Huawei: Hongmeng er ikke Android-konkurrent

Huawei oplyser nu, at deres eget styresystem Hongmeng OS slet ikke er tiltænkt som en Android-konkurrent.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Der har været mange skriverier om det nye styresystem, som Huawei angiveligt arbejder på ”i kulissen”. I hele sagen med USA og Kina, hvor det forlød, at Huawei måske ikke længere kunne drage nytte af hele Android-systemet og de muligheder det giver. Ja, der kom det for alvor frem, at Huawei arbejder på eget styresystem.

Huawei bekræfter Android-konkurrent er på vej

Nu forlyder det så, at dette ”Hongmeng OS” ikke er en konkurrent til Android.

Liang Hua, Huawei Chairman, udtaler at det stadigvæk er Android, der er det foretrukne styresystem for Huawei, selvom det altså forlyder deres eget, er omkring 60 procent hurtigere end Android. Det skriver Pocketnow.com.

Huaweis styresystem slår Android og iOS på hastighed

Liang Hua har også netop udtalt til en pressekonference i Shenzen i sidste uge, at Hongmeng OS er udviklet til loT enheder og ikke smartphones. Hvorefter hun også tilføjede, at Huawei slet ikke havde besluttet endnu om Hongmeng OS ville kunne blive udviklet, som et smartphonestyresystem i fremtiden.

Analytiker: Huawei tilbage på sporet salgsmæssigt

Måske Huawei blot har ville lade amerikanerne tro, at de havde en Plan B, men hvor de altså virkelig var på bar bund, hvis Donald Trump havde holdt fast i handelsforbuddet.

Rygterne har ellers svirret om, at Huawei inden udgangen af 2019 ville lancere en ny smartphone med et nyt styresystem. Det er uvist, hvor meget hold der er i disse rygter. Eller om der blot tænkes på, at Huawei inden længe er klar med en ny version af brugerfladen EMUI.

Huawei afslører EMUI 10 i august

Mere til historien

Huawei har netop også registreret navnet Harmony til mobilt styresystem i Europa. Tidligere er det samme gjort med Hongmeng OS og Ark OS. Det skriver Android Central.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram