Huaweis Android-konkurrent HarmonyOS 2.0 klar i 2021

4

Det er kun et års tid siden, at Huawei præsenterede deres eget styresystem HarmonyOS. Nu er de klar med version 2.

Huawei HarmonyOS 2.0
Huawei HarmonyOS 2.0 kommer til smartphones i 2021, fortlyder det (Foto: Huawei / MereMobil.dk)

Huawei præsenterede for et år siden deres eget styresystem HarmonyOS. I dag annoncerede topchef i Huawei, Richard Yu, så HarmonyOS 2.0 på en keynote ved den årlige Huawei Developer Conference.

Mød HarmonyOS – Huaweis Android-erstatning

HarmonyOS 2.0 bliver tilgængelig på langt flere enheder end tilfældet har været med første version. Deriblandt smartphones. System kommer måske ud næste år.

HarmonyOS er et alternativ og en konkurrent til Android. Huawei har på nuværende tidspunkt kun adgang til en begrænset del af Android platformen på grund af de amerikanske sanktioner, hvilket betyder der ikke er adgang til Googles tjenester. I den vestlige verden er Googles tjenester for de fleste synonymet med Android.

Fra præsentationen til Huawei Developer Conference og annonceringen af HarmonyOS 2.0
Fra præsentationen til Huawei Developer Conference og annonceringen af HarmonyOS 2.0

Styresystemet har en indbygget ”cross-platform”, hvor funktionaliteten understøttes fra smartphones, smartwatches og smart TV. HarmonyOS 2.0 SDK er klar til udviklerne til smart TV, smartwatches m.m. i morgen, ifølge GSMArena.com. Versionen til smartphones følger først trop i december.

Huawei annoncerer det første smart-TV med HarmonyOS

Huawei afslørede også de åbner for “OpenHarmony project”, hvilket er en open-source tilgang til HarmonyOS, der er lig med den der er til Android Open Source Project (AOSP).

Under keynoten oplyste Richard Yu også, at Huaweis egen App Store AppGallery, nu har 96.000 apps og der er 1,8 millioner udviklere, som støtter den.

Du kan se keynoten fra konferencen i videoen herunder (OBS: Den varer 3 timer og 21 minutter):

Mere til historien

De mange sanktioner fra USA har også betydet, at Huawei har nedjusteret, deres forventning til salget for 2021 markant. Det forlyder, at de forventer 50 millioner solgte eksemplarer i 2021, hvilket er mindre end de solgte i andet kvartal i år. Huawei Danmark oplyser dog til MereMobil.dk, at det ikke er nogle estimeringer, som er fra officielt hold. Læs mere her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer