Huawei: Nu beta-tester vi HarmonyOS til smartphones

Huawei har nået en stor milepæl, da de har sendt deres styresystem Harmony til betatest på smartphones hos udviklere.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro har tidligere vundet prisen for Årets Mobil på MereMobil.dk (Foto MereMobil.dk)

HarmonyOS 2.0 Developer Beta hedder den første version af Huaweis kommende styresystem til smartphones. Det er netop sendt ud til udviklere udenfor Hauwei. Det skriver Android Central.

På nuværende tidspunkt er betaversionen kun understøttet på en håndfuld af Huawei-modellerne, mens det ventes den første HarmonyOS-telefon vil blive lanceret i 2021.

Huawei bekræfter opdateringer til ældre telefoner

Dermed tager Huawei endnu et skridt i forhold til at være uafhængige i forhold til Google. Huawei har i snart to år været underlagt en masse restriktioner, der blandt andet betyder, at de ikke har adgang til Googles tjenester og apps på nyere smartphone-modeller.

Hvis udviklere skal afprøve HarmonyOS 2.0, så kræver det man har en af de telefoner, som understøtter dette. I første omgang er det nedenstående modeller:

  • Huawei P40 (ANA-AN00)
  • Huawei P40 Pro (ELS-AN00)
  • Huawei Mate 30 (TAS-AL00)
  • Huawei Mate 30 5G (TAS-AN00)
  • Huawei Mate 30 Pro (LIO-AL00)
  • Huawei Mate 30 Pro 5G (LIO-AN00)
  • Huawei MatePad Pro (MRX-AL19)
  • Huawei MatePad Pro 5G (MRX-W09)
  • Huawei MatePad Pro Wi-Fi (MRX-AN19)

Udviklere kan læse mere om det og skrive sig op på Huaweis udvikler hjemmeside. Har du ikke en af ovenstående modeller, men er nysgerrig, så kan du tjekke Huaweis indbyggede HarmonyOS 2.0 emular på Huawei's DevEco Studio 2.0 Beta3 IDE. Præcis på samme måde, som du kan med Android på Googles Android Studio IDE.

Huawei lancerer snart Android-konkurrent

De første indtryk udviklerne har fået af det nye HarmonyOS tyder på, at Huawei har lavet et styresystem, der er meget lig med det, som kendes fra EMUI.

HarmonyOS har mange ligheder med Android i forhold til appudvikling, hvilket ventes at være et bevidst skridt fra Huawei. Ligesom de også har smidt 1 milliard dollars efter udviklere. Formentlig belært af Microsofts erfaring med Windows Mobile, som havde mange gode egenskaber, men manglede hele apps-delen for at kunne tiltrække brugerne.

Huaweis Android-konkurrent HarmonyOS 2.0 klar i 2021

Tror du, at Huawei har en chance på mobilmarkedet med deres eget styresystem? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Huawei har tidligere vundet prisen for ”Årets Mobil”. Synes du de skal vinde igen? Du kan afgive din stemme nu – enten på Huawei eller nogle af de andre nominerede.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram