De 3 bedste top-smartphones netop nu

KØBSGUIDE: Her er de 3 smartphones, som jeg synes, er de bedste køb netop nu. Er du enig? Læs med før du køber.

Huawei P30 Pro, Sony Xperia 1, Samsung Galaxy S10+
Huawei P30 Pro, Sony Xperia 1, Samsung Galaxy S10+ (Foto: MereMobil.dk)

Sommeren er over os. Alle smartphones, der skal lanceres før sommerferien, er nu på markedet. Derfor er det tiden til at kåre vinderne. Her er de telefoner, som i min optik har været de bedste.

Jeg har haft mange forskellige telefoner over mit bord de seneste seks måneder. I denne guide fokuserer jeg udelukkende på topmodellerne i Android-segmentet.

Mine 3 favoritter er:

  1. Huawei P30 Pro
  2. Sony Xperia 1
  3. Samsung Galaxy S10+

Herunder kan du læse, hvordan jeg vurderer dem.

1. Huawei P30 Pro | her er vinderen

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Den bedste topmodel dette forår er helt uden sidestykke Huawei P30 Pro. Kameraet slår alt, hvad de andre producenter kan levere. Det er bare en fantastisk oplevelse. Særligt zoom-funktionen og lowlight-fotografering sparker benene væk under de fleste købere – og imponerer.

Huawei formår også at introducere ny teknologi som in-screen fingeraftrykssensor der i modsætning til, hvad jeg har set fra konkurrenterne, fungerer virkelig godt.

Stort batteri med lang levetid, eksterm hurtig opladning og hurtig trådløs opladning er også på min plusliste.

Egentlig burde Huawei få et stort minuspoint for deres ansigtsgenkendelse, der er af den usikre 2D-type. Huawei lancerede på Mate 20 Pro 3D-genkendelse, som var lige så hurtigt og sikkert som på Apples iPhone X-serie. Det var en kæmpe skuffelse for mig, at funktionen ikke var med på P30 Pro. Den velfungerende inscreen-sensor fjernede dog en del af skuffelsen.

Det største minus, og det som gør, at du skal tænke dig godt om, er handelskrigen mellem USA og Kina, hvor Huawei er “symbolet”. Indtil vi ved mere, så vil jeg ikke købe telefonen.

ANMELDELSEHuawei P30 Pro leverer alt det du forventer

2. Sony Xperia 1 | det sikre valg

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1 (Foto: MereMobil.dk)

Sony eksperimenterer ikke. Xperia 1 er en stabil klassiker, hvor du ikke får eksperimentel teknologi som in-screen fingeraftrykssensor og ansigtsgenkendelse.

Du får derimod en flot 4K HDR-skærm og Qualcomms kraftigste processor.

Sony Xperia 1 udmærker sig positivt med 21:9-formatet.

VIDEO: Tæt på den vilde videooptager i Xperia 1

Selvom Xperia 1 har en stor skærm, så passer telefonen godt i lommen på grund af det slanke format.

Kameraet slår ikke Huaweis. Til gengæld formår Sony at levere mere naturlige og ikke ”boostede” billeder. Sony falder ikke igennem. Alt efter fotosituationen kommer Sony enten tæt på Huawei eller slår dem. I alle tests er Huawei P30 Pro dog bedst ved lowlight-fotografering.

Jeg er sikker på, at rigtigt mange vil synes, det er fedt med en dedikeret kameraknap, hvilket Sony er de eneste som tilbyder.

Der medfølger en hurtigoplader i salgspakken, men trådløs opladning er desværre ikke en mulighed. Batteritiden kunne jeg godt ønske var længere, men her er Huawei så til gengæld også outstanding.

Jeg er voldsomt begejstret over Sonys tydelige kommunikation om fremtiden for telefonen. Xperia 1 kommer med Android 9, og kører aktuelt sikkerhedsniveauet for juni 2019. Sony lover at opdatere Android platformen i minimum to år frem.

Xperia 1 leverer en stabil og moderne telefon som du bliver glad for.

Du kan købe Xperia 1 med forskellige typer af abonnementer. Her kan du tjekke Telias abonnementer og priser på Xperia 1 Sponseret link

ANMELDELSEXperia 1 kommer tæt på Huawei

3. Samsung Galaxy S10+ | frisk brugerflade

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+ (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy S10+ er en friskere Samsung-model. Det bærer brugerfladen One UI æren for. Samsung har ufatteligt mange indstillinger og tilpasningsmuligheder, men med One UI er opbygningen nu logisk og overskuelig.

Kameraet gør det fremragende. Min samlede opfattelse er, at Galaxy S10+ er på niveau med Sonys kamera – hvem der vinder, handler meget om fotosituationen.

Galaxy S10+ har 2D-ansigtsgenkendelse, som kan snydes med et billede og en in-screen fingerprintsensor, der fejler for ofte. 

I forhold til kapaciteten på batteriet så skal der lades for ofte, og så er hurtigopladeren ikke helt så kraftig, som den Sony leverer med til deres topmodel. Jeg er derimod vild med, at Galaxy S10+ har trådløs opladning.

Overordnet set er Galaxy S10+ en god telefon, men Samsung går ikke en ekstra mil i kundernes tjeneste.

Samsung har i øvrigt et stærkt alternativ til Galaxy S10+. Jeg er betydeligt mere glad for den mindre udgave Galaxy S10e, der samtidigt er noget billigere.

ANMELDELSEGalaxy S10+ er en fed smartphone, der ikke kører rent hjem

Det svære og næsten umulige valg

I dag koster smartphone fra øverste hylde mange tusinde kroner. Det rigtige valg afhænger af meget mere, end hvad anmeldere synes. Det handler i høj grad om følelser og tidligere erfaringer.

Der er flere muligheder for at finansiere din næste top-smartphone. Du kan f.eks. købe telefonen med et dyrt abonnement, som du måske ikke har brug for. Du kan spare op eller måske låne pengene til den mobil, som du allermest ønsker dig Sponseret link

Selvom jeg her har valgt mine tre favoritter, så er sandheden også, at forskellene ved dagligt brug ofte er meget små. Når først telefonen er hånden, så er det dén man forholder sig til. Ligesom med biler så lærer man at leve med dens fordele og ulemper.

Mere til historien

Nu har du fået mine 3 Android-favoritter. Hvilke telefoner holder du mest af her i det første halvår?

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram