Nokia overrasker: Lancerer TV med ren Android i Danmark

Snart kan du købe et 55” Nokia TV baseret på ren Android til en interesant pris. Nokia er tilbage på TV-markedet efter 25 års pause.

Nokia Android TV
Nokia smart-TV er baseret på Googles Android TV platform. Det betyder, at skærmen har iindbygget Chromecast og Google Assistant (Foto: Nokia)

Efter godt 25 år væk fra markedet, er Nokia tilbage inden for TV-skærme i Danmark og det kan sagtens blive en rigtigt spændende lancering. Priserne er nemlig ret interessante.

Udover prisen på de nye Nokia TV-produkter er det også interessant, at skærmene kommer med den rene Android TV-platform uden ændringer fra producenten. Det er altså Android TV som Googles udviklere har tænkt det oprindeligt.

ANMELDELSE: Nokia Android TV er et godt køb, der ikke flår dig

Hvis Nokia TV følger samme principper omkring opdateringer, som kendes fra smartphones med Nokia-varemærket, vil det betyde, at TV-skærmen bliver opdateret hurtigere og længere, end hvad der er normalt i TV-branchen. Nokia har ikke meldt deres opdateringsplan ud eller hvor længe man skal forvente opdateringer af platformen.

Inden for fladskærms-TV er det meget almindeligt, at produkterne hurtigt glemmes af producenterne, når først TV’et rammer butikkerne, men her er en reelt mulighed for at købe et TV, der ikke i samme grad glemmes til fordel for salg af nye produkter.

Platformen Android TV har indbygget Chomecast og Google Assistant samt adgang til apps som Netflix, YouSee TV, Disney, Prime, DR, TV 2 Play, ViaPlay, Spotify, C-more, HBO, Dplay, YouTube og mange mange andre TV-apps.

Det koster et Nokia Android TV i Danmark

Nokia Android TV
Android TV platformen giver adgang til alle de kendte tjenester som Netflix og YouTube samt 7.000 andre apps (Foto: Nokia)

Du vil kunne købe et Android TV – kaldet Nokia Android Smart TV – fra 2.999 kroner. Du kan se de vejledende priser på Nokia-TV-skærmene herunder.

  • 43” – 2.999 kroner
  • 50” – 3.299 kroner
  • 55” – 3.499 kroner
  • 58” – 3.799 kroner
  • 65” – 4.499 kroner

Alle TV fra Nokia har 4K UHD-opløsning (3.840 x 2.160 pixels). Selve skærmen bærer varemærket ”Dolby Display”.

Skærmteknologien er LED og ikke OLED, men mon ikke der ude i fremtiden kommer OLED-skærme, hvis lanceringen slår an hos kunderne.

FORSKEL PÅ LED OG LDC: På en LED-baseret skærm kommer baggrundslyset fra LED-dioder, mens baggrundsbelysninger på et LCD-panel kommer fra lysstofrør (CCFL). Den af fordelene ved LED-teknologien er et lavere strømforbrug og at skærmene kan laves tyndere. Når alt kommer til alt er et LED-TV en skærm, der benytter de samme principper som i LCD-teknologien.

Salling Group har lagt en historisk ordre på Nokias Android-baserede smart-TV. Faktisk så stor en ordre, at det fylder 25 lastbiler. Du vil kunne købe et Nokia TV i Bilka og Føtex.

Du kan finde tekniske detaljer om Nokia Smart TV her.

LÆS OGSÅ: Her er den nye Chromecast med fjernbetjening

Hvad kan Nokia TV gøre på markedet for TV?

Nokia Android TV
Android TV på Nokias skærme er den rene udgave uden nogle tilpasninger eller ændringer (Foto: Nokia)

TV-markedet i Danmark domineres af blandt andet Samsung, Sony og LG. Disse slår sig oftest op på deres high-end modeller, men har selvfølgelig også andet i posen.

Som jeg ser det, er det største problem for forbrugerne, at de i dag køber et TV som potentielt aldrig bliver opdateret eller i hver fald meget sjældent. Og i takt med, at smarthome- og appteknologi flytter ind i skærmene, kræver det også et fokus på opdateringer og ikke mindst sikkerhedsdelen, så vi ikke risikerer at blive overvåget gennem vores TV-skærme.

Med en ren Android TV platform har Nokia TV muligheden for at gøre en forskel; muligheden for at levere skærme der bliver vedligeholdt på softwareplatformen. Ikke mindst ser prisen også ud til, at være interessant.

Det springende punkt bliver, hvordan billedkvaliteten er på Nokia smart-TV, men også om computerdelen i skærmene er langsom eller om de rent faktisk fungerer nogenlunde hurtigt.

Hvad tænker du om disse produkter? Kommentarfeltet er åbent herunder.

Hvis du synes historien var spændende, så tilmeld dig nyhedsopdateringer i indbakken. Det er gratis.

YouSee klipper nu selv kablerne til kabel-TV

Fjernbetjening til Nokia Smart TV
Fjernbetjening til Nokia Smart TV har baggrundslys i tasterne (Foto: Nokia)

Mere til historien

Med til Nokia Android Smart TV medfølger en fjernbetjening, der har baggrundslys og genvejstaster til Google Assistant, YouTube og Netflix. Salgspakken indeholder desuden en fod til skærmen.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram