Opgrader iMac til 32 GB RAM billigt – sådan gør du

14

TIP: Sådan sparer du 4.400 kroner på at opgradere fra 8 til 32 GB RAM i Apple iMac 27” 2020. Se hvordan du opgraderer RAM i MAC og hvor billigt det kan gøres.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Jeg er VILD med iMac 27” 2020, som jeg bruger i øjeblikket. Det er virkelig en fed stationær computer, der gør arbejdet med min podcast, tech-videoer og artikler hurtigt og effektivt.

Alt det kan du læse mere om i min anmeldelse af iMac 27”.

Standardkonfigurationen på den model jeg bruger, har 8 GB RAM. Selvom det ikke lyder af meget, så har jeg i testperioden ikke oplevet nogle problemer med maskinen. Den har hverken været langsom eller manglet overskud.

Selvom det måske ikke altid er nødvendigt, så vil min indre tekniknørd gerne have mere; det er træls at vide, at 32 GB er en mulighed og man så ikke har det. Sådan tror jeg også mange tænker, når de eksempelvis bestiller en Mac eller anden computer.

På Apples webshop er en opgradering fra 8 til f.eks. 32 GB RAM kun nogle ganske få klik væk, men pas nu på! Prisen eksploderer!

Den iMac jeg bruger koster 20.499 kroner for standardkonfigurationen. Vælges der 32 GB RAM ved bestillingen, stiger prisen til 25.899 kroner – altså 5.400 kroner for 32 GB-opgraderingen.

Sådan får du billigere RAM til iMac

Jeg begyndte at undre mig… Er 32 GB VIRKELIG SÅ omkostningstung?

Et kig rundt på nettet bragte mig forbi webshoppen Mackabler.dk %%%%. Her fandt jeg 8 GB-moduler til blot 250 kroner stykket. Det er altså 1.000 kroner for 32 GB – eller en besparelse i forhold til, hvis Apple skulle sætte dem i på 4.400 kroner.

Jeg kunne også have bibeholdt computerens to standardblokke á 4 GB – 8 GB RAM i alt, og blot købt to ekstra 8 GB-moduler. Det ville give 24 GB RAM for en merudgift på kun 500 kroner.

Apple ved tilsyneladende godt, at der priser er mere end dyrt, da de selv har en glimrende vejledning installation af RAM i iMac – en do it yourself guide. Desuden angiver Apple præcis hvilke specifikationer, at RAM-modulerne skal have, så du kan bestille de rigtige.

Dertil kommer, at RAM-blokkene sidder bag en klap på bagsiden af iMac. Det er altså lige til selv at opgradere med mere RAM i computeren.

Her er linket til de iMac RAM-moduler %%%%, som jeg viser i videoen.

I ovenstående video fortæller jeg mere om udskiftningen. Du kan desuden se, hvor let det er at skifte RAM-blokke på iMac 27” 2020, men guiden er den samme til flere andre modeller.

Synes du, at mine techvideoer er spændende, så kan du her subscribe til min YouTube-kanal.

Mere til historien

Den iMac jeg har testet, er baseret på processorteknologi og platform fra Intel. I fremtidige Mac-computere vil Apple benytte deres eget chipset, der i første generation er døbt M1. Læs mere om hvad M1-chippen betyder for Mac her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer