Apple klar med 3 nye Mac-computere baseret på M1-chippen

Apple har præsenteret 3 nye Mac-computere, der er baseret på den nye M1-chipplatform. Læs om MacBook Air, MacBook Pro 13-tommer og Mac Mini her.

MacBook Pro 13" med M1
MacBook Pro 13" med M1 (Foto: Apple)

Fremtidige Mac-computere bliver baseret på den nye chipplatform M1, der erstatter de Intel-chipsets som Apple hidtil har anvendt.

Med M1-chippen, der er designet af Apples egen afdeling Appe Silicon, der også udvikler chipsets til iPhone og iPad, loves langt kraftigere ydelse i Apple-computerne.

LÆS OGSÅ: Apple vil tage kontrollen over din Mac-hardware med M1

I en Mac med M1 kan der forventes op til 3,5 gange kraftigere CPU-ydelse, 6 gange kraftigere grafikperformance og op til 15 gange hurtigere afvikling af maskinlæring (ML). Den nye M1-platform giver desuden langt hurtigere ydelse fra SSD-lagerpladsen, end hvad Mac-computere hidtil har været i stand til.

Herunder kan du læse lidt om de tre nye computere.

MacBook Air

MacBook Air med M1-chip
MacBook Air med M1-chip (Foto: Apple)

Den nye MacBook Air med M1-chippen har 13-tommer skærm.

I forhold til den tidligere MacBook Air kan denne blandt andet yde op til 5 gange kraftigere grafikydelse. Ydelsen fra SSD-lagerpladsen er op til dobbelt så hurtig, skriver Apple.

Faktisk loves der, at MacBook Air med M1 er hurtigere end 98 procent af de PC-laptops, der er solgt det seneste år. Mere ydelse betyder også, at det nu er blevet mere relevant at redigere video i Final Cut Pro på MacBook Air.

Da M1 udvikler mindre varme end tidligere chipplatforme fra Intel, er MacBook Air med M1 designet uden blæsere, så den er helt lydløs selv ved procesor- og grafikkrævende opgaver.

På papiret er den nye MacBook Air den Air, der hidtil har haft den længste batteritid, oplyser Apple.

Herunder kan du se basiskonfigurationen på den nye MacBook Air

 • Apple M1-chip med 8-core CPU og 7-core GPU
 • 256 GB SSD-lagerplads
 • 8 GB RAM
 • 13-tommer Retina-skærm med True Tone
 • Touch ID
 • Pris: 8.699 kroner

13-tommer MacBook Pro

MacBook Pro 13"
MacBook Pro 13" med M1-chip (Foto: Apple)

Hvis du ønsker endnu mere ydelse end hvad MacBook Air leverer, skal du gå med den nye 13-tommer MacBook Pro.

I modsætning til MacBook Air, er der aktiv blæserkøling i MacBook Pro. Det giver mulighed for kraftigere ydelse. CPU-ydelsen er op til 2,8 gange kraftigere end den foregående generation af MacBook Pro 13-tommer, skriver Apple. Grafikydelsen er fem gange kraftigere.

Dermed er 13-tommer MacBook Pro blevet mere relevant i forhold til at compile kode, eksportere video og redigere billeder i høj opløsning. Blot for at nævne nogle af mulighederne.

Apple lover i øvrigt, at denne computer er op til tre gange kraftigere, end tilsvarende Windows-baserede laptops.

Det reducerede strømforbrug fra M1-chippen gør desuden, at dette er den hidtil længste batteritid i en bærbar Mac-computer.

 • Apple M1-chip med 8-core CPU og 8-core GPU
 • 256 GB SSD-lagerplads
 • 8 GB RAM
 • 13-tommer Retina-skærm med True Tone
 • Touch Bar og Touch ID
 • Pris: 11.199 kroner

Mac Mini med M1-chip

Mac Mini med M1-chip
Mac Mini med M1-chip (Foto: Apple)

Ønsker du ikke en bærbar computer men en lille maskine til skrivebordet, er det måske værd at se nærmere på Mac Mini med M1-chip.

I forhold til den foregående generation er der her en performanceforbedring på op til seks gange i grafik og tre gange på den generelle ydelse.

Med denne maskine kan du spille grafikkrævende spil med op til fire gange så høje framerates elller rendere tre gange så mange plug-ns i Logic Pro i realtid, end hvad der hidtil har været muligt.

 • Apple M1-chip med 8-core CPU og 8-core GPU
 • 256 GB SSD-lagerplads
 • 8 GB RAM
 • Pris: 6.199 kroner

Mere til historien

Alle de nye computere med M1-chippen lanceres sammen med macOS Big Sur.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram