USA godkender nu handler med Huawei

4

KORT NYT: Google vil igen kunne samarbejde med Huawei, hvis handelsministeriet godkender det.

For to uger siden meddelte den amerikanske præsident Donald Trump, at Huawei igen var inde i varmen. Selvom præsidenten ved G20-mødet var tydelig i sin kommunikation, så har Huawei været påfaldende stille. Måske fordi, at Huawei gerne ville se det ske, inden de stod med armene over hovedet.

Nu er der imidlertid nyt i sagen. Tirsdag lød det fra den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, at der vil kunne udskrives licenser til samhandel mellem amerikanske firmaer og Huawei.

Restriktionen er, at samhandlen ikke må være til fare for den amerikanske nations sikkerhed. Det har Wilbur Ross udtalt, skriver Financial Times.

Lempelsen betyder ikke, at Huawei slipper helt af krogen. Huawei vil fortsat være at finde på den såkaldte ”entity list”. Virksomheder der vil sælge til Huawei, skal derfor stadig have en godkendelse fra handelsministeriet.

Hvis ellers ikke amerikanerne ombestemmer sig, så kan blandt andet Google og Microsoft igen samarbejde med Huawei. Forbrugerne kan derfor, formodentlig se frem til fortsat support af Android-systemet og Googles services på Huaweis telefoner.

Mere til historien

Det fremgår ikke om der kræves en særlig godkendelse for hver arbejdsrelation, at et firma har med Huawei, eller om der er tale om en generel godkendelse, der omfatter det hele.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer