Nu kommer iMac med M1-processor

Desktopcomputeren iMac kommer i syv farver og med et nyt tastatur, der har Touch ID, men det vigtigste er nok, at iMac nu har M1-processor.

iMac med M1-processor har nye mikrofoner, højttalere og kamera. Desuden er den helt flad. Væk er det bulede bagside (Foto: Apple)

Apple har præsenteret en helt ny udgave af iMac, der bliver den første iMac med M1-processoren, som har fået en stormende modtagelse på MacBook Pro. Dermed har Apple sat gang i arbejdet med at udfase de nuværende Intel-baserede iMac-computere.

LÆS OGSÅ: Apple udfaser Intel og bruger egne processorer

M1-processoren gør det muligt at samle blandt andet processorenheden, grafikprocessor og RAM i én samlet chip. Dette er nogle af komponenterne, der gør, at ydelsen fra M1-chippen er meget kraftig. Samtidigt er der et lavere strømforbrug og mindre varmeudvikling. Det betyder mindre behov for køling og dermed mindre blæserstøj

I tal lover Apple 85 procent bedre processorydelse og 50 procent bedre grafikydelse, sammenlignet med den Intel-baserede 21,5-tommer iMac.

Den nye iMac har en skærmstørrelse på 24 tommer med antirefleksbehandling og der er et nyt Fuld HD-kamera - det bedste hidtil på en Mac, lover Apple.

Der er også kommet bedre mikrofoner, der nu har beamforming, så der lettere kan fokuseres på din stemme og mindre på støj fra omgivelserne, hvilket klart vil gavne onlinemøder. Også højttalerene har fået et løft - seks styks og understøttelse af Dolby Atmos.

Strømforsyning med ethernet-tilslutning

iMac M1

Apple har slanket iMac, så den ikke længere er buttet på bagsiden Nu er computeren helt flad som vi kender det fra iPhone og iPad.

I modsætning til tidligere hvor strømforsyningen var indbygget, benytter Apple nu en ekstern strømforsyning. En ekstra detalje er, at du til strømforsyningen kan tilslutte et ethernetkabel, så der kun går ét kabel op til computeren.

På bagsiden gemmer sig USB-porte, hvor to af dem understøtter Thunderbolt for høj datahastighed, hvis du vælger en af de store konfigurationer.

Sammen med den nye iMac kommer et nyt Magic Keyboard og en ny Magic Mouse, i farver der matcher den udgave af iMac, du har valgt. En stor nyhed er fingeraftrykslæser (Touch ID) i tastaturet. Datakommunikationen mellem tastaturet og computeren sker gennem sikkerhedsdelen i M1-chippen - kommunikationen er desuden end-to-end-krypteret.

Alt efter konfigurationen er følgende farver tilgængelige:

  • Blå
  • Grøn
  • Lyserød
  • Sølv
  • Gul
  • Orange
  • Lilla

VIDEO: Sådan opgraderer du iMac med mere RAM - billigt

Det koster den nye iMac med M1-processor

iMac M1 med Touch ID
Priserne på den nye iMac starter ved 11.499 kroner (Foto: Apple)

Den nye M1-baserede iMac kommer i to konfigurationer. Den ene med 7-core grafikprocessor. Den anden med 8-core grafikprocessor. Begge versioner har 8 GB RAM. Herunder kan du se startpriserne og standardkonfigurationerne.

  • iMac, 8-core CPU, 7-core GPU, 8 GB GAM, 256 GB SSD lagerplads: 11.499 kroner
  • iMac, 8-core CPU, 8-core GPU, 8 GB RAM, 256 GB SSD lagerplads: 13.199 kroner
  • iMac, 8-core CPU, 8-core GPU, 8 GB RAM, 512 GB SSD lagerplads: 14.999 kroner

De nye M1-iMacs kan købes fra slutningen af maj, men fra fredag den 30. april åbnes der for forsalg.

Apple har indtil videre beholdt både 21,5-tommer og 27-tommer iMac med Intel processor i deres udvalg. Herunder kan du se min anmeldelse af 27-tommer iMac med Intel-processor - 2020-udgaven.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Den nye iMac har 4.5k skærmopløsning. Til sammenligning var der 4K på den tidligere 21,5-tommer udgave og 5K i 27-tommer iMac.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Apple vil fra 2024 benytte chips fra USA og Europa

Apples topchef, Tim Cook, har udtalt at han i fremtiden vil se nærmere mod USA og Europa, når der skal indkøbes chips til produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram