Apple og Google tjener kassen på apps

App Store og Play Store skovlede i tredje kvartal penge ind til både Apple og Google. Se hvilke apps der var de mest populære.

Apps er fortsat populære. Og i løbet af tredjekvartal 2020 blev der omsat for hele 29,3 milliarder dollars, samt downloadet 36,5 milliarder apps i alt fra Google Play Store og Apple App Store. Hvis vi skal tro analysefirmaet Sensor Tower.

Sammenlignet med samme kvartal sidste år er der tale om en stigning på omkring 20 procent. Mens stigningen på omsætningen er på mere end 30 procent.

Google har fjernet 29 apps – disse bør du fjerne

Fordelingen er dog også klar. Selvom Android sidder på størstedelen af smartphonemarkedet på verdens plan. Så er det på iOS-platformen, at der downloades og bruges flest penge på apps.

I tredje kvartal 2020 blev der brugt, hvad der svarer til 120 milliarder kroner i Apples App Store. Mens der i Google Play Store ”kun” blev brugt 65 milliarder kroner. Dermed var salget altså tæt på dobbelt så stort i Apples App Store, som i Google Play Store.

Se hvilke apps der er de mest populære

Den apps, som har omsat for mest i App Store, er uden samligning TikTok. Selvom den er den mest downloadede app – både i Apples App Store og Google Play Store. Så er den ikke i Top 10 målt på omsætning i Google Play Store. Hos Google var det Google One, der omsatte for mest.

Men det er altså samlet set den mest downloadede app.

Generelt er det mange af de kendte apps, som altså er repræsenteret på Top-10-listerne. Snapchat, Facebook, Instagram og Messenger er nogle af dem.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Disney+ er også på tredjepladsen i Googles Play Store, mens den ”kun” er placeret på syvende pladsen i Apples App Store.

Kigger vi på Top-10-listerne over downloadede spil, så er den danske app Subway Surfers fortsat på listen over gratis spil. Det må siges at være ganske flot eftersom spillet kom i 2012.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Du kan se de forskellige Top-10-lister herunder.

Mere til historien

Læs også:
Apps til iOS og macOS smelter sammen i 2021

Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?
(mere…)
Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Rejsebillet-appen er forsinket

Appen Rejsebillet skulle have været frigivet tilbage i marts, men firmaet bag Rejsekort har stadig ikke appen klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram