USA godkender nu handler med Huawei

KORT NYT: Google vil igen kunne samarbejde med Huawei, hvis handelsministeriet godkender det.

For to uger siden meddelte den amerikanske præsident Donald Trump, at Huawei igen var inde i varmen. Selvom præsidenten ved G20-mødet var tydelig i sin kommunikation, så har Huawei været påfaldende stille. Måske fordi, at Huawei gerne ville se det ske, inden de stod med armene over hovedet.

Nu er der imidlertid nyt i sagen. Tirsdag lød det fra den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, at der vil kunne udskrives licenser til samhandel mellem amerikanske firmaer og Huawei.

Restriktionen er, at samhandlen ikke må være til fare for den amerikanske nations sikkerhed. Det har Wilbur Ross udtalt, skriver Financial Times.

Lempelsen betyder ikke, at Huawei slipper helt af krogen. Huawei vil fortsat være at finde på den såkaldte ”entity list”. Virksomheder der vil sælge til Huawei, skal derfor stadig have en godkendelse fra handelsministeriet.

Hvis ellers ikke amerikanerne ombestemmer sig, så kan blandt andet Google og Microsoft igen samarbejde med Huawei. Forbrugerne kan derfor, formodentlig se frem til fortsat support af Android-systemet og Googles services på Huaweis telefoner.

Mere til historien

Det fremgår ikke om der kræves en særlig godkendelse for hver arbejdsrelation, at et firma har med Huawei, eller om der er tale om en generel godkendelse, der omfatter det hele.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram