Google har fjernet 29 apps - disse bør du fjerne

Google har fjernet 29 apps fra Play Store, da de spammer brugerne med reklamer. Læs listen over apps du bør slette med det samme.

Googles nye logo fra 1. september 2015
Googles har fjernet 29 ondsindede applikationer fra Play Store. Applikationerne foregiver primært at være foto-apps, men de bombarderer dig med reklamer.

Der findes et utal af forskellige apps, som har forskellige formål. Langt de fleste af de mest populære apps i Googles butik, er ganske fredelige og har til formål at gøre din oplevelse bedre. Blandt de mindre populære apps, findes der dog dem, der kun har til formål at få penge ud af dig – enten via malware, virus eller reklamer.

Nu har Google fjernet 29 forskellige applikationer fra Google Play-butikken, fordi de inficerer din telefon med ondsindede reklamer, skriver 91mobiles. De fleste af applikationerne er billedredigerinsprogrammer, som forsvinder fra telefonen efter installation. Det betyder altså intet ikon eller mulighed for at åbne appen via Google Play Store. De omtalte apps fortsætter dog med at være meget til stede på din enhed.

Garmin udsat for hackerangreb

Reklamer ved hver eneste handling

En af de apps som har formået at snige sig forbi Googles sikkerhedstjek, er Square Photo Blur. Så snart den er installeret, forsvinder den fra din startskærm, og den kan ikke åbnes fra butikken som normalt. Sikkerhedsforskere har fundet ud af, at appen slet ikke fungerer som lovet. I stedet fylder den din enhed med såkaldte ”out-of-context”-reklamer – altså en masse tilfældige reklamer.

De reklamer kommer frem og fylder hele skærmen ved stort set enhver eneste handling. Du bliver altså tvunget til at se en reklame, hver gang du vil gøre noget som helst. Det betyder blandt andet når du låser enheden op, afinstallerer en app, oplader din enhed eller blot vil skifte fra mobilnetværk til Wi-Fi og omvendt. Derudover skulle applikationen også starte en webbrowser ved tilfældige lejligheder.

Her er de 29 apps, som du bør slette, hvis du har dem

At Google har fjernet applikationerne, gavner ikke de brugere, der allerede har dem installeret. Derfor tilrådes det, at du sletter de apps, som du eventuelt har installeret på din enhed. Her er den fulde liste:

 • Auto Picture Cut
 • Color Call Flash
 • Square Photo Blur v2.0.5
 • Square Photo Blur v7.0
 • Magic Call Flash
 • Easy Blur
 • Image Blur
 • Auto Photo Blur
 • Photo Blur
 • Photo Blur Master
 • Super Call Screen
 • Square Blur Master
 • Square Blur
 • Square Blur Photo
 • Smart Photo Blur
 • Super Call Flash
 • Smart Call Flash
 • Blur Photo Editor
 • Blur Image
 • Super Blur
 • Square Image Blur
 • Super Blur Photo
 • Super Photo Blur
 • Photo Blur Editor
 • Pro Blur Photo
 • Auto Photo Cut
 • Smart Call Screen
 • test.com.flash.call.flashcall.cool
 • com.auto.photo.editor.background.eraser.tool

Hold øje med telefonen efter du har installeret nye apps

Holdet af sikkerhedseksperter, der har fundet de 29 apps, har gjort det i forbindelse med deres ”CHARTREUSEBLUR”-undersøgelse. Ordet BLUR henviser til, at størstedelen af applikationerne foregiver at være til billedredigering – med mulighed for at sløre en del af billedet; den såkaldte blur.

Skulle du have installeret en app på din telefon, der på mystisk vis forsvinder efterfølgende, eller kun kan åbnes fra indstillinger, så kan det være en ondsindet app. Det samme gør sig gældende, hvis du pludseligt bliver bombarderet med reklamer efter installationen af en ny app.

Sidste sommer talte John G. med sikkerhedsekspert, Michael Dahl. Det kan du høre i denne episode af techpodcasten. Michael Dahl fortæller om, hvor nervøse vi skal være for ondsindede hændelser på vores smartphones.

Mere til historien

Det er altid en god idé at læse anmeldelser og vurderinger, før du installerer en ukendt app. Androidbrugere er gode til at give deres mening til kende og dele erfaringer. På den måde har de ondsindede apps som regel dårlige anmeldelser.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram