USA godkender nu handler med Huawei

KORT NYT: Google vil igen kunne samarbejde med Huawei, hvis handelsministeriet godkender det.

For to uger siden meddelte den amerikanske præsident Donald Trump, at Huawei igen var inde i varmen. Selvom præsidenten ved G20-mødet var tydelig i sin kommunikation, så har Huawei været påfaldende stille. Måske fordi, at Huawei gerne ville se det ske, inden de stod med armene over hovedet.

Nu er der imidlertid nyt i sagen. Tirsdag lød det fra den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, at der vil kunne udskrives licenser til samhandel mellem amerikanske firmaer og Huawei.

Restriktionen er, at samhandlen ikke må være til fare for den amerikanske nations sikkerhed. Det har Wilbur Ross udtalt, skriver Financial Times.

Lempelsen betyder ikke, at Huawei slipper helt af krogen. Huawei vil fortsat være at finde på den såkaldte ”entity list”. Virksomheder der vil sælge til Huawei, skal derfor stadig have en godkendelse fra handelsministeriet.

Hvis ellers ikke amerikanerne ombestemmer sig, så kan blandt andet Google og Microsoft igen samarbejde med Huawei. Forbrugerne kan derfor, formodentlig se frem til fortsat support af Android-systemet og Googles services på Huaweis telefoner.

Mere til historien

Det fremgår ikke om der kræves en særlig godkendelse for hver arbejdsrelation, at et firma har med Huawei, eller om der er tale om en generel godkendelse, der omfatter det hele.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram