Huawei er tilbage – Trump har afblæst krisen

33

Præsident Trump har offentliggjort, at de har ophævet sanktionerne mod Huawei. Det betyder, at Huawei igen kan producere smartphones som før handelskrisen.

Huawei P30 Pro
Ejere af Huawei telefoner kan umiddelbart ånde lettet op. Trump har afblæst handelskrisen mellem Huawei og USA (Foto: MereMobil.dk)

Den amerikanske præsident Donald Trump har, på topmødet i Osaka, hvor både USA og Kina deltager, meddelt, at han ophæver sanktionerne mod Huawei.

Det betyder kort og godt, at Huawei igen må benytte teknologi fra amerikanske producenter som Google, Intel, Qualcomm m.v. Det skriver Bloomberg.

Seks uger har denne krise varet siden Donald Trump meldte totalt forbud mod samarbejde med Huawei. Kort efter krises start blev der dog indsat en pause, og en midlertidigt licens blev uddelt til Huawei. Dette betød at krisen var udskudt i 90 dage.

Men nu er krisen altså slut. Sådan lyder beskeden fra den amerikanske præsident og samarbejderne kan fortsætte som før forbuddet.

Det er ikke kun hos Huawei, at der er tilfredshed med den nye udmelding.

-“The (US) companies were not exactly happy that they couldn’t sell. The United States sells a ‘tremendous amount of products’ to Huawei,” udtalte Donald Trump i forbindelse med, at sanktionerne blev ophævet. Det skriver CNN News.

En del af forklaringen fra Donald Trump på boykotten af Huawei har ellers været, at Huawei udgør en trussel mod den amerikanske sikkerhed. Men dette må altså nu være fortid. I hvert fald er paraderne sænket og amerikanske virksomheder må igen sælge til Huawei.

Har du en Huawei-bærbar? Der er gode nyheder

Derfor er der altså nu atter fuld adgang for Huawei til Googles tjenester og andre platforme. Så Huawei telefonerne vil altså fremadrettet være som ”før” krisen. Det betyder, at opdateringer og tjenester vil være præcis som det kendes fra andre Android-producenter.

Huawei vil formentlig sætte deres egetudviklede styresystem på pause. Dette har de i hvert fald meldt ud i løbet af hele perioden. Senest har RenKe, der er landechef for Huaweis Consumer Business Group i Danmark, oplyst at et eget styresystem er/var en plan B.

Huawei har endnu ikke kommenteret på nyheden.

KØBSGUIDE: De 3 bedste top-smartphones netop nu

Mere til historien

Trods krisen har Huawei på kortere tid end sidste år nået milepælen for 100 millioner solgte smartphones. Denne var nået ved udgangen af maj måned i år, hvilket var 49 dage hurtigere end sidste år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer