MobilePay runder 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

0

MobilePay sætter endnu engang nye rekorder og i 2019 er det første gang, at MobilePay runder en trecifret årlig omsætning.

MobilePay
MobilePay i butik (Foto: MereMobil.dk)

Inden nytårsklokkerne ringer og året rinder ud, så har danskerne overført omkring 102 milliarder kroner igennem MobilePay i 2019. Det er første gang, at MobilePay runder en trecifret årlig milliardomsætning. Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Det er for alvor mobilbetalingens skyld, da danskerne for alvor har taget brugen af MobilePay til sig, når de handler i butikker og webshops.

MobilePay siger nej til 3D-ansigtsgenkendelse på Android

Da MobilePay ”åbnede” tilbage i 2013, var det kun en app til overførsel af penge mellem private. Men i dag er 39 procent af brugen af MobilePay betalte transaktioner. Og omsætningen fra disse er øget med 60 procent.

Der er omkring 140.000 butikker og webshops, som giver mulighed for brugerne kan betale via MobilePay. Det er 20.000 flere butikker end der var i starten af 2019.

-”MobilePay er i dag et betalingsmiddel, som danskerne benytter i alle betalingssituationer. Løsningen er blevet en central del af Danmarks betalings-infrastruktur. Det forpligter. Vi er optaget af at fastholde brugervenlige løsninger, som samtidig er meget konkurrencedygtige på pris for de erhvervsdrivende,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark.

November måned 2019 satte ny månedsrekord. Her var antallet af transaktioner mere end 31 millioner, mens erhvervsomsætningen oversteg 3 milliarder. Dette skyldes i særlig grad Black Friday.

På disse smartphones kan du ikke længere bruge MobilePay

-”Trods stigende konkurrence fra internationale løsninger fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere og mere. I år er mange brugere også begyndt at anvende vores nye indsamlingsløsning, Box. Tidligt i 2020 kommer vi med en ny løsning, som vi ligeledes har store forventninger til,” siger Torben Gamst.

MobilePays samlede betalinger gennem 2019 vil inden kalenderen skifter til 2020 have passeret 330 millioner. Det er en vækst på 50 millioner transaktioner i forhold til 2018. Mens det målt i penge er steget til 102 milliarder kroner, hvilket er 18 milliarder kroner mere end tidligere rekord.

Mere til historien

MobilePay begynder også at få succes i Finland. I 2019 kom der 7.000 flere nye finske virksomheder på, som altså gør brug af MobilePay-betaling. Dermed er der nu mere end 20.000 butikker og webshops. Andelen af transaktioner, som blev foretaget i forbindelse med køb steg fra 20 procent til 32 procent i 2019.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer