vil for mange danskere kunne erstatte kontanter. Samtidig gør løsningen det forhåbentligt sjovere at give og modtage pengegaver,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark i en pressemeddelelse.

Mange giver allerede pengegaver via en MobilePay overførsel, men der har altså været efterlyst en ”hyggeligere og anderledes” måde end blot en almindelig overførsel. Og det er altså det, som MobilePay Pengegaver nu imødekommer.

Det koster penge at give penge

MobilePay Pengegaver er et valgfrit tillægsprodukt, som koster 5 kroner pr. pengegave.

Der vil løbende komme flere kreative indpakninger, som matcher pengegaver til f.eks. fødselsdag, bryllup, jul, studenterfest, forskellige aldersgrupper, forskelligt køn m.m.

Afsenderen kan fortryde en gave før den er modtaget. Gør man dette, så betales gebyret på 5 kroner tilbage. Dette er eksempelvis smart, hvis afsenderen opdager en stavefejl eller andet til modtageren.

På disse smartphones kan du ikke længere bruge MobilePay

Vil du betale for, at de pengegaver, som du giver over MobilePay, ser sjovere ud? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

MobilePay har fået foretaget en YouGov-undersøgelse om brugen af pengegaver i forskellige anledninger og situationer tilbage i maj 2019. Det er denne undersøgelse, som blandt andet ligger til grund for den nye funktion. Ifølge undersøgelsen, så giver 9 ud af 10 danskere pengegaver og 73 procent kan finde på, at give en pengegave til konfirmationer mens henholdsvis 46 og 47 procent kan finde på, at give en pengegave til børne- eller voksen fødselsdag.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram