Mød HarmonyOS – Huaweis Android-erstatning

28

HarmonyOS skal overtage Androids plads i Huaweis smartphones i fremtiden, hvis Huawei tvinges væk fra samhandel med Google.

HarmonyOS
HarmonyOS (Foto: Huawei)

Huawei har nu officielt annonceret styresystemet HarmonyOS, der er Huaweis nødplan, hvis de bliver nødt til at træde væk fra Android-platformen på grund af handelskrisen mellem USA og Kina.

I Kina vil HarmonyOS hedde HongmengOS.

Huawei P30-serien runder 10 millioner

Ifølge Huawei kan operativsystemet benyttes på alt fra smartphones over smarthøjttalere til sensorer og internet-of-things dimser.

HarmonyOS lanceres som open-source, forlyder det. 

Ifølge Huaweis mobiltopchef, Richard Yu, kan HarmonyOS køre Android-apps samt HTML5 og Linux-baserede.

Angiveligt kan Huawei gå direkte fra Android-platformen til HarmonyOS – ”øjeblikkeligt”, som Richard Yu udtrykte det, såfremt det bliver nødvendigt.

Huawei vækster trods krisen mod USA og Donald Trump

Der er ikke nogen meldinger om hvordan Huawei vil håndtere det faktum, at Googles services som Gmail, Maps, YouTube, Gdrive osv. i dag er tjenester som definerer hvordan en Android-telefon i vesten ser ud.

Hvis ikke Huawei kan bruge Android på grund af handelskrisen, så vil de heller ikke kunne inkludere Googles tjenester på deres platform.

MereMobil.dk følger sagen.

Officielt Tweet fra Huawei

Mere til historien

I Kina kommer HarmonyOS på Honor Vision TV som det første produkt. Der er tale om en kinesisk lancering den 10. august 2019.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer