Ny betaer fra Apple har store nyheder

Apple udgiver beta-versioner til hele produktlinjen. Der er flere spændende nyheder. Bliv opdateret her.

iOS 14.5 developer beta 4 (Foto: MereMobil.dk)
iOS 14.5 developer beta 4 (Foto: MereMobil.dk)

De næste beta-versioner er klar fra Apples side. Vi er nu oppe på fjerde developer-beta til iOS 14.5 og iPadOS 14.5. Derudover er der også nye betaer til macOS og watchOS, hvor vi skriver macOS 11.3 og watchOS 7.4.

iOS 14.5 er den største opdatering til iOS 14 hidtil. Den byder på en masse nyheder. Du har blandt andet mulighed for at låse din iPhone op med dit Apple Watch, hvilket er nytting når du bærer mundbind og Face ID derfor ikke genkender dig.

Dette virker kun, hvis dit Apple Watch har kodelås aktiveret og kan kun låse selve iPhonen op. Det virker derfor ikke til at låse Apple Pay eller App Store køb op. På den måde er det faktisk svært at misbruge, selvom ukyndige hænder skaffede sig adgang.

5G-support i dual-SIM

Opdateringen byder også på 5G-support til dual-SIM. Dette er noget der hidtil ikke har været muligt, hvor man har måtte leve med 4G på den ene operatør – men dette bliver altså ændret på nu.

Nyt Apple-event måske på vej – vores bud

Sammen med watchOS 7.4 understøttes nu AirPlay 2 til ens skærm, mens man benytter Fitness+. Dette er ikke noget vi har i Danmark og derfor er denne nyhed knapt så interessant.

PlayStation 5 DualSense og Xbox Series X-controllere understøttes nu i iOS 14.5. Dette kan fx bruges i Apple Arcade hvor flere spil understøtter mulighed for controller-support.

På macOS-fronten er der en opdatering til M1-macs, der gør det nemmere at benytte iPhone og iPad apps på understøttede Macs. Med en ny kontrolfunktion kan du nemmere navigere rundt, plus du har mulighed for at gøre vinduet større.

Som noget nyt ser vi også en ny funktion under softwareopdateringer på iPhone. Her kan man se at der er kommet en ny kategori for sikkerhedsopdateringer. Hvad det helt præcist indebærer er uvist, men det kan være at Apple vil være hurtigere til at rette sikkerhedslaget, uden at skulle udsende helt nye softwarepakker.

I Android er sikkerhedslaget og styresystemet opdelt på netop denne måde. Måske Apple har ladet sig inspirere af det?

Sikkerhedsopdateringer for sig selv fremover? Foto: MereMobil.dk)
Sikkerhedsopdateringer for sig selv fremover? Foto: MereMobil.dk)

Nye emojis på vej og mulighed for at finde dine genstande

Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)
Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)
Nye genstande kan tilføjes i Find (Foto: MereMobil.dk)
Nye genstande kan tilføjes i Find (Foto: MereMobil.dk)

Nye emojis er også på vej i iOS 14.5, hvor blandt andet kanylen har fået fjernet blodet og så er høretelefonerne er opgraderet til at ligne AirPods Max.

Det er også muligt at tilføje tredjepartsudsyr som bestemte Belkin-produkter til appen Find. Dette er også noget nyt i iOS 14.5. Det er ikke tidligere set at Apple tilføjer tredjepartsudstyr. Måske kan dette også være et tegn på at AirTags er på vej?

Apples almindelige HomePod udgår

Til sidst vil jeg nævne at Siri understøtter mulighed for at afspille en sang på andre medier end Apple Music. Noget især mange Spotify-brugere vil sætte pris på.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

På Apple TV-fronten er der intet mærkbart nyt, andet end at de understøtter PlayStation 5 DualSense og Xbox Series X ligesom iOS 14.5 gør det ligeledes.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram