Huawei er tilbage - Trump har afblæst krisen

Præsident Trump har offentliggjort, at de har ophævet sanktionerne mod Huawei. Det betyder, at Huawei igen kan producere smartphones som før handelskrisen.

Huawei P30 Pro
Ejere af Huawei telefoner kan umiddelbart ånde lettet op. Trump har afblæst handelskrisen mellem Huawei og USA (Foto: MereMobil.dk)

Den amerikanske præsident Donald Trump har, på topmødet i Osaka, hvor både USA og Kina deltager, meddelt, at han ophæver sanktionerne mod Huawei.

Det betyder kort og godt, at Huawei igen må benytte teknologi fra amerikanske producenter som Google, Intel, Qualcomm m.v. Det skriver Bloomberg.

Seks uger har denne krise varet siden Donald Trump meldte totalt forbud mod samarbejde med Huawei. Kort efter krises start blev der dog indsat en pause, og en midlertidigt licens blev uddelt til Huawei. Dette betød at krisen var udskudt i 90 dage.

Men nu er krisen altså slut. Sådan lyder beskeden fra den amerikanske præsident og samarbejderne kan fortsætte som før forbuddet.

Det er ikke kun hos Huawei, at der er tilfredshed med den nye udmelding.

-"The (US) companies were not exactly happy that they couldn't sell. The United States sells a 'tremendous amount of products' to Huawei," udtalte Donald Trump i forbindelse med, at sanktionerne blev ophævet. Det skriver CNN News.

En del af forklaringen fra Donald Trump på boykotten af Huawei har ellers været, at Huawei udgør en trussel mod den amerikanske sikkerhed. Men dette må altså nu være fortid. I hvert fald er paraderne sænket og amerikanske virksomheder må igen sælge til Huawei.

Har du en Huawei-bærbar? Der er gode nyheder

Derfor er der altså nu atter fuld adgang for Huawei til Googles tjenester og andre platforme. Så Huawei telefonerne vil altså fremadrettet være som ”før” krisen. Det betyder, at opdateringer og tjenester vil være præcis som det kendes fra andre Android-producenter.

Huawei vil formentlig sætte deres egetudviklede styresystem på pause. Dette har de i hvert fald meldt ud i løbet af hele perioden. Senest har RenKe, der er landechef for Huaweis Consumer Business Group i Danmark, oplyst at et eget styresystem er/var en plan B.

Huawei har endnu ikke kommenteret på nyheden.

KØBSGUIDE: De 3 bedste top-smartphones netop nu

Mere til historien

Trods krisen har Huawei på kortere tid end sidste år nået milepælen for 100 millioner solgte smartphones. Denne var nået ved udgangen af maj måned i år, hvilket var 49 dage hurtigere end sidste år.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram