Apps til iOS og macOS smelter sammen i 2021

6

RYGTE: Apps skal virke på tværs af iPhone, iPad og Mac.

Apple er på vej med en nyhed, når det kommer til apps. Ifølge de seneste rygter, så vil Apple få apps til at virke på tværs af iPhone, iPad og Mac.

Det nye SDK-udviklerværktøj skulle være klar til annoncering ved WWDC.

Kodenavnet for dette projekt der vil give udviklere værktøjer til denne type app, skulle være ’Marzipan’.

Vi har allerede set små dele af ideen. Blandt andet i form af macOS 10.14 Mojave, der understøttede apps der ellers kun var at finde på iOS såsom Hjem, Værdipapirer, News og Memoer. Det skriver The Verge.

Udrulningen vil ske over flere stadier. Planen er, at Apple vil starte med at udrulle det nye SDK-værktøj til iPad og Mac senere på året. I 2020 kan iPhone så komme med.

I 2021 skulle det så være helt klar, hvor der er mulighed for en ”single binary” app. Dette ville også kunne føre til en sammenlægning af App Store på henholdsvis iOS og macOS.

Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

I dag fungerer det således, at hvis man skal udvikle en app til iOS, skal man bruge UIKit. Hvis det er til macOS, så er det AppKit, man skal gøre brug af.

Vil man have en app, der fungerer på begge platforme, skal man altså hen og bygge to særskilte apps. Dette er f.eks. et problem, hvis der er tale om en betalt app. Her skal man altså købe applikationen to gange, for at have den på begge platforme.

Måske allerede nyt til sommer

Ifølge rygterne er der mere nyt ved den næste WWDC-event, som formentlig finder sted i starten af juni.

Apple WWDC 2019 – her er de mulige datoer for eventen

Ideen om kombinerede apps, eller en universal platform, er ikke ny.

Microsoft har tidligere forsøgt med Universal Windows Platform, der skulle kombinere apps fra Windows Phones med tablets og PC’er, samt Xbox og HoloLens.

Platformen findes stadig, men slog ikke an – en stor årsag er, at Windows Phone blev droppet. Ideen har også før fået kritik, da en kombination af computer og smartphone i samme software, måske ikke er ideelt.

Det er heller ikke helt samme system, vi vil finde hos Apple. Modsat UWP så vil Apple stadig holde iOS og macOS hver for sig. Det har Tim Cook før slået fast overfor The Sidney Morning Herald tilbage i 2018.

Mere til historien

Måske kan du nikke genkendende til følgende. Du har downloadet en gratis app, men inden du ser dig om er du havnet i en abonnementsfælde. Læs mere om det her

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer