Huawei lancerer snart Android-konkurrent

5

Huawei er på vej med deres eget styresystem til smartphones. Harmony OS beta ventes at være klar medio december. Læs mere her.

Huawei HarmonyOS 2.0
Huawei HarmonyOS 2.0 (Foto: Huawei / MereMobil.dk)

Huawei har haft stor succes på Android-platformen – og havde det formentlig fortsat, hvis det ikke var for handelskrigen mellem USA og Kina. Manglen på Googles Mobile Services (GMS) mærkes efterhånden og Huawei har derfor i længere tid arbejdet på en egen løsning. Harmony OS er navnet.

Huaweis Android-konkurrent HarmonyOS 2.0 klar i 2021

Og det er positivt. For selvom USA fra januar 2021 ikke længere vil blive ledet af Donald Trump, så er det ikke sikkert, at det ændrer sig i forhold til at benytte Googles tjenester på Huawei-telefoner.

Men Harmony OS er tæt en frigivelse. Wang Cheglu, president i softwareafdelingen i Huawei Consumer Business Group, vil Harmony OS blive frigivet til udviklere omkring 18. december 2020. Og de første demoenheder vil køre Harmony OS i januar eller februar 2021. Det skriver GSMArena.com.

Mød HarmonyOS – Huaweis Android-erstatning

Går alt efter planen, så skulle den første public beta være klar i foråret 2021 – nærmere præcis april.

Tror du, at Harmony OS har en chance i konkurrencen mod Android? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Harmony OS er, ligesom Android, et open-source system. På nuværende tidspunkt er der allerede smartTV og lignende produkter med Harmony OS installeret.

Læs også:
TEST: Matebook X 2020 – den måske fedeste Windows-maskine

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer