EU er på vej med fælles, digitalt id

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har præsenteret et forslag til et fælles EU id-kort. Kortet kan lukke døren til Apples og Googles e-wallet.

ID card
EU-borgere skal have et fælles digital ID (Foto: Janjf93)

Den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, skubber nu på for at få sat gang i et nyt fælles digitalt identifikationsbevis.

Men andre ord mener hun, at vejen frem er ét id-bevis for borgere i EU.

De første skridt blev taget i indeværende uge, hvor Margrethe Vestager præsenterede idéen, som samtidig skal lukke den digitale dør til teknologikæmper som Apple og Google.

Margrethe Vestager vil nemlig lave et europæisk id, hvor borgerne slipper for at bruge de digitale tegnebøger – de såkaldte e-wallets –, som netop Apple og Google har succes med, og dermed suger personlige data fra blandt andre danskere ned i deres monstrøse databaser.

– “Forslaget indebærer, at vi gør det her på en måde, der er sikker og transparent, så vi kan føle os trygge ved at vores data er sikre og kun bliver brugt til det formål, vi har brug for”, sagde hun ifølge DR på et pressemøde torsdag.

Ifølge DR er det kun Danmark og 13 ud af i alt 47 lande EU, som bruger digital identifikation, som eksempelvis NemID. 

Dog har i nærheden af 60 procent af EU’s borgere mulighed for at identificere sig gennem en digital service. Men det er ikke godt nok, mener EU-Kommissionen.

I øvrigt taler systemerne dårligt sammen på tværs af grænserne, og det vil EU også rette op på, siger Margrethe Vestager:

– “Det digitale id vil gøres os i stand til at gøre alt, hvad vi kan gøre derhjemme, i alle andre EU-lande. Og dét, uden ekstra omkostninger og med mindre bøvl”.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Lykkes det at finde et fælles fodslag om et digitalt EU-id, vil det ifølge oplægget gøre det nemmere, at leje en bil i et andet EU-land eller få adgang til for eksempel en natklub.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram