Huawei: Hongmeng er ikke Android-konkurrent

2

Huawei oplyser nu, at deres eget styresystem Hongmeng OS slet ikke er tiltænkt som en Android-konkurrent.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Der har været mange skriverier om det nye styresystem, som Huawei angiveligt arbejder på ”i kulissen”. I hele sagen med USA og Kina, hvor det forlød, at Huawei måske ikke længere kunne drage nytte af hele Android-systemet og de muligheder det giver. Ja, der kom det for alvor frem, at Huawei arbejder på eget styresystem.

Huawei bekræfter Android-konkurrent er på vej

Nu forlyder det så, at dette ”Hongmeng OS” ikke er en konkurrent til Android.

Liang Hua, Huawei Chairman, udtaler at det stadigvæk er Android, der er det foretrukne styresystem for Huawei, selvom det altså forlyder deres eget, er omkring 60 procent hurtigere end Android. Det skriver Pocketnow.com.

Huaweis styresystem slår Android og iOS på hastighed

Liang Hua har også netop udtalt til en pressekonference i Shenzen i sidste uge, at Hongmeng OS er udviklet til loT enheder og ikke smartphones. Hvorefter hun også tilføjede, at Huawei slet ikke havde besluttet endnu om Hongmeng OS ville kunne blive udviklet, som et smartphonestyresystem i fremtiden.

Analytiker: Huawei tilbage på sporet salgsmæssigt

Måske Huawei blot har ville lade amerikanerne tro, at de havde en Plan B, men hvor de altså virkelig var på bar bund, hvis Donald Trump havde holdt fast i handelsforbuddet.

Rygterne har ellers svirret om, at Huawei inden udgangen af 2019 ville lancere en ny smartphone med et nyt styresystem. Det er uvist, hvor meget hold der er i disse rygter. Eller om der blot tænkes på, at Huawei inden længe er klar med en ny version af brugerfladen EMUI.

Huawei afslører EMUI 10 i august

Mere til historien

Huawei har netop også registreret navnet Harmony til mobilt styresystem i Europa. Tidligere er det samme gjort med Hongmeng OS og Ark OS. Det skriver Android Central.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer