Galaxy Z Fold2 får seriøs konkurrence

Xiaomi Mi Mix Fold er Xiaomis første foldbare smartphone. Den skal konkurrere mod Samsung Galaxy Z Fold2, hvilket den gør med vilde specifikationer.

Xiaomi Mix Fold
Xiaomi Mi Mix Fold har større skærme end Samsung Galaxy Z Flip2 (Foto: Xiaomi)

Samsung har hidtil haft den foldbare kategori for sig selv. Altså lige udover, at Motorola Razr har været et alternativ til Galaxy Z Flip.

Nu har kinesiske Xiaomi meldt sig ind i konkurrencen mod særligt Samsung Galaxy Z Fold2. Det vil sige en telefon med en stor frontskærm – i dette tilfælde på 6,5 tommer samt en mulighed for at åbne telefonen og frembringe en endnu større skærm.

Xiaomi Mi Mix Fold har en OLED-skærm på hele 8,01 tommer. Til sammenligning har Samsung Galaxy Z Fold2 kun en 7,6 tommer skærm som det største.

Ifølge Xiaomi går der lang tid inden hængslerne bliver trætte. Mi Mix Fold er testet til at kunne klare 200.000 bevægelser samt op til én million bevægelser i en såkaldt ekstrem pålidelighedstest.

Xiaomi har naturligt nok lavet nogle tilpasninger i deres brugerfladeoverbygning til Android, MIUI 12, så softwaren understøtter kombinationen af frontskærmen og en skærm, der kan foldes ud.

Underligt er det dog, at Mi Mix Fold er baseret på Android 10 og ikke Android 11.

Xiaomi Mi Mix Fold kører på Qualcomm Snapdragon 888 processoren med 12 GB RAM, men den kommer også i en variant med 16 GB RAM.

Kommer til salg midt i april

Xiaomi Mix Fold
Xiaomi Mi Mix Fold har en forsideskærm med 90 Hz refreshrate (Foto: Xiaomi)

Frontskærmen har 90 Hz opdateringshastighed samt 180 aflæsninger af touchoverfladen i sekundet. Hovedskærmen mellem klapperne kører 90 Hz og her aflæses touchinput 120 gange per sekund.

Se også alle specifikationerne med Xiaomi Mi Mix Fold

Xiaomi Mi Mix Fold kommer til salg i Kina fra den 16. april 2021. Om den frigives på andre markeder, er endnu ukendt.

Prissætningen er omkring 1.300 euro, hvilket svarer til omtrent hvad der skal betales for en Galaxy Z Fold2. En eventuel dansk pris på Xiaomi Mi Mix Fold er ukendt på nuværende tidspunkt. Da Galaxy Z Fold2 blev introduceret, var prisen omkring 16.000 kroner i Danmark.

Du kan se mere om Xiaomi Mi Mix Fold i videoen herunder.

Læs også min anmeldelse af Xiaomis store lancering i det nordiske marked – Xiaomi Mi 11.

Mere til historien

Foldbare enheder omtales jævnligt som det næste store inden for mobilteknologi, men kategorien har hidtil haft svært ved at finde fodfæste. Prisen er en vigtig spiller, men producenterne har endnu ikke lanceret en killer-feature, der gør, at man ikke kan leve uden en foldbar enhed.

Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Xiaomi er klar med sin første elbil – den ligner en drengedrøm

Xiaomi vil være verdens største producent af elbiler. SU7 er den første model. Og sikke en af slagsen.

(mere…)
Vilde telefoner! Xiaomi klar med 2 nye

Virkelig spændende kameraer og fuld power på hardwaren. Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra, der begge kommer til Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram