Huawei er tilbage – Trump har afblæst krisen

Præsident Trump har offentliggjort, at de har ophævet sanktionerne mod Huawei. Det betyder, at Huawei igen kan producere smartphones som før handelskrisen.

Huawei P30 Pro
Ejere af Huawei telefoner kan umiddelbart ånde lettet op. Trump har afblæst handelskrisen mellem Huawei og USA (Foto: MereMobil.dk)

Den amerikanske præsident Donald Trump har, på topmødet i Osaka, hvor både USA og Kina deltager, meddelt, at han ophæver sanktionerne mod Huawei.

Det betyder kort og godt, at Huawei igen må benytte teknologi fra amerikanske producenter som Google, Intel, Qualcomm m.v. Det skriver Bloomberg.

Seks uger har denne krise varet siden Donald Trump meldte totalt forbud mod samarbejde med Huawei. Kort efter krises start blev der dog indsat en pause, og en midlertidigt licens blev uddelt til Huawei. Dette betød at krisen var udskudt i 90 dage.

Men nu er krisen altså slut. Sådan lyder beskeden fra den amerikanske præsident og samarbejderne kan fortsætte som før forbuddet.

Det er ikke kun hos Huawei, at der er tilfredshed med den nye udmelding.

-“The (US) companies were not exactly happy that they couldn’t sell. The United States sells a ‘tremendous amount of products’ to Huawei,” udtalte Donald Trump i forbindelse med, at sanktionerne blev ophævet. Det skriver CNN News.

En del af forklaringen fra Donald Trump på boykotten af Huawei har ellers været, at Huawei udgør en trussel mod den amerikanske sikkerhed. Men dette må altså nu være fortid. I hvert fald er paraderne sænket og amerikanske virksomheder må igen sælge til Huawei.

Har du en Huawei-bærbar? Der er gode nyheder

Derfor er der altså nu atter fuld adgang for Huawei til Googles tjenester og andre platforme. Så Huawei telefonerne vil altså fremadrettet være som ”før” krisen. Det betyder, at opdateringer og tjenester vil være præcis som det kendes fra andre Android-producenter.

Huawei vil formentlig sætte deres egetudviklede styresystem på pause. Dette har de i hvert fald meldt ud i løbet af hele perioden. Senest har RenKe, der er landechef for Huaweis Consumer Business Group i Danmark, oplyst at et eget styresystem er/var en plan B.

Huawei har endnu ikke kommenteret på nyheden.

KØBSGUIDE: De 3 bedste top-smartphones netop nu

Mere til historien

Trods krisen har Huawei på kortere tid end sidste år nået milepælen for 100 millioner solgte smartphones. Denne var nået ved udgangen af maj måned i år, hvilket var 49 dage hurtigere end sidste år.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram