James Bonds telefon er forældet – forlanger nye optagelser

På grund af de mange udskydelser af den kommende James Bond-film, No Time To Die, står skaberne af filmen med et nyt problem – 007’s mobilgadget er forældet.

Nokia er James Bonds nye telefon. Grundet udskydelser af premieredagen, kan den nye telefon dog være blevet for gammel. (Foto: Nokia)

Det er ikke ukendt, at store Hollywood-film gør brug af såkaldt ’product placement’. Kort fortalt betyder ’product placement’, at nogle brands betaler for, at deres produkter bruges på det store lærred. For James Bond 007 betyder det, at han for eksempel udelukkende bruger Nokia-telefoner nu, mens hans ur er fra Omega og hans bil – ja, den har altid været en Aston Martin.

Nokia 5.4 er klar i butikkerne – budgettelefon med 48 megapixels kamera

Aftalerne med blandt andre Nokias bagmænd HMD Global har til formål at hjælpe med finansieringen af filmen. Og under normale omstændigheder ville det sådan set også være et ganske simpelt samarbejde uden nogen nævneværdige problemer.

Desværre er vores verden ikke underlagt normale omstændigheder på grund af – og jeg er efterhånden ret træt af at sige det – coronapandemien. Uden at gå for meget i detaljer har den verdensomspændende pandemi naturligvis også haft indflydelse på filmproduktioner. For den kommende James Bond-film, No Time To Die, betyder det, at premieredatoen i skrivende stund er flyttet to år.

Nokia Android-TV test | Et godt køb hvor prisen ikke flår dig

Og hvad så?

Problemet opstår, når James Bond i oktober 2021 skal foretage et opkald med sin Nokia fra 2019. Det harmonerer selvfølgelig ikke, når James Bond som udgangspunkt altid har den nyeste teknologi til rådighed. Derfor vil den finske elektronikgigant have, at scener med deres produkter bliver taget om med nyere telefoner i “hovedrollen”.

Nokia har brugt masser af energi – og sikkert også penge – på at promovere sig som James Bonds foretrukne gadget. Blandt andet i denne reklame fra september 2020.

Nokia 6300 og Nokia 8000 genoplives

En kilde med indsigt i filmindustrien har udtalt følgende til The Sun:

– ”Problemet er, at nogle af disse ting var de nyeste modeller tilbage, da de begyndte at filme. Men når filmen kommer ud nu, ser det ud som Daniel Craig, og alle de andre skuespillere, bruger noget, der har været ude i årevis. Det er ikke rigtig meningen med disse aftaler. De store teknologivirksomheder ønsker, at stjernerne skal have alle de nye kommende produkter, hvilket hjælper med at promovere dem og sælge dem til fans. Det betyder, at nogle af scenerne bliver nødt til at blive meget omhyggeligt redigeret og undersøgt for at få tingene opdateret.”

Det synes MereMobil.dk

Man kan til dels forstå Nokias bevæggrund. Spørgsmålet er dog, hvorvidt det giver mening at filme nye scener. Eller om man bare skulle lade filmen blive udgivet som den er – det er trods alt en ekstraordinær situation. Vores egen John G. udtaler således:

– ”I mine øjne giver det ikke mening at kræve en film klippet om. Både film og smartphones er lang tid undervejs fra idé til produkt. Derfor er det en kendt risiko, at ens produkt ikke nødvendigvis er højaktuelt ved premieren. Hvis nu 007 havde haft premiere til tiden, ville Nokia så også have krævet filmen klippet om, når den kommer ud som digital download eller på streaming? Næppe”.

Nokia 8.3 5G kan nu købes med abonnement og afbetaling


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Nokia er som nævnt ikke den eneste producent, der køber sig ind i James Bond-filmen. Også Adidas optræder hyppigt, ligesom allerede nævnte Omega og Aston Martin. Nokia må dog spørge sig selv, om et samarbejde kan fortsætte i en eventuel efterfølger, hvis det nuværende problem giver anledning til for megen ballade. Jeg er sikker på, at masser af andre producenter er klar til at overtage Nokias plads som James Bonds foretrukne telefon. Tidligere har blandt andre Sony leveret telefoner til superagenten.

Pink Barbie Flip-telefon kommer til sommer

HMD annoncerede ved Mobile World Congress et samarbejde med Mattel og afslørede ”Barbie-mobilen”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram