Mød HarmonyOS - Huaweis Android-erstatning

HarmonyOS skal overtage Androids plads i Huaweis smartphones i fremtiden, hvis Huawei tvinges væk fra samhandel med Google.

HarmonyOS
HarmonyOS (Foto: Huawei)

Huawei har nu officielt annonceret styresystemet HarmonyOS, der er Huaweis nødplan, hvis de bliver nødt til at træde væk fra Android-platformen på grund af handelskrisen mellem USA og Kina.

I Kina vil HarmonyOS hedde HongmengOS.

Huawei P30-serien runder 10 millioner

Ifølge Huawei kan operativsystemet benyttes på alt fra smartphones over smarthøjttalere til sensorer og internet-of-things dimser.

HarmonyOS lanceres som open-source, forlyder det. 

Ifølge Huaweis mobiltopchef, Richard Yu, kan HarmonyOS køre Android-apps samt HTML5 og Linux-baserede.

Angiveligt kan Huawei gå direkte fra Android-platformen til HarmonyOS – ”øjeblikkeligt”, som Richard Yu udtrykte det, såfremt det bliver nødvendigt.

Huawei vækster trods krisen mod USA og Donald Trump

Der er ikke nogen meldinger om hvordan Huawei vil håndtere det faktum, at Googles services som Gmail, Maps, YouTube, Gdrive osv. i dag er tjenester som definerer hvordan en Android-telefon i vesten ser ud.

Hvis ikke Huawei kan bruge Android på grund af handelskrisen, så vil de heller ikke kunne inkludere Googles tjenester på deres platform.

MereMobil.dk følger sagen.

Officielt Tweet fra Huawei

Mere til historien

I Kina kommer HarmonyOS på Honor Vision TV som det første produkt. Der er tale om en kinesisk lancering den 10. august 2019.

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram