Chomecast-enhed med fjernbetjening puster nyt liv i dit gamle tv

Nokia Streaming Box 8000 er en Chromecast-enhed med fjernbetjening, der kan genoplive et træt ældre tv for omkring 800 kroner.

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 kan streame alle de kendte app, der fungerer på Android TV (Foto: Nokia)

Har du et TV af ældre dato uden smart-tv eller andre moderne funktioner, kan denne streamingboks være løsningen på, at få dit TV til at holde endnu længere.

Nokia Streaming Box 8000 er en lille æske på cirka 11 x 11 centimeter med fjernbetjening. Boksen tilsluttes strøm og et HDMI-kabel til tv-skærmen. Forbindelsen sker via trådløst netværk (Wi-Fi).

Nu kan du køre alle de apps, der findes til Android TV-platformen på dit nuværende tv. Blandt de mange apps, du har adgang til er:

 • Netflix
 • YouSee TV
 • Disney+
 • YouTube
 • DR TV
 • TV 2 Play
 • Discovery+
 • ViaPlay

Boksen kommer i forlængelse af den serie af Nokia-fladskærme, der blev lanceret før årsskiftet.

ANMELDELSE: Nokia TV er rigtig meget fladskærm for pengene

Chromecast med fjernbetjening

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 kommer med en god fjernbetjening. Udover at kunne bruge apps, er der også indbygget Chromecast (Foto: Nokia)

Nokia Streaming Box 8000 er til dig, der kører hele dit tv-forbrug via streaming. Hvis du har et moderne tv, er boksen derimod overflødig.

Udover de mange streamingapps, er streamingboksen også en Chromecast. Så har du i forvejen en Chromecast siddende i skærmens HDMI-port, erstattes din Chromecast af denne boks.

Du kan fortsat sende indhold fra telefonen til tv-skærmen via Chromecast-funktionen, men hovedidéen med Nokia Streaming Box 8000 er, at du bruger den medfølgende fjernbetjening. Lidt forenklet sagt er Nokia Streaming Box en Chromecast med fjernbetjening.

Brugerfladen er identisk med hvad vi ser på smart-tv med Android TV-platformen, men på Nokia-boksen er der ikke foretaget nogle ændringer i softwaren, der også giver adgang til Google Assistant tjenesten.

Hvis du har en Game Pad til Android TV, kan du installere og spille et spil som Real Racing 3 på boksen. Der findes mange andre spil, der ligeledes fungerer på Android TV, i Google Play Store.

Google har selv et produkt, der hedder, Chromecast with Google TV, men dette er ikke officielt lanceret i Danmark. Derfor er Nokia-boksen nok det tætteste vi kommer på Googles egen boks.

Tekniske detaljer om Nokia Streaming Box 8000

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 i størrelsesforhold med et TV. Boksen måler 11.2 x 11.2 cm. (Foto: Nokia)
 • Mål: 112x112x24 mm
 • Vægt: 250 gram
 • Processor: Amlogic S905X3, Quad-Core Cortex-A55
 • Grafikprocessor: ARM Mali-G31 MP2
 • RAM: 2 GB DDR3
 • Lagerplads: 8 GB
 • Forbindelser: Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, HDMI,USB-A 3.0 (5 V, max. 900mA), Digital lyd (optical), AV (3.5 mm), USB-C (5 V, max. 1 A), Ethernet LAN, DC IN (12 V, 1 A)
 • Video og lyd: 4K Ultra HD, Dolby Digital Plus, Chromecast
 • System: Android 10 (uden ændringer fra producenten)

Prisen på Nokia Streaming Box 8000 er omkring 760 kroner. Den kan købes forskellige netbutikker.

ANMELDELSE: YouTv er genialt men dyrt

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Bag Nokia Streaming Box 8000 står StreamView fra Østrig. StreamView udvikler og producerer boksen på licens fra Nokia. Læs flere detaljer om boksen på Nokias officielle website.

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Netflix kommer i reklame-version i år

En reklame-version af Netflix vil se dagens lys i år, sådan lyder den officielle udmelding fra Netflixs ledelse.

(mere…)
Stofa dropper tv-boksen

Vil du se TV via Stofa kommer det i fremtiden ikke til at ske med en TV-boks. TV-bokse er ikke fremtiden, lyder det fra Norlys.

(mere…)
TV 2 Play har sat prisen op på Sports- og Favoritpakken

Følger du Danmarks kampe i Nations League, så er fodbolddrengene en af grundene til prisstigninger på TV 2 Play.

(mere…)
Viaplay: Slut med dansk produktion af film og serier

Viaplay stopper udvikling og produktion af nye serier og film i Danmark.

(mere…)
Netflix stopper produktion af danske film og serier

Netflix har valgt og trække sig fra dansk produktion af film og serier - en ny dansk rettighedsaftale er grunden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram