Garmin udsat for hackerangreb

Producenten Garmin, der blandt andet er kendt for deres GPS-systemer og aktivitetsure, bekræfter et hackerangreb.

Garmin Vívoactive 3 Music
Flere onlinetjenester på blandt andet Garmins aktivitetsure har været lukket ned, som følge af et hackerangreb. (Foto: Garmin)

Mandag aften bekræftede Garmin et hackerangreb, skriver Tek.no. Angrebet skal være sket den 23. juli 2020, og Garmin har indtil videre afslået alle interviewhenvendelser. I stedet henviser direktøren for Garmin Nordic, Jan-Åke Arenäs, til udtalelserne på producentens hjemmeside.

Hackerangrebet førte til, at Garmins systemer blev lukket ned, hvorefter flere tjenester har været utilgængelige. Heldigvis lader det ikke til, at hackerne har fået adgang til personlige oplysninger, skriver Garmin.

- ”Vi har ingen indikationer på, at kundedata, såsom betalingsinformation fra Garmin Pay, er blevet tilgået, mistet eller stjålet. Derudover funktionerne på Garmins produkter ikke blevet påvirket, andet end muligheden for at tilgå onlinetjenester. De berørte tjenester vil blive genoprettet og vi forventer at vende tilbage til normal drift inden for de kommende dage,” skriver Garmin på sin hjemmeside.

Der er ingen meldinger om, hvilket slags hackerangreb der er tale om. Ifølge flere kilder skulle der dog være tale om en ny type af såkaldt ransomware kaldet WastedLocker. Samme kilder har udtalt, at hackergruppen Evil Corp står bag angrebet.

Pas på: Coronasvindlerne huserer i din mailboks 

Ransomware er i øvrigt en virus, der låser adgangen til filer, hvorefter der kræves løsepenge for at ejeren igen kan få adgang. Hackergruppen har med andre ord forsøgt at kidnappe Garmins filer og systemer.

Enorm løsesum

I tilfældet med WastedLocker fungerer det således, at virussen krypterer filerne uden at stjæle dem. Der er tale om, at løsesummen skal have været op imod 10 millioner dollars, som Garmin altså skulle betale for igen at få adgang til sine filer. Dette er dog ikke bekræftet.

Garmin skriver således intet om, hvorvidt der er tale om ransomware eller, om selskabet har betalt nogen form for løsesum.

Garmin forventer forsinkelser på tjenesterne i takt med at de bliver genoprettet. Afslutningsvist takker Garmin sine kunder for deres tålmodighed og forståelse.

Du kan følge status på alle berørte tjenester via Garmins statusside.

I denne episode af vores podcast, taler John G. med sikkerhedsekspert, Michael Dahl, der blandt andet giver sit bud på den mest sikre mobilplatform.

Mere til historien

I en digital tidsalder er cyberkriminalitet en voksende trussel. Det er ikke kun store selskaber som er udsatte – cyberkriminalitet rammer almindelige forbrugere, som dig og mig. En af de mere populære fremgangsmåder er at bruge falske e-mails. Under den nuværende krise, har kriminelle blandt andet lokket med falsk corona-hjælp.

Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
GTA-spillere hacket 

Spillere af GTA er blevet udsat for ødelæggende hackerangreb på deres konti. Rockstar Games har bekræftet angrebet. 

(mere…)
Hvad er Apples end-to-end iCloud kryptering?

BAGGRUND: Hvad er Advanced Data Protection i iCloud? Vi går i dybden krypteringen og konsekvenserne?

(mere…)
Apple på vej med stærkere kryptering

Et nyt krypteringssystem er på vej fra Apple. Det skal gøre det sværere for hackere og myndigheder at få adgang til Apple-brugernes data.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram