Apple og Google tjener kassen på apps

App Store og Play Store skovlede i tredje kvartal penge ind til både Apple og Google. Se hvilke apps der var de mest populære.

Apps er fortsat populære. Og i løbet af tredjekvartal 2020 blev der omsat for hele 29,3 milliarder dollars, samt downloadet 36,5 milliarder apps i alt fra Google Play Store og Apple App Store. Hvis vi skal tro analysefirmaet Sensor Tower.

Sammenlignet med samme kvartal sidste år er der tale om en stigning på omkring 20 procent. Mens stigningen på omsætningen er på mere end 30 procent.

Google har fjernet 29 apps – disse bør du fjerne

Fordelingen er dog også klar. Selvom Android sidder på størstedelen af smartphonemarkedet på verdens plan. Så er det på iOS-platformen, at der downloades og bruges flest penge på apps.

I tredje kvartal 2020 blev der brugt, hvad der svarer til 120 milliarder kroner i Apples App Store. Mens der i Google Play Store ”kun” blev brugt 65 milliarder kroner. Dermed var salget altså tæt på dobbelt så stort i Apples App Store, som i Google Play Store.

Se hvilke apps der er de mest populære

Den apps, som har omsat for mest i App Store, er uden samligning TikTok. Selvom den er den mest downloadede app – både i Apples App Store og Google Play Store. Så er den ikke i Top 10 målt på omsætning i Google Play Store. Hos Google var det Google One, der omsatte for mest.

Men det er altså samlet set den mest downloadede app.

Generelt er det mange af de kendte apps, som altså er repræsenteret på Top-10-listerne. Snapchat, Facebook, Instagram og Messenger er nogle af dem.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Disney+ er også på tredjepladsen i Googles Play Store, mens den ”kun” er placeret på syvende pladsen i Apples App Store.

Kigger vi på Top-10-listerne over downloadede spil, så er den danske app Subway Surfers fortsat på listen over gratis spil. Det må siges at være ganske flot eftersom spillet kom i 2012.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Du kan se de forskellige Top-10-lister herunder.

Mere til historien

Læs også:
Apps til iOS og macOS smelter sammen i 2021

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram