Apps til iOS og macOS smelter sammen i 2021

RYGTE: Apps skal virke på tværs af iPhone, iPad og Mac.

Apple er på vej med en nyhed, når det kommer til apps. Ifølge de seneste rygter, så vil Apple få apps til at virke på tværs af iPhone, iPad og Mac.

Det nye SDK-udviklerværktøj skulle være klar til annoncering ved WWDC.

Kodenavnet for dette projekt der vil give udviklere værktøjer til denne type app, skulle være ’Marzipan’.

Vi har allerede set små dele af ideen. Blandt andet i form af macOS 10.14 Mojave, der understøttede apps der ellers kun var at finde på iOS såsom Hjem, Værdipapirer, News og Memoer. Det skriver The Verge.

Udrulningen vil ske over flere stadier. Planen er, at Apple vil starte med at udrulle det nye SDK-værktøj til iPad og Mac senere på året. I 2020 kan iPhone så komme med.

I 2021 skulle det så være helt klar, hvor der er mulighed for en ”single binary” app. Dette ville også kunne føre til en sammenlægning af App Store på henholdsvis iOS og macOS.

Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

I dag fungerer det således, at hvis man skal udvikle en app til iOS, skal man bruge UIKit. Hvis det er til macOS, så er det AppKit, man skal gøre brug af.

Vil man have en app, der fungerer på begge platforme, skal man altså hen og bygge to særskilte apps. Dette er f.eks. et problem, hvis der er tale om en betalt app. Her skal man altså købe applikationen to gange, for at have den på begge platforme.

Måske allerede nyt til sommer

Ifølge rygterne er der mere nyt ved den næste WWDC-event, som formentlig finder sted i starten af juni.

Apple WWDC 2019 – her er de mulige datoer for eventen

Ideen om kombinerede apps, eller en universal platform, er ikke ny.

Microsoft har tidligere forsøgt med Universal Windows Platform, der skulle kombinere apps fra Windows Phones med tablets og PC’er, samt Xbox og HoloLens.

Platformen findes stadig, men slog ikke an - en stor årsag er, at Windows Phone blev droppet. Ideen har også før fået kritik, da en kombination af computer og smartphone i samme software, måske ikke er ideelt.

Det er heller ikke helt samme system, vi vil finde hos Apple. Modsat UWP så vil Apple stadig holde iOS og macOS hver for sig. Det har Tim Cook før slået fast overfor The Sidney Morning Herald tilbage i 2018.

Mere til historien

Måske kan du nikke genkendende til følgende. Du har downloadet en gratis app, men inden du ser dig om er du havnet i en abonnementsfælde. Læs mere om det her

Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram