Apple og Google tjener kassen på apps

App Store og Play Store skovlede i tredje kvartal penge ind til både Apple og Google. Se hvilke apps der var de mest populære.

Apps er fortsat populære. Og i løbet af tredjekvartal 2020 blev der omsat for hele 29,3 milliarder dollars, samt downloadet 36,5 milliarder apps i alt fra Google Play Store og Apple App Store. Hvis vi skal tro analysefirmaet Sensor Tower.

Sammenlignet med samme kvartal sidste år er der tale om en stigning på omkring 20 procent. Mens stigningen på omsætningen er på mere end 30 procent.

Google har fjernet 29 apps – disse bør du fjerne

Fordelingen er dog også klar. Selvom Android sidder på størstedelen af smartphonemarkedet på verdens plan. Så er det på iOS-platformen, at der downloades og bruges flest penge på apps.

I tredje kvartal 2020 blev der brugt, hvad der svarer til 120 milliarder kroner i Apples App Store. Mens der i Google Play Store ”kun” blev brugt 65 milliarder kroner. Dermed var salget altså tæt på dobbelt så stort i Apples App Store, som i Google Play Store.

Se hvilke apps der er de mest populære

Den apps, som har omsat for mest i App Store, er uden samligning TikTok. Selvom den er den mest downloadede app – både i Apples App Store og Google Play Store. Så er den ikke i Top 10 målt på omsætning i Google Play Store. Hos Google var det Google One, der omsatte for mest.

Men det er altså samlet set den mest downloadede app.

Generelt er det mange af de kendte apps, som altså er repræsenteret på Top-10-listerne. Snapchat, Facebook, Instagram og Messenger er nogle af dem.

Google melder klart ud om brug af apps for Huawei

Disney+ er også på tredjepladsen i Googles Play Store, mens den ”kun” er placeret på syvende pladsen i Apples App Store.

Kigger vi på Top-10-listerne over downloadede spil, så er den danske app Subway Surfers fortsat på listen over gratis spil. Det må siges at være ganske flot eftersom spillet kom i 2012.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Du kan se de forskellige Top-10-lister herunder.

Mere til historien

Læs også:
Apps til iOS og macOS smelter sammen i 2021

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Fortnite kommer snart tilbage til iPhone og iPad

Siden 2020 har Epic Games været bandlyst fra App Store, men nu er de snart tilbage.

(mere…)
Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram