Huawei vækster trods krisen mod USA og Donald Trump

Selvom Huawei for alvor har været i modvind, så er det lykkedes for dem at hæve omsætning og indtjening i første halvdel af 2019. Mon de kan fortsætte?

Den kinesiske mobilproducent Huawei har de seneste måneder været ude i noget af et stormvejr. Der har været en masse sanktioner mod dem fra USA, da Donald Trump meldte handelsforbud ud. Efterfølgende blev dette trukket tilbage.

Huawei er tilbage – Trump har afblæst krisen

Trods krisen med USA kan Huawei alligevel præsentere et flot regnskab for første halvår af 2019. Huawei har i første halvår af 2019 haft en omsætningsstigning på 23 procent. Salget af smartphones steg med 24 procent. Dette svarer til 118 millioner enheder.

Selvom det altså på nuværende tidspunkt ser lovende ud for Huawei. Så vil de fortsat være "på prøve” det næste halve år. Regnskabsmæssigt har hele perioden med ”krisen” ikke indflydelse på det offentliggjorte regnskab, da det først blev meldt ud i maj.

Huawei-grundlæggeren, Ren Zhengfei, har tidligere udtalt, at hele denne krise med amerikanerne kan koste Huawei mere end 200 milliarder kroner over de næste to år.

På nuværende tidspunkt ved Huawei ikke om de er ”købt eller solgt”. Med det menes, at den amerikanske præsident, Donald Trump, i slutningen af juni meldte ud, at sanktionerne blev lettet. Efterfølgende meddelte flere amerikanske senatorer, at de ville stille sig imod og i stedet foreslå en ny lov, som skal forhindre Donald Trump i at lette ”grebet” uden at spørge kongressen om lov først.

USA godkender nu handler med Huawei

Derfor gør Huawei sig også klar på det værst tænkelige scenarie, som altså er at de ikke kan købe de komponenter og teknologi, der skal til for at producere smartphones og netværksudstyr.

Analytiker: Huawei tilbage på sporet salgsmæssigt

Mere til historien

Huawei arbejder også på eget styresystem, HongMeng, der dog angiveligt ikke er en Android-konkurrent.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram