MobilePay er klar med ‘pengegaver’ – men det koster

2

Danskerne kan nu give hyggelige elektroniske pengegaver via MobilePay, som et alternativ for kontanter – men du skal betale for det.

MobilePay
MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

De fleste kan nok nikke genkendende til at skulle til fødselsdag, konfirmation eller andet, hvor gaven er ”penge”. Men man har aldrig kontanter længere og modtageren bruger formentlig heller ikke kontanter.

Traditionen tro ender man dog oftest med at skynde sig ned til en hæveautomat for, at få hævet kontanter.

MobilePay runder 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

MobilePay er nu klar med en funktion, som skal løse dette problem. MobilePay Pengegaver giver dig mulighed for at give en virtuel selvvalgt indpakning, samt en personlig hilsen.

  • Screenshots fra "Gaver" (Foto: MereMobil.dk)
  • Screenshots fra "Gaver" (Foto: MereMobil.dk)
  • Screenshots fra "Gaver" (Foto: MereMobil.dk)

Du vælger selv, hvornår modtageren skal have ”gaven” i MobilePay. Giveren kan også vælge, at modtageren skal indløse pengegaven via en kode, som giveren eksempelvis har skrevet ind i et fysisk kort.

Med funktionen undgår man også, at der skal passes på en masse pengesedler og mønter i løbet af en fest. Vælger man at bruge den fysiske gavekode, så udløber denne efter 30 dage, hvorefter pengene sendes retur til afsenderen.

-”Vi har ønsket at skabe en personligt indpakket elektronisk pengegave, som man kan kombinere med et fysisk kort. Løsningen vil for mange danskere kunne erstatte kontanter. Samtidig gør løsningen det forhåbentligt sjovere at give og modtage pengegaver,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark i en pressemeddelelse.

Mange giver allerede pengegaver via en MobilePay overførsel, men der har altså været efterlyst en ”hyggeligere og anderledes” måde end blot en almindelig overførsel. Og det er altså det, som MobilePay Pengegaver nu imødekommer.

Det koster penge at give penge

MobilePay Pengegaver er et valgfrit tillægsprodukt, som koster 5 kroner pr. pengegave.

Der vil løbende komme flere kreative indpakninger, som matcher pengegaver til f.eks. fødselsdag, bryllup, jul, studenterfest, forskellige aldersgrupper, forskelligt køn m.m.

Afsenderen kan fortryde en gave før den er modtaget. Gør man dette, så betales gebyret på 5 kroner tilbage. Dette er eksempelvis smart, hvis afsenderen opdager en stavefejl eller andet til modtageren.

På disse smartphones kan du ikke længere bruge MobilePay

Vil du betale for, at de pengegaver, som du giver over MobilePay, ser sjovere ud? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

MobilePay har fået foretaget en YouGov-undersøgelse om brugen af pengegaver i forskellige anledninger og situationer tilbage i maj 2019. Det er denne undersøgelse, som blandt andet ligger til grund for den nye funktion. Ifølge undersøgelsen, så giver 9 ud af 10 danskere pengegaver og 73 procent kan finde på, at give en pengegave til konfirmationer mens henholdsvis 46 og 47 procent kan finde på, at give en pengegave til børne- eller voksen fødselsdag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer