Ny betaer fra Apple har store nyheder

Apple udgiver beta-versioner til hele produktlinjen. Der er flere spændende nyheder. Bliv opdateret her.

iOS 14.5 developer beta 4 (Foto: MereMobil.dk)
iOS 14.5 developer beta 4 (Foto: MereMobil.dk)

De næste beta-versioner er klar fra Apples side. Vi er nu oppe på fjerde developer-beta til iOS 14.5 og iPadOS 14.5. Derudover er der også nye betaer til macOS og watchOS, hvor vi skriver macOS 11.3 og watchOS 7.4.

iOS 14.5 er den største opdatering til iOS 14 hidtil. Den byder på en masse nyheder. Du har blandt andet mulighed for at låse din iPhone op med dit Apple Watch, hvilket er nytting når du bærer mundbind og Face ID derfor ikke genkender dig.

Dette virker kun, hvis dit Apple Watch har kodelås aktiveret og kan kun låse selve iPhonen op. Det virker derfor ikke til at låse Apple Pay eller App Store køb op. På den måde er det faktisk svært at misbruge, selvom ukyndige hænder skaffede sig adgang.

5G-support i dual-SIM

Opdateringen byder også på 5G-support til dual-SIM. Dette er noget der hidtil ikke har været muligt, hvor man har måtte leve med 4G på den ene operatør - men dette bliver altså ændret på nu.

Nyt Apple-event måske på vej – vores bud

Sammen med watchOS 7.4 understøttes nu AirPlay 2 til ens skærm, mens man benytter Fitness+. Dette er ikke noget vi har i Danmark og derfor er denne nyhed knapt så interessant.

PlayStation 5 DualSense og Xbox Series X-controllere understøttes nu i iOS 14.5. Dette kan fx bruges i Apple Arcade hvor flere spil understøtter mulighed for controller-support.

På macOS-fronten er der en opdatering til M1-macs, der gør det nemmere at benytte iPhone og iPad apps på understøttede Macs. Med en ny kontrolfunktion kan du nemmere navigere rundt, plus du har mulighed for at gøre vinduet større.

Som noget nyt ser vi også en ny funktion under softwareopdateringer på iPhone. Her kan man se at der er kommet en ny kategori for sikkerhedsopdateringer. Hvad det helt præcist indebærer er uvist, men det kan være at Apple vil være hurtigere til at rette sikkerhedslaget, uden at skulle udsende helt nye softwarepakker.

I Android er sikkerhedslaget og styresystemet opdelt på netop denne måde. Måske Apple har ladet sig inspirere af det?

Sikkerhedsopdateringer for sig selv fremover? Foto: MereMobil.dk)
Sikkerhedsopdateringer for sig selv fremover? Foto: MereMobil.dk)

Nye emojis på vej og mulighed for at finde dine genstande

Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)
Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)
Nye genstande kan tilføjes i Find (Foto: MereMobil.dk)
Nye genstande kan tilføjes i Find (Foto: MereMobil.dk)

Nye emojis er også på vej i iOS 14.5, hvor blandt andet kanylen har fået fjernet blodet og så er høretelefonerne er opgraderet til at ligne AirPods Max.

Det er også muligt at tilføje tredjepartsudsyr som bestemte Belkin-produkter til appen Find. Dette er også noget nyt i iOS 14.5. Det er ikke tidligere set at Apple tilføjer tredjepartsudstyr. Måske kan dette også være et tegn på at AirTags er på vej?

Apples almindelige HomePod udgår

Til sidst vil jeg nævne at Siri understøtter mulighed for at afspille en sang på andre medier end Apple Music. Noget især mange Spotify-brugere vil sætte pris på.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

På Apple TV-fronten er der intet mærkbart nyt, andet end at de understøtter PlayStation 5 DualSense og Xbox Series X ligesom iOS 14.5 gør det ligeledes.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram