Garmin udsat for hackerangreb

Producenten Garmin, der blandt andet er kendt for deres GPS-systemer og aktivitetsure, bekræfter et hackerangreb.

Garmin Vívoactive 3 Music
Flere onlinetjenester på blandt andet Garmins aktivitetsure har været lukket ned, som følge af et hackerangreb. (Foto: Garmin)

Mandag aften bekræftede Garmin et hackerangreb, skriver Tek.no. Angrebet skal være sket den 23. juli 2020, og Garmin har indtil videre afslået alle interviewhenvendelser. I stedet henviser direktøren for Garmin Nordic, Jan-Åke Arenäs, til udtalelserne på producentens hjemmeside.

Hackerangrebet førte til, at Garmins systemer blev lukket ned, hvorefter flere tjenester har været utilgængelige. Heldigvis lader det ikke til, at hackerne har fået adgang til personlige oplysninger, skriver Garmin.

– ”Vi har ingen indikationer på, at kundedata, såsom betalingsinformation fra Garmin Pay, er blevet tilgået, mistet eller stjålet. Derudover funktionerne på Garmins produkter ikke blevet påvirket, andet end muligheden for at tilgå onlinetjenester. De berørte tjenester vil blive genoprettet og vi forventer at vende tilbage til normal drift inden for de kommende dage,” skriver Garmin på sin hjemmeside.

Der er ingen meldinger om, hvilket slags hackerangreb der er tale om. Ifølge flere kilder skulle der dog være tale om en ny type af såkaldt ransomware kaldet WastedLocker. Samme kilder har udtalt, at hackergruppen Evil Corp står bag angrebet.

Pas på: Coronasvindlerne huserer i din mailboks 

Ransomware er i øvrigt en virus, der låser adgangen til filer, hvorefter der kræves løsepenge for at ejeren igen kan få adgang. Hackergruppen har med andre ord forsøgt at kidnappe Garmins filer og systemer.

Enorm løsesum

I tilfældet med WastedLocker fungerer det således, at virussen krypterer filerne uden at stjæle dem. Der er tale om, at løsesummen skal have været op imod 10 millioner dollars, som Garmin altså skulle betale for igen at få adgang til sine filer. Dette er dog ikke bekræftet.

Garmin skriver således intet om, hvorvidt der er tale om ransomware eller, om selskabet har betalt nogen form for løsesum.

Garmin forventer forsinkelser på tjenesterne i takt med at de bliver genoprettet. Afslutningsvist takker Garmin sine kunder for deres tålmodighed og forståelse.

Du kan følge status på alle berørte tjenester via Garmins statusside.

I denne episode af vores podcast, taler John G. med sikkerhedsekspert, Michael Dahl, der blandt andet giver sit bud på den mest sikre mobilplatform.

Mere til historien

I en digital tidsalder er cyberkriminalitet en voksende trussel. Det er ikke kun store selskaber som er udsatte – cyberkriminalitet rammer almindelige forbrugere, som dig og mig. En af de mere populære fremgangsmåder er at bruge falske e-mails. Under den nuværende krise, har kriminelle blandt andet lokket med falsk corona-hjælp.

Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Har du nødstrøm og dåsemad – hvis krisen rammer?

Hvis Danmark lammes af et cyberangreb, så strøm, vand og varme forsvinder, hvor forberedt er du så?

(mere…)
Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram