Huaweis Android-konkurrent HarmonyOS 2.0 klar i 2021

Det er kun et års tid siden, at Huawei præsenterede deres eget styresystem HarmonyOS. Nu er de klar med version 2.

Huawei HarmonyOS 2.0
Huawei HarmonyOS 2.0 kommer til smartphones i 2021, fortlyder det (Foto: Huawei / MereMobil.dk)

Huawei præsenterede for et år siden deres eget styresystem HarmonyOS. I dag annoncerede topchef i Huawei, Richard Yu, så HarmonyOS 2.0 på en keynote ved den årlige Huawei Developer Conference.

Mød HarmonyOS – Huaweis Android-erstatning

HarmonyOS 2.0 bliver tilgængelig på langt flere enheder end tilfældet har været med første version. Deriblandt smartphones. System kommer måske ud næste år.

HarmonyOS er et alternativ og en konkurrent til Android. Huawei har på nuværende tidspunkt kun adgang til en begrænset del af Android platformen på grund af de amerikanske sanktioner, hvilket betyder der ikke er adgang til Googles tjenester. I den vestlige verden er Googles tjenester for de fleste synonymet med Android.

Fra præsentationen til Huawei Developer Conference og annonceringen af HarmonyOS 2.0
Fra præsentationen til Huawei Developer Conference og annonceringen af HarmonyOS 2.0

Styresystemet har en indbygget ”cross-platform”, hvor funktionaliteten understøttes fra smartphones, smartwatches og smart TV. HarmonyOS 2.0 SDK er klar til udviklerne til smart TV, smartwatches m.m. i morgen, ifølge GSMArena.com. Versionen til smartphones følger først trop i december.

Huawei annoncerer det første smart-TV med HarmonyOS

Huawei afslørede også de åbner for “OpenHarmony project”, hvilket er en open-source tilgang til HarmonyOS, der er lig med den der er til Android Open Source Project (AOSP).

Under keynoten oplyste Richard Yu også, at Huaweis egen App Store AppGallery, nu har 96.000 apps og der er 1,8 millioner udviklere, som støtter den.

Du kan se keynoten fra konferencen i videoen herunder (OBS: Den varer 3 timer og 21 minutter):

Mere til historien

De mange sanktioner fra USA har også betydet, at Huawei har nedjusteret, deres forventning til salget for 2021 markant. Det forlyder, at de forventer 50 millioner solgte eksemplarer i 2021, hvilket er mindre end de solgte i andet kvartal i år. Huawei Danmark oplyser dog til MereMobil.dk, at det ikke er nogle estimeringer, som er fra officielt hold. Læs mere her.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram